11 september 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 11 september 2019 • 8:00 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wat een weekend laten we achter ons. Twee maal winst van Oranje en natuurlijk de 2-1 zege op EVV. Na de derde winst voor het eerst in de historie koploper in de Derde Divisie zondag. Dat zijn nog eens tijden. Komende zaterdag een van de weinig regionale derby’s die de Derde Divisie voor Blauw Geel’38/Jumbo rijk is. Het affiche Gemert – Blauw Geel’38/Jumbo is er daar een van en eentje om te koesteren. Zaterdagavond, in het weekend van Veghel Kermis, wordt er om 19.00 uur op Sportpark Molenbroek afgetrapt.

Door: Peter Kuijpers

Gemert en Blauw Geel’38 zijn onlosmakelijk al tijden aan elkaar gebonden. De wedstrijden die de twee teams tegen elkaar gespeeld hebben zijn niet op één hand te tellen. Voor de beker, competitie of als oefenduel komt Gemert frequent voor in de uitslagenlijsten. De laatste ontmoeting voor de competitie was in het kampioensjaar van Blauw Geel’38 in de Hoofdklasse. Op zondag 30 april 2017 werd het een 1-1 gelijkspel waar Alexander Mols scoorde namens Blauw Geel’38. Gemert laat zich gelden in de Derde Divisie en bewees dat onder anderen met een fraaie 1-3 zege bij FC Lienden. Dat de club hier steunde op de klasse van de beste spits uit de Derde Divisie Thijs van Pol die alle drie de treffers in Lienden voor zijn rekening nam. Dus voor deze kanjer alle aandacht zaterdag. We zien overigens ook nog een ex-Blauwgeler terug zaterdag: Mark Westerlaken, die verlost schijnt te zijn van zijn blessures en vaste basisplek heeft in de zwart-wit brigade van trainer Reinald Boeren. Zaterdag is het D-day en zien de teams en supporters elkaar in Gemert.


Alexander Mols scoorde de Veghelse treffer tijdens Gemert – Blauw Geel’38/Jumbo. Op deze foto stuit hij op de doelman.

Bekervoetbal…

Blauw Geel’38-2 – Volkel 3 8-0
De Blauw Geel’38 reserves zijn ingedeeld in een poule die weinig inspiratie geef. Na de winst vorige week bij UDI’19-4 kwam Volkel- naar Veghel. Het arme Volkel had niets te zoeken in Veghel en werd met alle respect met 8-0 aan de kant geveegd. Vier maal Tijn drie maal Milan en één maal Mert waren de schutters. Volgende week komt het drie klassen lager spelend Prinses Irene-2 naar Veghel. Een gelijkspel is voldoende om groepswinnaar te worden en in oktober te kunnen terugkeren.

Venray JO 13-1 – Blauw Geel’38 JO 13-1 3-2
Blauw Geel’38 keek in Venray als snel tegen een 3-0 achterstand aan. Pas in het laatste kwartier lieten de jonge Veghelaren van zich horen en kwamen door Azaam en Mochtar terug naar 3-2, maar verder liet Venray het niet komen en werd verdiend winnaar. JO 13-1 staat laatste in de poule en is dus uitgeschakeld voor verdere deelnamen in de volgende ronde. Zaterdag sluiten de mannen van Nicky en Jari het bekerseizoen af met een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van UDI’19.

Simple winst van JO 15-1 op het bezoekende UDI’19-JO 15-2 6-1
De winst voor JO 15-1 stond eigenlijk met de rust al vast. Met 4-0 kan je niet veel meer overkomen. 1-0 Brecht, 2-0 Aybars, 3-0 Brecht en 4-0 Aybars waren de schutters. Na rust met de glimmende winst in het vooruitzicht waren Sem en Joris de mannen met de smoking gun en bepaalden de 6-0 einstand. De laatste tien minuten met tien man gespeeld omdat Marijn kramp kreeg en toen scoorde Udi’19 nog de 6-1. Zaterdag gaat JO 15-1 naar Gemert. De winnaar is poulewinnaar Blauw Geel’38 heeft voldoende aan een gelijkspel op basis van een beter doelsaldo.

Gemert JO-17-1 dik verdient winnaar in Veghel
Het was echt bagger voor rust daar was honderd procent consensus over in en rond het veld. Gemert, met ultra snelle vleugelspitsen, kwam in de eerste helft verdiend op een 0-2 voorsprong. Al was de 0-2 een klassiek ‘Jan met de pet’ blundertje die Jasper hooguit een maal in zijn nog jonge leven zal maken. Na rust gaf Ayoub al snel de burger moed met zijn treffer kort na rust op 1-2. Nog in de euforie van die treffer was het Gemert dat met een fikse kopstoot het verschil weer op twee bracht. Jeffrey maakte een stevige overtreding waar hij geel voor kreeg. Jammer en totaal overbodig hierbij dat Gemertspelers hier om vroegen. Mees verzachtte nog in het eindsignaal naar een 2-3 eindstand, maar Gemert is nu de grootse kanshebber voor de poulewinst. Komende zaterdag gaat Geert met zijn team naar Avanti’31.

JO 19-1 doet wat het moet doen: winnen bij Schijndel: 1-4
Weer eens op een goed grasveld was het in de begin fase even wennen voor de mannen van trainer Vincent c.s. Na een kwartier voetbal viel de 0-1. Douwe stelde Stein in staat om de openingstreffer te maken. Kort hierna deed Stein dat nog eens over na een gevalletje handspel van Schijndel. Na een half uur spelen parkeerde Melle Halil in scoringspositie wat 0-3 betekende met de rust. Met de komende winst op zak ging JO 19 wat slordiger spelen en bleven kansen uit. Na een uur spelen was het Hugo die een diepe bal gaf op Melle die via de binnenkant van de paal tekende voor de 0-4. De eretreffer voor Schijndel kwam er ook nog met dank aan keeper Jonas die een schot langs zag gaan, althans dat dacht-ie, maar ongetwijfeld tot zijn ergernis rolde de bal via de binnenkant paal in het doel. Volgende week komt Avanti’31 naar Veghel waar één punt voldoende moet zijn om door gaan en poulewinnaar te worden. Wint Avanti’31, dan gaan de Schijndelaren door.

 

 

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies