30 oktober 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 30 oktober 2019 • 9:14 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Daar was-ie dan eindelijk: De Jaarvergadering van onze club. Op een maandagavond wellicht de avond voor het bijkomen van het sportweekend. De corner kijkt dan altijd naar Veronica Inside. Hoe minder het over voetbal gaat hoe leuker het is. Het werd een prima vergadering die vlotjes verliep. Mooie jubilarissen die al decennia lang trouw hun hand en spandiensten leverde aan deze club. Het vaandelteam peurde een puntje mee uit Heemskerk en net zo mooi deed dat het tweede team eveneens in Gemert.

Door: Peter Kuijpers

Het betaalde voetbal daarvan is bekend dat het me amper raakt maar toch moet er iets van mijn hart. Als NSF masseur wil ik nog even terugkomen op de blessure die Bergwijn, speler van PSV uit Eindoven, opliep in het duel afgelopen donderdag met LASK Linz. Het is echt onbegrijpelijk dat hij niet acuut werd gewisseld. Het is zo significant als een speler naar de achterkant van zijn bovenbeen grijpt. Dan is er iets mis en praktisch altijd speelt er dan een spierblessure of scheuring. Doorspelen heeft dan geen zin en onbegrijpelijk dat hij niet werd gewisseld. Dan is het ondertal waar PSV in speelde geen issue. Het gaat in dit geval om de hamstrings. Toegegeven een ruim begrip. Om de Latijnse benaming uit mijn ‘Sesam Atlas van de anatomie’ te noemen is het meestal een scheurtje in de ‘Biceps Femoris’ Het is een samengestelde spier aan de achterzijde van je bovenbeen. Door maar door te spelen (als dat nog lukt) kan zo’n klein scheurtje alleen maar groter worden. De hersteltijd is meestal een week of zes. Lopen, fietsen en massage kan al na een week beginnen. Vooral niet voetballen dan wordt de scheur groter en komt er littekenweefsel dat is he laatste wat je moet willen.


 De blauwe pijltjes wijzen op een plek waar vaak het scheurtje zich openbaart

Blauw Geel’38/Jumbo – O.S.S.’20
Zaterdag speelt het vaandelteam de competitiewedstrijd met O.S.S.20. Om 19.30 uur wordt er in Veghel afgetrapt. De kampioenskandidaat uit O.S.S.’20 is, adel verplicht, de te kloppen favoriet zaterdag waar scheidsrechter de Brito Roque, is de man die het samen met zijn grensrechters sportief voor het zeggen heeft.

Taxi
Afgelopen week waren er de boeren protesten voor het provinciehuis in Den Bosch. Wie daar op zijn tractor ook naar toe reed is Ben van de Blauw Geel’38/selectie. Dat Ben boer wil worden is geen geheim. Op de terugweg pikt hij ook nog Bram Besems op van JO 19-1 die in Schijndel op de bus stond te wachten. Bram werd thuis aan de deur gedropt.

Leuke dingen
Uit de ALV (algemene leden vergadering) kwam ten berde dat de ledenadministratie via het KNVB programma via Sportlink gaat lopen. Het schijnt veel voordelen te hebben dan de huidige Excel spreadsheet waar het nu in opgeborgen zit. Overigens nu we het toch over computers hebben Freek Laurijssen heeft een column geschreven voor de zaterdagvoetbalwebsite (ook wel een beetje zondag) Voetal247.nl met mooie foto, vooral dat laatste.

Jeugdvoetbal

Het was een magere zaterdag. Alleen JO 17-1 wist te winnen. JO 19-1 verloor thuis van Nuenen waar ook JO 15-1 het eerste puntenverlies incasseerde in Oss bij SV Top . JO 13-1 speelde niet omdat bij de tegenstander UDI’19 de naar begrafenis moeten van een van de ouders van de spelers.

JO 19-1 verloor met 0-1 van Nuenen. De Veghelaren vergaten zichzelf te belonen tegen een ploeg uit het linkerrijtje. Al voor rust schoten Stef (over) en Melle knalhard op de paal. Na rust kwam Nuenen meer in het verhaal voor en kwam in de 83e minuut op 0-1. Een domper die het team niet meer te boven kwam. Trainer Vincent: “We verloren onverdiend. De eerste helft waren wij die het spel maakte en goede kansen creëren. Dan moet je de trekker over halen en jezelf belonen. De tweede helft meer in evenwicht waarin wij momenten slordig zijn en Nuenen er een aantal keer gevaarlijk uitkomt en hieruit ook de 0-1 maken. Ontzettend balen, maar gezien het spel wat we op de mat hebben gelegd geeft het veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden.” Volgende week uit naar Venray opnieuw een ploeg uit de top-5.

JO 17-1 deed wat het moest doen: winnen van Margriet hetgeen gebeurde. De ruststand was al hoopgeven waar Blauw Geel’38 met 2-0 leidde. Tim opende en een eveneens fraaie treffer van Marko betekende 2-0. Na rust kwam daar nog een doelpunt bij van Marko met een fraaie assist van Remco. Trainer Geert: “Wij speelden vandaag uitstekend met de juiste beleving. De wedstrijd was bij rust al beslist. De bezoekers uit Oss waren mentaal niet wendbaar om de 2-0 achterstand na de rust te herstellen. Blauw Geel’38 speelde dit goed uit. Grote man was Marko met twee goals en een assist. Ook onze spits Tim pakte weer een goaltje mee. Het is aan Blauw Geel’38 om deze lijn verder voort te zetten. Het is soms nog iets te gemakzuchtig. Daarentegen is er de juiste teamspirit! Op naar meer punten ! Komende zaterdag uit naar Unitas in Eindhoven.

JO 15-1 werd vandaag met de eerste competitienederlaag geconfronteerd. Bij TOP in Oss werd in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-3 verloren. De ruststand was 2-2 door Brecht en Aybars. Na rust kwam daar nog één treffer van Aybars bij, maar het 6-3 verlies dat stond. Trainer Noimin: “Veel fouten in het 16 metergebied en elkaar moeilijke ballen bespelen waar de tegenstander goed gebruik van maakte.” Zaterdag speelt JO 15-1 thuis tegen ESA uit Arnhem

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO