16 mei 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 16 mei 2018 • 12:22 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Vaandelteam kan niet winnen van Dongen, JO 19-1 met drie punten terug uit Culemborg

Blauw Geel’38/Jumbo kan maar moeilijk winnen van Dongen. Zondag ging het team ten onrechte onderuit. Lees het altijd mooie en realistische verslag van Antoine van der Cammen elders op deze site. JO 19-won keurig van De Vriendenschaar en dat deden ook JO 15-1 en JO 17-1 (met dikke cijfers.) Zondag zagen we ook nog oud-trainer Erwin van Breugel langs de lijn die op 1 juni met zijn Erica gaat trouwen. Vrijdag spaarkasfeest en ophalen van je gespaard bedrag. Wel in cowboy outfit is gevraagd. Paarden en rijtuigen mogen aan het hek geparkeerd worden.
Jaloezie of realiteit?

Afgelopen week werden in Zwolle door het VVON (Vereniging Van Oefenmeesters Nederland) de prijzen uitgereikt aan de beste prof- en amateurtrainer. PSV trainer Philip Cocu (zelf niet aanwezig) werd uitgeroepen tot beste trainer van Nederland. Bij de amateurs ging de prijs naar Paul van der Zwaan van Quick uit Den Haag. Met die keuze is overigens niets mis, maar voor de zoveelste keer trok de commissie een streep boven Brabant en Limburg. Geen jaloezie, maar opnieuw blijkt dat we de beste trainers niet in Brabant en Limburg moeten zoeken. Dit is wellicht wat gechargeerd, maar wel de keuze van de laatste jaren. Onder anderen Pieter Tuns, Niels van Casteren, Bert Ruijsch, Ron Timmers, Erwin van Breugel, Dennis Dekkers, Maarten van Vugt, en dit jaar Bertran Kreekels trokken eerder aan het kortste eindje.

Zaterdagvoetbal

De laatste weken staat het zondag en zaterdagvoetbal behoorlijk ter discussie. Volgens de onderzoekers willen steeds meer teams op zaterdag spelen om zo een vrije zondag te creëren. Dat valt te billijken. In deze streek voetballen de mannen in het zuiden al meer dan een eeuw op de zondag ondanks dat de geestelijk adviseur al jaren geskipt is aan de vergadertafel. Boven de rivieren is geloof veel pregnanter aanwezig en is de zondag meer dan heilig. In sommige dorpen kan je op zondag een kanon afschieten zonder iemand te raken. (mocht dat de bedoeling zijn natuurlijk.) Bij Blauw Geel’38 hebben we één zaterdagteam, dat uiteraard op zaterdag haar wedstrijden afwerkt. In het geval Blauw Geel’38 zou het onmogelijk zijn om op zaterdag een volledig programma voor de senioren en jeugd af te werken. Voorop gesteld dat de capaciteit (velden en kleedlokalen) hiervoor beschikbaar zijn. Er zou dan vroeg op zaterdag begonnen moeten worden tot laat in de avond. Maar er zijn wel alternatieven zoals in het Westen sommige hogere jeugd op zondagmorgen speelt. Een heikel punt in vergaderingen over de bekende ‘voetbalpiramide’ is het zaterdagvoetbal. Soms een keiharde dwarsligger omdat men weigert later op de zaterdag te spelen. ‘Wij willen om 14.30 uur spelen’ wist de voorzitter van Genemuiden laatst nog te melden. Dan houdt het op als je daar niet van af wil wijken. De KNVB heeft dit ‘hoofdpijndossier’ wat eigenlijk in mei behandeld zou worden, doorgeschoven naar volgende maand.

Blauw Geel’38-2 – Budel-2 6-0

Het team van trainer Youssef heerste van minuut één tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Henk de Haas uit Nuland. Jongens wat een kansen kreeg Blauw Geel’38 maar die werden tot wanhoop van velen niet benut. Misschien hadden de Budelnaren ook wel het bekende engeltje op de lat. Na een half uur viel de 1-0 door een eigen doelpunt op een schot van Slobodan, waar twee maal Milan Raijmaekers de 3-0 ruststand bepaalde. Na rust scoorde Milan van de Donk en nog twee maal Slobodan (1x penalty) wat een klinkende 6-0 eindstand gaf. Zondag naar Meerssen in het diepe Limburg wordt gespeeld op het dak van de voormalige Staatsmijn Emma. Gluckauf.

UDI’19 JO 13-1 – Blauw Geel’38 JO 13-1 9-1

Een ding overkomt ons Blauwgelers niet graag: verliezen van UDI’19. Dit overkwam het team van Nicky en Jari JO 13-1. Naar verluidt zijn de heren zonder te douchen via de achterkant van het sportpark weggelslopen. Dit om de Udense toorn te ontlopen. We maken natuurlijk maar een grapje maar het is en blijft een fikse en meer dan pijnlijke nederlaag waar Amir de eer mocht redden. Donderdag komt Venray naar Veghel en zaterdag uit naar Union in Malden.

Blauw Geel’38 JO 15-1 – Margriet JO 15-1 2-1

Zeker een verdiende overwinning waar de Blauwgelen vergaten te scoren ondanks de vele kansen die er kwamen. Tim was de maker van de 0-1 ruststand en na rust de 0-2. Het missen van kansen gaf Margriet de kans 2-1 te scoren. Het bleef spannend tot de laatste minuut waar de Ossenaren met een 2-1 stand nog een vrije trap te nemen kregen. Die ging gelukkig ver over waar de scheidsrechter meteen affloot. Over twee weken de laatste ronde met Avanti’31 als grootste kanshebber voor het kampioenschap ,maar helemaal verloren is het nog niet want Blauw Geel’38 heeft het beste doelsaldo van de top-3. Avanti’31 is dus bij winst kampioen, maar de tegenstander is wél Berghem Sport. Dus wordt het nog reuze spannend waar Blauw Geel’38 Someren ontvangt.

Blauw Geel’38 JO 17-1 – Irene JO 17-1 11-1

Een monsterscore met na rust vijf goals van invaller Talip. Een zwak Irene dat met de rust al tegen een 4-0 achterstand aan keek. Uiteindelijk werd het 11-1 en kan volgende week in Empel het kampioenschap binnen geharkt worden. Om de elft doelpunten van Blauw Geel’38 te specificeren gaat te ver, maar wel leuk om te aanschouwen Scores: Stefan 1, Stijn 2, Hadi 1, Bram 2, Talip 5. Blauw Geel’38 heeft drie punten voorsprong op concurrent Unitas’59 dat met 5-0 won van Wittenhorst. Stel dat Blauw Geel’38 twee wedstrijden zou verliezen kan Unitas’59 hooguit gelijkkomen en telt het doelsaldo. Blauw Geel’38 heeft dan 56 plus en Unitas’’59 42 plus. Gewoon zaterdag winnen en ontkurken die champagne.

Vriendenschaar JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO 19-1 0-2

Blauw Geel’38 blijft goed op dreef voor periode-2. Zaterdag werd er met 0-2 gewonnen bij Vriendenschaar in Culemborg. Een directe concurrent en ploeg uit het linkerrijtje. Blauw Geel’38 is tegen de Gelderlanders niet echt in gevaar geweest. De 0-1 kwam van Terry op een ‘aangeefje’ van Paulo. Na rust bleef Blauw Geel’38 de betere ploeg en was het Mert die na een vrije trap van Martijn aan de eerste paal kon scoren. Het werd wel onvriendelijker waar scheidsrechter Aller het bij de Culemborgers gedaan had. Vriendenschaar kreeg daarna twee maal rood wegens handtastelijkheden richting de scheidsrechter. Blauw Geel’38 deed waar het voor gekomen was: de partij lekker uitvoetballen en de punten mee naar Veghel nemen. Zaterdag thuis tegen voorlaatste DSC uit Zevenaar. Op naar de periode-3.

Regio feitjes en weetjes

Ik denk dat ik afgelopen weekend de grootste uitslag van het jaar in deze regio gezien heb. In 5F, de klasse van Boerdonk, werd Tongelre – RKPVV 0-15. Dat onze stadsgenoten van VOW zijn gedegradeerd is wellicht bekend. Het was een mager jaar voor de Zijtaarders die geen enkele keer wisten te winnen tot nu toe. En dan te bedenken dat VOW in het seizoen 95-96 derde klasse speelde en Blauw Geel onder Ad Peeters in de vierde. Erp, de aanstaande club van Emiel en Yoeri, kan zich zondag bij winst op TGG praktisch veilig spelen. Zondag was aanvaller Rick Polman bij de wedstrijd van het eerste team. Rick komt over van EVV Echt dat zaterdag al won van Jong de Graafschap. Gemert gaat meedoen aan de nacompetitie. Daar kan UDI’19 nog bijkomen. Het zou toch leuk zijn als deze twee regionalen naar de derde divisie zouden promoveren. Beiden speelden daar al ooit en voor Gemert heette dat toen nog Topklasse.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO