5 februari 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 5 februari 2019 • 20:10 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Afgelopen week scheurde we alweer het eerste blaadje van de maandkalender 2019 af. Het is inmiddels februari normaal de carnavalsmaand, maar dat duurt dit jaar nog een paar weekjes. Blauw Geel’38/Jumbo verloor met 3-5 van het bezoekende Jong Volendam. Bij vlagen prima voetbal, maar de snelle 1-3 kwamen de mannen van Niels niet meer te boven. Deze keer een mega lang verslag van de teleurstellende bekerpot van JO 19 in Asten. Ellen, Herman en ikzelf gingen ietwat teleurgesteld en totaal onderkoeld met kachel in de Venga op 25 graden weer naar huis. Om positief te eindigen de vrouwen senioren wonnen na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 3-0 van Mariahout.

Door: Peter Kuijpers

Het weekje…
Deze week verscheen het bericht dat appen op je fiets een verbaal oplevert van 95 euries. Vraag me daarbij af of daar überhaupt ooit op wordt gecontroleerd. Wellicht was het beter om het licht op fietsen te controleren. Als ik de jeugd, bij onder anderen Blauw Geel’38, zie fietsen ontbreekt het vaak aan verlichting, maar ook daar is amper controle op helaas. Belangrijk dat je gezien wordt in het verkeer, maar dat ten overvloede. Nu we het toch over verbalen hebben bent u wel eens met uw auto in de verleiding gekomen, als het stervensdruk is, om op een van de twee invalide parkeerplekken te gaan staan van het sportpark? Een van mijn guilty pleasures, maar toch maar niet gedaan. Omdat ik dan denk als het mij een keer overkomt ben ik wél de sjaak. Doe het overigens maar niet want een verbaal hiervoor bedraagt tegenwoordig 370 euro! Las deze week dat jeugd idool Johnny Lion was overleden heb zijn singeltje ‘Sofietje’ nog liggen hier. Zag hem in de Blauwe Kei (oude versie) nog optreden. Tijden dat Cas Lux met Brainbox, The Cats en Jan Akkerman met Thijs van Leer en zijn band Focus ook elk jaar hun opwachting maakten in de inmiddels gesloopte kelder. Van Leer als dwarsfluit artiest had in mijn fascinatie veel aanzien. Hij woonde heel lang op kasteeltje Aldendriel in Mill met zijn go-go danseres Penny de Jager. Een groot gedeelte van het kasteel wordt uitgebaat als feest en trouwgelegenheid. Liep daar ooit voor een trouwreportage en zag ik mijn held en idool plots staan aan de overkant van de gracht in zijn gestreepte ochtendjas. Ik vergeet dat nooit meer, hij stond zich al rokende te scheren en liet toen een knetterende scheet. Een reuze afknapper en moet er altijd nog aan denken als ik zijn ‘Hocus Pocus’ weer eens hoor klinken.

‘Weekendvoetbal’ nog ver weg (Bron voetbal 247)
De discussie rondom het invoeren van weekendvoetbal lijkt terug bij af. Na hoopgevende initiatieven vanuit de Hoofdklasse en de tendens dat steeds meer zondagclubs hun vlaggenschip overhevelen naar zaterdag, lijken vooral lager spelende clubs roet in het eten te gooien bij besluitvorming rondom het onderwerp. Een enquête van Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV), gehouden onder 1.300 verenigingen waarvan 420 clubs reageerden, leert dat er weinig animo is voor weekendvoetbal. Citaat: ,,Er is bij de amateurclubs in Nederland weinig draagvlak voor de invoering van weekendvoetbal, zoals de KNVB dat van plan is”, stelt de belangenorganisatie. ,,Ook geven bestuurders van amateurclubs duidelijk aan dat ze tegen de instroming zijn van tweede elftallen in de standaardklassen.” Van de zondagclubs sprak zich 64 procent uit tegen weekendvoetbal, bij zaterdagclubs is dat percentage zelfs 92 procent. Clubs geven aan problemen te voorzien met vrijwilligers en dat de accommodatie niet geschikt is voor het spelen op een afwijkende dag.

Commentaar Corner: Het grootste struikblok is toch het machtige zaterdagvoetbal blijkt maar weer. De drogreden dat het de accommodatie niet geschikt is voor het spelen op een afwijkende dag komt wat vreemd over en lijkt alleen voor het zondagvoetbal van toepassing. Op de drukke zaterdag met jeugd zal het voor zondagclubs passen en meten worden om daar nog een wedstrijd van het eerste bij in te passen. Voor zaterdagclubs is het sportpark op de zondag hetzelfde als zaterdag alleen zijn de geloofsredenen daar, met alle respect, het grootste struikelblok. In veel dorpen van het zaterdagvoetbal gaan op zondag de gordijnen dicht en is voetbal taboe. Om dit recht te trekken zullen de vergadertijgers van de KNVB en clubs nog regelmatig de figuurlijke degens kruisen.

JO 19-1 uit de beker gepingeld door het twee klassen lager spelend NWC
Hopelijk was het geen amuse wat we van JO 19 kunnen verwachten in 2019. Dit geturfd aan hetgeen wat we zaterdag zagen op Sportpark ’t Root in Asten. Een handjevol meegereisde kleumende Veghelse getrouwen zagen per saldo een teleurstellend optreden van hun favorieten. Zonder Bram Bezems, die voorlopig zes weken aan de kant staat met een zere enkel, en eveneens zonder de geschorste Martijn van Kessel. The wake up call kwam al na drie minuten nadat NWC de 1-0 achter Johan poeierde. Gelukkig zag Antoine dat het buitenspel was. Na een half uur spelen kwam Blauw Geel’38 op 0-1. Een vrije trap van Stef werd door Jop binnen geschoten. Dat NWC een goed team had bleek al snel toen er nog in de euforie van de 0-1 de bal alweer achter Johan lag: 1-1. Het laatste gedeelte van de eerste helft was voor Blauw Geel’38 en bleek latere ook het beste wat de Veghelaren te bieden hadden in Asten. Bram en Ben waren het die de ruststand op 1-3 brachten.

Pingels
Stef en Melle bleven achter in de kleedkamer waar de gebroeders Stijn en Lars hun opwachting konden maken. Dat de 1-3 een onjuist beeld gaf van de krachtsverhoudingen bleek al snel. Al na drie minuten verkleinde NWC de stand naar 2-3 en was dat het kantelpunt bleek later. De Veghelaren kwamen geen moment meer in de wedstrijd en was het wachten op de gelijkmaker. Die kwam er toen Johan een voorzet niet onder controle kreeg en NWC uit de scrimmage de verdiende gelijkmaker kon realiseren. Even leefde Blauw Geel’38 op met een enorme kans voor Ben, maar die zag zijn poeier met een reflex door de Astense doelman tot corner verwerkt. Kort hierna mocht hij opnieuw schuin alleen op het NWC doel af. Zijn schot strandde wederom op de doelman. Een betere optie was wellicht de ingevallen Mert geweest die vrij met Ben was opgelopen. Maar ook NWC kreeg kansen en Blauw Geel’38 kroop een paar maal door het bekende oog van de nog bekendere naald. Het werd van beide kanten voetbal met opgestroopte mouwen. Na veel strijd moesten pingels de winnaar aanwijzen en uiteindelijk door NWC het beste gedaan. Conclusie: De echte vorm van vóór de winterstop is er nog niet. Er zit wat zand in de raderen van de JO 19 machine. Wellicht dat laagvliegers Margriet en Rhode prima komende tegenstanders zijn om de motor weer op gang te slingeren. En bovendien het diepste punt van een cosinus wordt altijd opgevolgd door een stijgende lijn om maar eens positief te eindigen. Te paard mannen!

We gaan weer beginnen
Komende zaterdag, ijs en weder dienende, gaat de jeugd weer van acquit. Op naar juni en dat is nog best een poos. Lees deze week in de Stadskrant een vooruitblik met commentaren van de betrokken trainers. We nemen een duik in het programma voor zaterdag.

JO 19-1 – Margriet JO 19-1
JO 19-1 krijgt bezoek van rode lantaarndrager Margriet. Een ongewone situatie dat de Ossenaren er zo belabberd bijstaan. De bijkans prima jeugdafdeling van de ploeg van de Amstelhoef laat het met een toch bewierookte status behoorlijk afweten. Oranjespelers Ruud van Nistelrooij en Marc van Hintum droegen ooit het shirt van Margriet. Blauw Geel’38 won op 15 december met 2-10 van de Ossenaren. Sommigen beweren dat het zelfs 2-11 was, maar dat is in de stand nooit gewijzigd. Adel verplicht om de opgebouwde roem niet af te laten afbrokkel. De getrouwen rekenen op winst en dat is zeker niet te veel gevraagd.

Orion JO 17-1 – Blauw Geel’38 JO 17-1
Ze hebben er zin in de mannen van Geert c.s. Op Floris na, die weer na zijn beenbreuk aan het trainen is geslagen, kan de formatie bijna volledig afreizen naar Sportpark Mariënbosch in Nijmegen. De mannen zijn gretig en kunnen gaan werken aan een goede klassering in het linkerrijtje. Geert heeft er zin in: “Na een wisselvallige eerste helft kijken we als team uit naar de tweede seizoenshelft. We zijn er klaar voor.”

JO 15-1 – De Treffers JO 15-1
Uit werd het na een voorsprong uiteindelijk 3-3. De Treffers staan vier punten hoger dan Blauw Geel op een zevende plek. “We moeten ons wat meer wapenen tegen het vaak fysieke van onze tegenstanders.” Wist trainer Noimin Imankarijo onder anderen te melden aan kliksport. JO 15 speelde tot nu toe vier thuiswedstrijden waar alleen van Theole werd gewonnen. Uit waren de resultaten beter. Van de zes uitwedstrijden werden er twee gewonnen en een maal gelijk gespeeld met drie verloren wedstrijden. Wie weet zaterdag de tweede thuisoverwinning.

MVV JO 13-1 – Blauw Geel JO 13-1
Een verre reis naar Maastricht voor trainer Nicky en zijn team. MVV staat voor een BVO-team op een bescheiden zesde plek op één puntje gevolgd door Blauw Geel’38. Stevige woorden van Nicky die wist te melden dat de doelstelling was bijgesteld. De JO-13 trainer wil nu eindigen in de top-6. Geen grote broek, maar fiducie in zijn mannen heet zoiets. Zaterdag kan daar mee gestart worden met een goed resultaat bij MVV.

Vrouwen en meiden voetbal
Voor de JO 17 en lager start zaterdag een gloednieuwe voorjaarscompetitie. MO 17-1 reist zondag af naar het naburige Heeswijk waar MO 15- 1 uitspeelt bij HVCH. Onder prima weersomstandigheden hebben de senioren vrouwen van BlauwGeel’38 afgelopen zondag hun inhaalwedstrijd gespeeld tegen Mariahout VR1. De eerste helft ging gelijk op waarbij beiden teams kansen kregen. In de tweede helft was Blauw Geel’38 echter oppermachtig. Nadat eerst nog enkele kansen gemist werden maakte Anke de verlossende 1-0. Ondanks dat er geen wissels waren naar aanleiding van blessures en ziekmeldingen bleef Blauw Geelde de betere ploeg en werd er uiteindelijk zeer verdiend met 3-0 gewonnen. Jade en Esther waren na rust de schutters. Zondag om 12.00 uur een thuiswedstrijd tegen ASV’33. Bij winst gloort er weer een stevige plek in de middenmoot.

Someren-2 Blauw Geel’38-2
De Blauw Geel’38 reserves oefende zondag thuis tegen Rhode-2. Datzelfde Rhode dat de Veghelaren nog uitschakelde voor de districtsbeker. Na een 0-1 achterstand was het Milan die gelijk maakte. Na rust was het Terry die voor de 2-1 winst zorgdroeg. Zondag start de competitie voor de reserves. Een pittige tegenstander blijft altijd Someren voor Blauw Geel’38. Toch is de verwachting hoopvol. Het team is naar elkaar gegroeid en de successen bleven niet uit gezien de fraaie tweede plek achter Gemert. UDI’19-2 is in de top drie niet meer te vinden. Dat is een wat vreemd gezicht gezien de Udenaren jaren met Gemert-2 en zijdelings Blauw Geel’38-2 het metier in deze hoogste reserveklassen bepaald hebben. Zondag op de Potacker in Someren kan de succesreeks voortgezet worden.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO