23 oktober 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 23 oktober 2019 • 8:25 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geen voetbal voor het eerste en tweede team afgelopen week. Dit alles door de heersende herfstvakantie en dus het vrije weekend. Nogmaals waarom dit alleen voor de Divisionisten en Hoofdklasser was mag de competitieleider mij eens uitleggen. Komende maandag is er de jaarvergadering waarvan u alle details op deze clubsite kunt lezen. Zondag reist de Blauw Geel’38 bus af naar Heemskerk waar om 14.00 uur door scheidsrechter Roel de Cock het sein tot voetballen zal geven. De Cock floot vorig seizoen Blauw Geel’38/Jumbo – Goes (4-0)

Door: Peter Kuijpers

De jaarvergadering
Kan me nog herinneren dat de jaarvergaderingen plaats vonden bij Restaurant Piet Hutten†. Vele ‘veldslagen’ werden daar figuurlijk uitgevochten. Hutten stond centraal in het Blauw Geel’38 gebeuren waar ook de bus vertrok naar uitwedstrijden. Buiten hing een kastje met meestal bewasemde ramen waar de wedstrijden en opstellingen werden gepubliceerd. De vereniging had toen nog geen kantine, laat staan een Manuela en Lisbeth. Het waren tijden dat de club nog het RK voor de clubnaam had staan, maar daarvan is jaren geleden afscheid genomen. Er mocht nog gerookt worden en op de tafels lag een pluche of smyrna tafelkleed. Tevens werd de ‘geestelijk adviseur’ uitgezwaaid die op jaarvergaderingen trouw aanschoof.

Knuffelen
‘Het bestuur nodigt u uit’ staat er vóór de aanhef van de uitnodiging. Ik zou zeggen stel deze mensen niet teleur en kom gezellig aanstaande maandag naar het Piet van den Boom clubhuis. Heb je wat op je lever spui het daar en niet langs de lijn of op de zoutjes verjaardag van tante Cor. Jaarvergaderingen zijn onder anderen daarvoor in het leven geroepen. Dit jaar weer met mooie jubilarissen die jaren trouw hun contributie betaalden en veel gratis arbeid leverden aan de club. De klapzoenen zullen ook maandag niet van de lucht zijn. U kunt de jubies persoonlijk feliciteren, aanraken en mee knuffelen. Tot maandag dan maar toch?

ADO’20 – Blauw Geel’38
Van vorig seizoen herinneren we ons deze wedstrijd nog al dé wedstrijd van Brahim die niet te kloppen leek maar uiteindelijk toch het moede hoofd moest buigen. Het eerste team was afgelopen week vrij en hebben alle pijntjes kunnen genezen. Het schijnt bij het vaandelteam dit seizoen een gewoonte te zijn om in de tweede helft pas toe te slaan. Sliedrecht (beker) en zondag HSC’21 zijn daar prettige voorbeelden van. Niels worstelt nog wat met zijn voorhoede waar hij overigens een ruime keuze voorhanden heeft. We gaan het zien waar om 14.00 uur op De Vlotter de bal gaat rollen.

Gemert 1 – Blauw Geel’38-2
De grote heerser uit de reservehoofdklasse Gemert-2 heeft na honderd jaar (we chargeren) een stapje terug gedaan. De club die kampioenschap op kampioenschap stapelde staat momenteel op een achtste plek twee plaatsen boven Blauw Geel’38. Om 11.00 uur wordt er op Molenbroek afgetrapt.

Jeugdvoetbal
JO 19-1 plaatste zich ten koste van Sparta’25 voor de volgende ronde van de districtsbeker. Blauw Geel’38 heerste gedurende heel het duel waar Bram B. Ben en Stef de opvallende bankzitters waren. Al na zeven minuten opende Stijn de score. Nog vele kansen volgende , maar de ruststand gaf de krachtsverhouding maar mager weer. Na rust werd er volop gewisseld en kwam een ieder aan bod. Bam Besems was de slimste bij een scrimmage en tikte de 2-0 binnen. Met nog heel veel kansen en een poeier van Stef op de kruising eindigde de wedstrijd met 2-0 en bekert Blauw Geel’38 dik verdient verder. Zaterdag is het weer competitie en speelt JO 19-1 thuis om 15.00 uur tegen het nog ongeslagen RKSV Nuenen.

JO 17-1 weigert de krachtsverhouding in doelpunten om te zetten tegen NWC
De wedstrijd was eigenlijk een groot eenrichtingsverkeer van Blauw Geel’38 richting het doel van de Astenaren. De lezing van trainer Geert: “De uitslag verbloemt vandaag de krachtsverhouding. Blauw Geel’38 was een maatje te groot voor NWC. Blauw Geel’38 kwam terecht op voorsprong via Tim na een goede dieptepass van Api één-op-één met de keeper en rondde dat beheerst af. Ondanks het eenrichtingsverkeer wist NWC de 1-1 te maken na een foutje achterin. De tweede helft met heel veel kansen viel de 2-1 door Niels. Vervolgens wederom de kansen voor Blauw Geel’38 maar niemand haalde de trekker overtuigend over. En wat er dan zo vaak gebeurd is dat de tegenstander scoort en nu dus ook. Na halfslachtig uitverdedigen wist NWC tegen de verhouding in 2-2 te maken. In de laatste minuut na aanvallende een goede actie die onrechtmatig werd gestopt door NWC wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Deze werd beheerst binnengeschoten door de captain Milan. Bij 2-3 bleef het. Terecht bekeren wij verder.” Komende zaterdag weer gelijk thuis met JO 19-1 waar de tegenstander Margriet uit Oss is.

Brandevoort JO 15-1 – Blauw Geel’38 JO 15-1
Leuke affiche tegen de koploper van de hoofdklasse Brandevoort in de mooie vinex- of groeiwijk aan de rand van Helmond. Trainer Noimin: “Binnen één minuut stonden we snel wéér met 1-0 achter net als vorige week. Dit omdat Amir de bal niet goed kon wegwerken in de eigen zestien metergebied. Daarna kreeg Brandevoort goede mogelijkheid om de 2-0 te maken maar gelukkig voor ons verzuimden ze dat. Hierna was Blauw Geel de betere ploeg tussen de beide koplopers in hun eigen competitie. Joris maakte de 1-1 door een prima afstandsschot buiten het 16 metergebied. Aybars maakte na een run vanaf de middellijn de 1-2. Na rust maakte Aybars na een mooie steekpas van Brecht de 1-3 en gaf Blauw Geel geen kansen meer weg en had zelf ook nog aardige leuke kansen om verder uit te lopen.” Weer een driepunter al betrof het hier een bekerwedstrijd. Zaterdag speelt JO 15-1 om half elf uit naar SV TOP JO 15-1 dat derde staat vier punten achter Blauw Geel’38.

JO 13-1 bekerde niet en kijkt uit naar de clash met UDI’19 JO 13-1
Komende zaterdag komt er hoog bezoek uit Uden. Wedstrijden tegen de tricolores zijn altijd speciale wedstrijden waar meestal de Udenaren in Veghel weten te winnen. Zaterdag op lunchtijd van 11.30 uur zal scheidsrechter Mansvelders de bal aan het rollen brengen. Belangrijk om dit soort wedstrijden te winnen, maar daar is eenieder van overtuigd lijkt deze redactie.