9 september 2019  OOK EVV AAN DE VEGHELSE ZEGEKAR GEBONDEN

Geplaatst op 9 september 2019 • 7:06 • NieuwsClubnieuws

OOK EVV AAN DE VEGHELSE ZEGEKAR GEBONDEN

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — E.V.V.   (1-0)  2-1.  Zondag 8 september, Competitieronde drie. Op het Prins Willem Alexander Sportpark kreeg Blauw Geel bezoek uit Limburg. Het Echtse EVV was als gast aanwezig en na twee keer een 1-1 gelijkspel zou het team van trainer Rene Eijer maar al te graag de winst pakken en daarmee ook de ongeslagen status handhaven. Blauw Geel was ook nog ongeslagen maar liet dit middels twee overwinningen op tekenen. Een vliegende start dus en dat is mooi, maar het seizoen is nog lang….Blauw Geel heeft thuis nog nooit verloren van EVV en wil dat unicum natuurlijk behouden; Men had ook nog nooit gewonnen bij Quick en kon die lijn vorige week breken terwijl EVV natuurlijk het zoet der overwinning in Veghel wel eens wilde proeven, zeker spits Rick Polman die vorig seizoen nog de clubkleuren van Blauw Geel vertegenwoordigde. Trainer Niels v Casteren besloot uiteraard tot het cliché: Never change a winning team en dus was de basis elf hetzelfde als de twee voorgaande duels. Met vijf doelpunten voor en nul tegen, 6 punten uit twee duels was daar natuurlijk geen discussie over ook al omdat iedereen van die basis elf gewoon fit (genoeg) waren.

EVV mocht de aftrap verrichten en het liet meteen de intenties zien, het had binnen 20 seconden dan ook al een corner te pakken. De kopbal vanuit de corner door Rick Polman was recht in de handen van doelman Ralph Vos. EVV lijkt het gebeuren te gaan bepalen en is veelvuldig op Veghelse helft te vinden. In de 6e minuut een behoorlijk vrijstaande Siem van Dijck op de rand van het strafschopgebied. Gelukkig gaat zijn inzet over de kruising. In de 7e minuut een eerste perfect uitgevoerde Blauw Geel aanval. De combinatie tussen Sander Egmond en Mark Dobbelsteen eindigt bij de laatste en hij omzeilt de EVV doelman. Die maakt een overtreding en scheidsrechter Brito Roque geeft terecht en penalty en de gele kart voor doelman Vercruysse. Mustafa Guler mag het vonnis voltrekken maar zijn inzet is verre van goed, niet geplaatst en hard genoeg, en doelman Vervruysse is de held van EVV. Jammer voor Blauw Geel want een vroege voorsprong tegen het stugge EVV is altijd lekker, de Limburgers zijn immers altijd lastig te passeren. In de 13e minuut is een genomen vrije trap van EVV te hoog en een makkelijke prooi voor doelman Vos, drie minuten later drie keer binnen de minuut een gevaarlijker EVV. Eerst een voorzet vanaf de flank, daarna opmerkelijk balverlies van Ben van den Nieuwenhof die een uitbraak inleid waarbij Rick Polman alleen voor doelman Ralph Vos weet te komen maar de Veghelse doelman als winnaar uit de bus komt en als laatste en snel uitgevoerde ingooi van EVV waarbij uiteindelijk Siem van Dijck in kansrijke positie komt maar gelukkig hoog over schiet. In de 24e minuut een steekpass op Rick Polman waarbij Rick de bal via Ralph Vos ternauwernood rakelings langs de voor Blauw Geel juiste kant van de paal over de achterlijn verdwijnt. Slechts een corner rest voor EVV en die levert niets op. EVV dat overigens het gehele duel heel slim en snel de spelhervattingen uit vrije trap en ingooi uitvoerde en daarmee Blauw Geel wel eens verraste…

In de 32e een goed uitgevoerde Blauw Geel aanval waarbij Koen van der Zanden combineerde met Sander Egmond. Koen zet vervolgens voor op Jeroen van Schoonhoven die in kansrijke positie lijkt maar uiteindelijk iets te ver richting de flank moet. Toch weet hij nog een goede voorzet af te leveren en het is Koen van der Zanden die de bal in het doel weet te werken: 1-0. Het was de tweede echt goede aanval dus wat dat betreft is het rendement goed. In de 38e minuut gepruts en niet daadkrachtig handelen in de Blauw Geel defensie wat bijna de gelijkmaker oplevert maar de inzet van Sherry Kindo Kamara is te slap en doelman Ralph Vos heeft er geen probleem mee. Een minuutje later krijgt Blauw Geel een 100% kans. Vanaf de flank kan Koen van der Zanden de bal voorgeven en is het Sander Egmond die met een hakje de bal verlengd naar de geheel vrijstaande Ben van den Nieuwenhof. Helaas voor hem en Blauw Geel is de afronding niet goed en de bal gaat via de benen van de doelman terug het veld in. Dit was dé mogelijkheid om de gasten voor de rust nog op een grotere achterstand te zetten. Rust: 1-0.

Twee ongewijzigde teams komen uit de rust. Het duurt tot de 65e minuut alvorens iets noemenswaardig is te zien. Koen van der Zanden kan de bal midden door het hart van de EVV defensie tikken naar Danny Verbakel. Danny komt oog in oog met de snel uitgekomen EVV doelman maar kan hem niet omzeilen en de bal niet voorbij de doelman krijgen in het lege doel. Tien minuten later is het dan toch wel raak voor Blauw Geel. In de hoek van het strafschopgebied, op een vierkant meter, kunnen Danny Verbakel en Mark Dobbelsteen een snelle combinatie uitvoeren. Mark Dobbelsteen kan vervolgens afronden en de bal verdwijnt in de verre hoek in het doel: 2-0. Vijf minuten later snelt Danny Verbakel over de linkerflank richting achterlijn en weet zijn verdediger uit te spelen. Hij kan nog een goede voorzet afleveren maar de verdediger die Ben van de Nieuwenhof moet verdedigen doet dat goed en voorkomt een intikker van de jeugdige Blauw Geel aanvaller. In de 86e minuut een snel uitgevoerde EVV ingooi. Rick Polman is dan ook even ontsnapt aan Tim Rerimassie en kan een voorzet afleveren die door Siem van Dijck kan worden binnen getikt: 2-1. Een onnodige en meer spannende dan goede en mooie slotfase tot gevolg. Maar Blauw Geel geeft verder niets meer weg. Een tweede helft met weinig hoogtepunten is ten einde en Blauw Geel behaald de derde overwinning in drie duels. Complimenten voor staf en spelers voor deze geweldig mooie seizoen opening maar het seizoen is nog lang…..

Het was vandaag misschien tot nu dan de minste competitiewedstrijd maar deze wordt wel winnend afgesloten. Verdedigend iets meer weggegeven maar het euvel van EVV is al verschillende seizoenen het scorend vermogen en dus geen gevolgen voor Blauw Geel. Aanvallend weer behoorlijk wat 100% kansen gecreëerd en er dus voldoende afgerond. Gevolg deze winst. Volgend weekend de derby in Gemert en dat wordt een duel op zich. De Zwart Witten wonnen deze zondag met 1-3 bij het uit de tweede divisie gedegradeerde FC Lienden. De eerste winst en die komt natuurlijk in Gemert mooi binnen zo vlak voor de derby. Blauw Geel reist als koploper, op doelsaldo, af naar Gemert maar dat is geen garantie want derby’s zijn altijd onvoorspelbaar, vaak spannend met veel inzet en strijdlust. In Veghel is het kermis en vaak met Veghelse kermis kon Blauw Geel geen overwinning laten noteren.

Volgende week op zaterdag 14 september, aanvang 19.00 uur op sportpark Molenbroek in Gemert De Derby uit de derde divisie voor Blauw Geel en Gemert!!!

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen(85e min. Martijn van Kessel), Sander Egmond,

Voorhoede: Koen van der Zanden (68e min. Jamey Raas), Jeroen van Schoonhoven (57e min. Danny Verbakel), Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. S. Brito Roque

ass. Scheidsrechters: Dhr. R. ter Hoeve en Dhr. A. de Jong

sv Blauw Geel’ 38: 48e min. Koen van der Zanden

EVV: 7e min. Michel Vercruysse