1 oktober 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 1 oktober 2019 • 20:19 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Als de eerste deuk in je nieuwe auto ervaarden we de 5-1 nederlaag van het vaandelteam bij Jong ADO Den Haag. Plots is het prioriteitsgevoel weer (terecht) wat gereduceerd. Ik hoor u denken gelukkig dat we die elf punten alvast binnen hebben. Afgelopen seizoen waren er dat slechts drie na zes wedstrijden. Winst op HSC’21 en daarna vijf nederlagen achtereen. Als we het verslag van Freek lezen is dat helder en behoeft geen aanvulling. Met Blauw Geel’38-2 blijft het sukkelen. Het jonge team mist wat ervaring. Het tweede verloor met 4-2 met ZSV in Deurne. Hopelijk komt er herstel zondag in het uitduel met de reserves van Venray. Zaterdag starten de open jeugddagen. Mooi gezicht al dat dartele spul over het veld te zien huppelen.

Door: Peter Kuijpers

JO 19-1 pakt eerste puntje
Na de dikke nederlaag tegen FC Eindhoven kwamen de mannen van Vincent en Ymanuel met één puntje terug uit Horst. Bij Wittenhorst hadden de Blauwgelers in de eerste helft het betere van het spel. Wittenhorst hanteerde veelal de lange bal. Trainer Vincent: “We kwamen tot drie grote kansen maar wisten niet te scoren. Net voor rust maakte wittenhorst 1-0 door een slippertje in onze opbouw. Na rust was het eenrichtingsverkeer waarin wij kans op kans creëerde maar niet tot scoren kwamen. In de 80e min maakten we 1-1 door Bram Besems vanuit een corner. Het slot offensief gaf ons niet wat we verdiende en het bleef 1-1. Kortom, goed combinatie spel, goede teamgeest, te weinig rendement.” Duidelijke taal van Vincent. Zaterdag komt Orion dat een plekje boven Blauw Geel’38 staat. Om 15.00 uur fluit scheidsrechter Ter Horst voor aanvang.

JO 17-1 met winst terug uit Empel
‘Ja warempel naar Empel’ is een tekst van het winnende carnavalslied 2016 van het beroemde kwekfestijn van het Bossche Oeteldonk. Moest even aan die tekst denken bij het horen van de uitslag Emplina – Blauw Geel’38/Jumbo. De Empelaren kregen tegen Blauw Geel’38 de tweede nederlaag voor de kiezen en verloren vorige week van Sarto dat zaterdag naar Veghel komt. Trainer Geert was verhinderd en de vervanging kwam met Noimen die samen met Ymanuel The men in charge waren op Sportpark Zuid. Blauw Geel’38 begon wat stug maar leek met 0-1 te kunnen gaan rusten. Helaas trok een eigendoelpunt van Stef uit een corner de stand weer gelijk. Na rust bracht Niels de ingevallen Marko in stelling wat 1-2 betekende. De 1-3 was van Niels persoonlijk die zijn toverkist weer eens opentrok en 1-3 scoorde. Net zo belangrijk was keeper Rick met een aantal geweldige reddingen. In de slotfase kwamen de Empelaren nog terug naar 2-3, maar verder lieten de Veghelaren het niet komen. Zaterdag komt zoals gezegd Sarto uit Tilburg naar Veghel waar scheidsrechter Daamen om 15.00 uur fluit voor aanvang.

JO 15 klopt Schijndel met overtuigende zevenklapper
Het team van Noimin, die maar één helft bleef wegens invalverplichtingen bij JO 17. Maar Tim nam het over van hem waarvoor dank. Over de wedstrijd kunnen we duidelijk zijn. Voor de bezoekers uit Schijndel werd het een zware middag waar Blauw Geel’38 bijna fluitend het eindsignaal haalde.Het stond al snel 2-0 in het voordeel van JO 15 door Brecht en Rens. Even stabiliseerde de partij, maar na rust was het over en uit met de bezoekers uit Schijndel. Tweemaal Aybars, Brecht, Quint en Amir bepaalden de 7-0 eindstand. Volgende week al een vroege topper op een knipperend affiche. JO 15 is samen met Bennekom koploper dat aanstaande zaterdag naar Veghel afreist. Op lunchtijd van 13.00 fluit scheidsrechter Verkuijlen voor aanvang.

JO 13-1 boekt belangrijke zege op JVC Cuijk
Het werd een piepkleine zege van 1-0 door een treffer van Rens waar Mochtar de aangever was. Omdat Blauw Geel’38 vergat de voorsprong te vergroten werd het in de slotfase nog even spannend. JVC Cuijk speelde de bal blind de diepte in en nam alle risico’s. Dat leverde niets op en was de eerste zege een feit. Volgende week thuis tegen Scharn uit Maastricht waar opnieuw winstkansen liggen.