14 januari 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 14 januari 2020 • 12:11 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Een toch wel gelukkige zege van het vaandelteam afgelopen zondag. Dat is de conclusie waarover de meesten wel instemmend zullen knikken. Daarentegen faalde tegenstander Hercules behoorlijk en zag de meest doelrijpe kansen in rook opgaan. ‘Als je niet scoort kan je niet winnen’ zal Cruijff vermoedelijk wel ooit hebben gezegd. Zaterdag tuft de spelersbus naar Zeelst of Veldhoven maar ook Eindhoven rekenen we goed. Het weer op stoom gekomen UNA, dat zondag voor het eerst won op verplaatsing, is dan de sterke tegenstander.

Door: Peter Kuijpers

Winst voor de Veghelaren in het thuisduel met Hercules. Weliswaar met een minimale score, maar daar maalt niemand om in Veghel en omstreken. Blauw Geel’38/Jumbo deed dat met een belangrijke rol voor Jeroen die wel degelijk zijn voet tegen de bal plaatste bij de 1-0 in de 84e minuut. Het Brabants Dagblad sprak van een eigen doelpunt. Wij stonden op 10 meter afstand en hebben geen ‘dinges’ in de ogen. “Een frustrerende nederlaag die echt even verwerkt zal moeten worden” ,meldde de eigen website van Hercules. Eindelijk weer eens een thuiszege en dat was sinds 13 oktober 2019 (3-2 op HSC’21) weer een tijdje geleden. Overigens weet u wanneer Blauw Geel’38 de laatste keer met 1-0 won en wie er matchwinner werd? Die eer is aan de jonge vader Tom Beissel die vorig seizoen op 12 mei de enige goal maakte in het thuisduel met HBS. Ach, historie, blijft toegegeven een frequent bereden stokpaardje van me. Overigens nog een compliment voor de prachtige foto kort na het doelpunt van Gerard, dat mag ook wel eens gezegd worden.

UNA
Zaterdag al speelt het eerste team de uitwedstrijd naar UNA in Zeelst. De eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie. Het stormde behoorlijk in het ambitieuze elftal van UNA. Eerst werd er afscheid genomen van trainer Jeroen van Bezouwen die dit seizoen werd opgevolgd door Gerben Demin. De beroemde zaalvoetballer met het meest harde schot van Nederland werd geïntroduceerd als nieuwe trainer. Het kind van de club nam na UNA – HSC’21 half november echter afscheid nadat hij de UNA-trein niet aan het rollen kreeg. Inmiddels is Harrie Gommans aangesteld als opvolger die zondag uitstekend begon met een uitzege bij FC Lienden. De laatste twee wedstrijden bij UNA werden door Blauw Geel’38 gewonnen. Afgelopen seizoen met 1-4 en een jaar eerder met tien man (rood Desley) met 0-1 door een treffer van Sander Egmond. Wat dat betreft ziet er het track record er goed uit maar geef toe dat het slechts kille cijfers zijn. UNA ooit kampioenskandidaat en spelend in de tweede divisie is gebrand op een driepunter thuis tegen de Veghelaren en daar is niets mis mee. Blauw Geel’38/ mag daar op antwoorden. We vergeten de slappe eerste helft en putten steun uit de inzet van de tweede helft zondag tegen Hercules. Om 19.30 uur gaat de bal aan het rollen op Sportpark Zeelst waar Luuk Timmer uit Apeldoorn de scheidsrechter is.

Competitiestart
Zaterdag een paar testwedstrijden op het Prins Willem Alexander Sportpark in aanloop naar de competitiestart op zaterdag 1 februari. Tot slot nog een vraagje. Voor een collega ben ik op zoek naar het necro wat ik schreef na het overlijden van materiaalman Harry van Heck eind april 2017. De site herkent het wel, maar geneerd het niet meer. Wie weet anders mail het even naar me pjmkuijpers@kpnmail.nl …dank daarvoor.

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO