30 september 2019  Ongeslagen status ten einde

Geplaatst op 30 september 2019 • 10:11 • NieuwsClubnieuws

Ongeslagen status ten einde

Jong ADO Den Haag vandaag een maatje te groot

Na een ontzettend goede wedstrijd tegen Tweede Divisionist De Treffers waarin de Groesbekers teruggedrukt werden tot eigen helft stond de wedstrijd tegen Jong ADO Den Haag op het programma. Op het begin van de speelronde stond Jong ADO op de 14e plaats nadat de Hagenezen 1 won en 3 verloren had. Blauw Geel stond er beter voor. 3 gewonnen, waaronder 1 tegen titelkandidaat UNA, en 2 gelijk, die beide gezien de kansenverhoudingen met winst afgesloten hadden kunnen worden, waren de Veghelaren dus de favoriet voor de wedstrijd.

Op een regenachtig Sportpark de Aftrap, waar eerst het Zuiderpark stond, trapte Jong ADO af en was de wedstrijd begonnen. De eerste kans kwam op naam van Moghal. De opgekomen rechtsback kreeg de bal van Van den Nieuwenhof en schoot deze bal voorlangs. Ondanks de vroege kans voor Moghal nam Jong ADO het initiatief over. Vanaf randje 16 schoot Botermans de bal achter Ralph Vos. Voor de tweede keer in de competitie dus op achterstand. Na 5 minuten werd de achterstand zelfs verdubbelt. Van Kins kon mooi wegdraaien aan de rechterkant en schoot de bal in de lange hoek. Binnen een kwartier al op 2-0 achter en het plan van Van Casteren leek niet te werken. Langzaam nam Blauw Geel het initiatief over. Via Verbakel (schot wat over ging), Moghal (schot wat de keeper pakte) en tweemaal van den Nieuwenhof kreeg Blauw Geel nog wat kansen om de aansluiting te vinden, maar deze gingen er niet in. Teleurgesteld in de kleedkamers voor de thee, maar nog niet al te ver achter om het toch nog recht te zetten. Zeker gezien de wind in de tweede helft in de rug was.

Door: Freek Laurijssen

ADO begon in de tweede helft zoals het de eerste ook begon. Een schot trof al snel de lat. Niels van Casteren gebruikte al z’n eerste wissel en stuurde Jeroen van Schoonhoven het veld in, in plaats van de jonge Ben van de Nieuwenhof. Twee minuten later viel de beslissing. Een afgedwaald schot kwam uit bij Botermans die de bal achter Vos kon werken. Een kleine 10 minuten later kregen de Veghelaren toch nog hoop. Verbakel kon voorgeven en van Schoonhoven kwam net te kort om de bal te kunnen raken. Even later werd Verbakel diep gestuurd en kon uithalen. Echter werd hij onderuit getrokken door verdediger Boom, wat geen boom van een verdediger was overigens. Omdat er een scoringskans werd ontnomen randje strafschopgebied, toonde scheidsrechter Huizinga de rode kaart aan Boom. Deze kans liet Mustafa Güler niet onbenut en hij schoot de bal achter Schoonderwaldt. De goal gaf vertrouwen, want niet veel later werd Verbakel opnieuw diep gestuurd. En zoals we vaker van hem gewend zijn kan hij een hoge diepe bal vaak achter in de goal lobben. Helaas ging deze er niet in. Ondanks 10 man bleef ADO de voetbaltechnisch betere ploeg te zijn. Boasman kon een bal na een combinatie binnenschieten. De eindstand werd bepaald op 5-1 nadat Duijvenstijn een penalty kon binnenschieten.

Een zware nederlaag geleden in Den Haag. De ongeslagen status verloren. En toch, op de ranglijst maar 2 plaatsen gezakt. Jong ADO Den Haag was voetballend gezien 2 klassen beter dan Blauw Geel. De vraag die opkomt is uiteraard ook of de midweekse wedstrijd geen invloed heeft gehad op de fysieke gesteldheid van de spelers. Volgende week spelen we wederom uit. Dan gaan we naar Naaldwijk om tegen Westlandia te spelen. De laatste keer dat we ze troffen won Blauw Geel met 7-1 en stelde nog een seizoen Derde Divisie veilig. Nu bezetten de Naaldwijkers een 15e plaats met 4 gelijke spelen. Deze week speelde Westlandia met 2-2 gelijk tegen EVV.

Opstelling Blauw Geel’38: Ralph Vos, Zain Moghal, Tom Dekkers, Tim Rerimassie (71. Niels Wouters), Sjaak Egmond, Mustafa Guler, Sander Egmond, Mark Dobbelsteen , Ben van den Nieuwenhof (49. Jeroen van Schoonhoven), Koen van der Zanden (60. Joey Hellsteren) , Danny Verbakel.