3 februari 2019  BELOFTEN UIT VOLENDAM WEDEROM TE STERK VOOR BLAUW GEEL.

Geplaatst op 3 februari 2019 • 20:35 • NieuwsClubnieuws

BELOFTEN UIT VOLENDAM WEDEROM TE STERK VOOR BLAUW GEEL.

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – Jong FC Volendam   (0-2)   3-5.  Zondag 2 Februari alweer. Competitie en voor Blauw Geel bezoek vanaf de boorden van het IJsselmeer: Jong FC Volendam. Eerder dit seizoen was in het Kras stadion met 3-0 verloren. De beloften van de Keuken Kampioendivisie club staan inmiddels weer op de tweede plaats, een punt minder dan de koploper maar wel een duel meer gespeeld, en streven nog steeds promotie na. Winst in Veghel is dan een must om de druk op koploper TEC erop te houden. Vorig weekend hadden ze in eigen huis met 3-1 gewonnen van het stugge EVV uit Echt. Blauw Geel had vorig weekend een geweldig resultaat want winnen met 0-5 in Haaksbergen bij HSC’21 mag gezien worden. Het spel was goed en ook het kansen benutten was op orde. En dat op een directe concurrent, zaak om dat resultaat nu een goed vervolg te geven want de ploegen onderin gaan ook punten pakken……. Trainer Niels v Casteren had slechts een wijziging t.o.v. het duel in Haaksbergen. Tim Rerimassie was weer beschikbaar na een wedstrijd schorsing. Hij was de vervanger van Martijn van Loon. Verder zelfs op de bank geen wijzigingen want de blessures van Danny Verbakel, Desley Schilders en Erik van Loon zijn nog steeds aanwezig.

Foto’s: Gerard beekmans

Jong FC Volendam mocht de aftrap verrichten en was daarna meteen dicterend. Blauw Geel werd op eigen helft vast gezet. Vanaf de 7e minuut leek Blauw Geel iets beter in het spel te komen en probeerde op zijn minst de eigen helft te verlaten. In de 9e minuut dan de eerste dreiging van de gasten maar de eindpass was niet op maat. Jong FC Volendam bleef dicteren maar was nauwelijks echt gevaarlijk en de eerste corner van de wedstrijd, voor de gasten, was ook pas te zien in de 17e minuut. Twee minuten later moest Blauw Geel capituleren. Een schot vanaf de rechterflank belande op de binnenkant van de tweede paal waarna de rebound, na een hele draai, door Derry John Murkin werd binnen geschoten: 0-1. In de 25e minuut weet Tom Beissel een inzet van Mike Eerdhuijzen te blokken zodat de bal over het doel beland en twee minuten later schiet Nick Runderkamp vanuit vrije positie naast. In de 28e minuut is het dan wel raak voor de gasten. Een voorzet vanaf de flank wordt door Martijn Kaars eenvoudig binnen gekopt: 0-2. Blauw Geel moet nu komen en doet dat ook direct. Het is de 29e minuut als aan het einde van de aanval Joey Hellstern wordt bereikt. Zijn inzet spat helaas op de lat terug het veld in en als Blauw Geel meteen de bal weer op kan pikken gaat deze naar de flank waar Sjaak Egmond zijn broer Sander voor het doel aanspeelt. Voor open goal mist Sander Egmond helaas jammerlijk. Want wat als deze bal in het net had beland…… maar ‘wat als’ telt helaas niet. In de 32e minuut moet Edwin Huibers voor de doellijn voor opruiming houden en een minuut later raakt Tom Beissel geblesseerd. Helaas kan hij niet verder en moet er weer gepuzzeld worden. Zijn vervanger is Yevghenny Marcelli. Die wordt meteen door Brahim Zaari middels een uittrap bereikt maar zijn voorzet wordt bij de eerste paal door Sander Egmond gemist, Joey Hellstern is net te laat bij de tweede paal waar de doelman zich op de bal had gestort. In de 37e minuut wordt Rick Polman vol in de rug gelopen binnen de beruchte lijnen en daar waar een fluitsignaal had moeten volgen liet scheidsrechter Timmer vrolijk verder spelen. In de 41e minuut is het alle hens aan dek voor de gasten in hun eigen strafschopgebied maar noch Joey Hellstern, noch Sander Egmond komen tot een afwerking. Uiteindelijk besluit Mustafa Guler wel tot een schot maar hij ziet de bal naast gaan. De laatste minuten niets noemenswaardig en derhalve gaan de gasten met een 0-2 voorsprong rusten.

Twee ongewijzigde teams keren terug van de thee. Blauw Geel lijkt toch nog aan te zetten. Het krijgt in de 50e minuut een corner waarbij niet zoveel aan de hand is maar scheidsrechter Timmer vind het nodig te fluiten voor een aanvallende fout die alleen hij gezien lijkt te hebben. In de 54e minuut tikt Brahim Zaari een afstandsschot van Mike Eerdhuijzen tot corner. Aan de ander kant lijkt in de 59e minuut een Jong FC Volendam speler overduidelijk hands te maken maar wat nu iedereen lijkt te hebben gezien wordt door Scheidsrechter Timmer dan weer niet gezien. Tunnelvisie misschien? De corner levert niets op en de rebound die door Mustafa Guler wordt opgepikt stuurt hij naar de benedenhoek maar is een prooi voor door de doelman. Meteen in de tegenaanval geeft Martijn Kaars een prima voorzet af maar gelukkig kopt Dani van der Moot over het doel. In de 65e minuut wederom een discutabel moment als Joey Hellstern binnen de beruchte lijnen zeer zeker niet met een schouderduw omver wordt gewerkt en ook nu weer is de beslissing van scheidsrechter Timmer in het nadeel van Blauw Geel. De aanval daarna wordt Rick Polman wel zo overduidelijk bij de achterlijn onderuit gehaald dat de beste man er toch echt niet meer onderuit kan. Penalty voor Blauw Geel. Overigens niet zo’n slimme overtreding van de gasten want vanuit zijn positie had hij nooit kunnen scoren. Mustafa Guler voltrekt het vonnis: 1-2. Twee minuten later, en dat is veel te snel, is de marge al weer twee doelpunten. Dani van der Moot slalomt voorbij Edwin Huibers en Tim Rerimassie alsof het pionnen zijn en schiet vervolgens fraai bij de tweede paal binnen: 1-3. Blauw Geel lijkt het nu even kwijt. In de 76e minuut valt de 1-4, Derry John Murkin schiet buitenkantje voet via de binnenkant an de paal binnen. Een minuutje later kan diezelfde speler alleen voor Brahim Zaari de vijfde aan laten tekenen maar hij schiet recht op de Veghelse doelman. De bal blijft in het strafschopgebied in bezit van de oranjehemden en scheidsrechter Timmer ziet een overtreding en besluit direct tot penalty. Gerry Vlak weet daar wel raad mee: 1-5. Een afstraffing lijkt het gevolg. In de 86e minuut weet Tim Rerimassie halverwege de eigen helft goed voor zijn tegenstander de komen en hij speelt de bal direct op Rick Polman. Die kan alleen op de doelman af, blijft koel en schiet de 2-5 binnen. Drie minuten later wil een Jong FC Volendam speler halverwege het veld de bal naar zijn achterhoede spelen. Dat doet hij wel erg slecht en de bal komt bij de geheel vrijstaande Rick Polman die wederom feilloos weet af te ronden: 3-5. Het maakt de stand zeker wat draaglijker, punten levert het echter niet meer op.

Blauw Geel verliest in eigen huis met 3-5 van een titelkandidaat. Geen schande, wel erg jammer maar eerlijk is eerlijk de gasten waren gezien het hele duel beter. Blauw Geel speelde zeker niet slecht, had een betere tweede helft en misten kansen op cruciale momenten en incasseerde een doelpunt op een even cruciaal moment. De mooie overwinning van vorige week krijgt geen extra glans, erger het naar beneden kijken is ook meteen weer aan de orde.

Volgende week reist Blauw Geel naar Midden Brabant voor het treffen in Dongen tegen de plaatselijke vv. Op het kleine hoofdveld met natuurgras komt Blauw Geel niet vaak tot mooie resultaten en dus mag de thuisploeg zeker als “angstgegner” bestempeld worden. De Kanaries verloren de laatste drie duels en het duel daarvoor speelde men gelijk. 1 punt dus na de winterstop. Drie weken geleden was er thuis een nederlaag tegen Hercules( 0-1). Twee weken geleden in eigen huis werd verloren tegen koploper TEC met 1-5, dit weekend werd het uit in Goes bij die vv 3-1 voor vv GOES. Het thuis voordeel en de wetenschap dat ze eigenlijk altijd in eigen huis winnen van Blauw Geel zal hun vleugels geven daarbij zullen zij gebrand zijn om in eigen huis Blauw Geel te verslaan voor gewoon de drie punten en het stoppen van de serie nederlagen. Blauw Geel kan de borst nat maken en zal zich moeten wapenen tegen een gedreven en furieus spelende tegenstander.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Beissel (33e min. Yevghenny Marcelli), Edwin Huibers,
Middenveld: Hidde van Dijk, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,
Voorhoede: Sander Egmond (81e min. Martijn van Kesel), Rick Polman, Joey Hellstern (76e min. Koen van der Zanden).

Scheidsrechter: Dhr. L. Timmer

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. van der Waaij en Dhr. J. de Koning

sv Blauw Geel’ 38: 41e min. Mark Dobbelsteen, 65e min. Edwin Huibers,

Jong FC Volendam: 90e min. Nick Runderkamp