20 maart 2019  Peters Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 20 maart 2019 • 9:38 • NieuwsClubnieuws

Eindelijk was hij er weer: een echt puntgave driepunter. Met 3-0 won Blauw Geel’38/jumbo van het bezoekende Quick’20 uit Oldenzaal. Mooie rentree voor Danny in de basis wat hij opluisterde met twee treffers. Het overige doelpunt was van Tim Rerimassie die geposteerd in de halflinie hard uithaalde. Zondag gaat de reis naar Amsterdam-Noord ofwel Heemskerk waar ADO’20 de tegenstander is. Blauw Geel’38 weet wat het te doen staat en dat is winnen om nacompetitie te ontlopen.

Door: Peter Kuijpers

Zaterdag is er het vrijwilligersbal wat vroeger de naam van jeugdleidersbal droeg. Rond de klok van 21.00 uur zal voorzitter Coen van Dijk de vrijwilligers van het jaar bekend maken. De opvolgers van Stan Vermeulen en Monique Peters. Altijd een leuk item en daarna is er tijd: (ik citeer hier het bestuur) ‘voor een drankje en een dansje’ Correct gesproken en geen speld tussen te krijgen, maar wel met de wetenschap dat deze feestjes meestal eindigen met een hoge gezelligheidsfactor en daar is helemaal niets mis mee. Het zijn van die tradities die al jaren door het metier van de club sluipen. Zo herinner ik me dat het laatste toernooi van het seizoen bij Leones (Beneden-Leeuwen) altijd enorm populair was. Vraag me niet waarom, maar dat wilde schijnbaar niemand missen. Ben zelf met O.S.S’20 voor Kliksport ooit naar Leones geweest. De kantine was op slot en er stond 10 man publiek, maar dat zal ongetwijfeld aan O.S.S.’20 hebben gelegen. Nog verder terug in de tijd, toen de Broeders zich nog mengde in het kader van het jeugdvoetbal, werd er ook wel eens deelgenomen aan een internationaal toernooi in Hangelar waar op gravelvelden werd gespeeld. Wat meer recent zijn de deelnames aan toernooien in Oostenrijk met Frans Scheepers als buschauffeur. En met A1 naar Noord Italie en Denemarken wat een tijden toch…

Toon

Deze week zag ik Toon van den Akker, Pater familias, van het zaterdagteam zich voortslepen op krukken. Een kapotte kruisband was de reden van zijn hulpmiddelen waarmee Toon zich voorruit sleepte. Want de coaching opgeven van zijn zaterdagteam kwam niet op in zijn gedachtengoed. Toon kan het voetbal niet laten en liep de blessure op tijdens een potje zaalvoetbal. De nestor is met een uitstapje naar VOW en Erp bijna heel zijn leven actief geweest bij Blauw Geel’38. Zonen Gerke en Menko voetballen er of hebben er ooit gevoetbald. De kapotte kruisban is voor Toon een streep door zijn rijke voetballoopbaan. Een verhaaltje uit zijn rijke carrière wil ik er nog wel uitlichten toen Blauw Geel’38 uit de vierde klasse dreigde te degraderen. Het was in 1976 in de uitwedstrijd naar Tivoli dat in punten gelijk stond met Blauw Geel’38. Het ging er hard aan toe en dankzij een niet teruggegeven inworp lanceerde Toon Theo van Oss die de winnende binnenschoot en Blauw Geel’38 behouden bleef voor de vierde klasse. Toon moest na afloop bescherming hebben van op de deur bonzende Tivoli getrouwen, maar Blauw Geel’38 degradeerde niet. Overigens coach Toon zag zaterdag zijn team met 3-2 winnen van Aperen-2. Dat weer wel.

Blauw Geel’38-2 peurt een puntje in ondertal tegen Venlosche Boys.

Nadat Milan rood kreeg werd laagvlieger Venlosche Boys-2 sterker en kwam ook op 0-1. Na rust kregen de Limburgers heel veel 100 procent kansen, maar in soms lachwekkende situaties viel de 0-2 niet. Meestal blijft het missen van deze tsunami aan kansen niet onbestraft. Ook Venlosche Boys ontkwam daar niet aan. Tijn Bosch onderstreepte die stelling en scoorde beheerst de gelijkmaker 1-1.

JO 19-1 klopt concurrent Gemert in eigen huis.

Een prima zege en slim gevoetbald. Mert greep zijn basisplek met twee handen aan en bracht de stand op 2-0 waarna Gemert de 1-2 ruststand bepaalde. In de tweede helft kwam Gemert gevaarlijk opzetten, maar toen Ben ontsnapte en 1-3 maakte was het over. Het slotakkoord was voor Stijn die de 1-4 eindstand bepaalde. Komende zaterdag komt DVC’26 uit Didam naar Veghel.

JO 17-1 binnen het kwartier geklopt door UDI’19

Met 1-4 leed JO 17 een pijnlijk verlies. Winnen wil je altijd, maar vooral om de sportieve rivaliteit wil je wedstrijd tegen UDI’19 altijd wel winnen. Dat liep echter uit op een deceptie omdat binnen het kwartier de Udenaren met 0-3 leidden. Niels mocht de spreekwoordelijke eer redden in de laatste minuut vanaf elf meter. Positief te vermelden is dat Floris weer aansloot bij de groep na zijn beenbreuk. Wedstrijd snel vergeten en zaterdag in Doetinchem punten pakken tegen DZC’68.

JO 15-1 declasseert UDI’19 op eigen Parkzicht

Maar liefst 1-5 stond op het elektronische scorebord in Uden. Het team van Noimin en Ymanuel had weinig moeite met UDI’19. Werd er thuis nog ruim met 0-4 verloren, zaterdag op Parkzicht wonnen de Veghelaren dik verdiend met 1-5. Remco, Tijmen en Noa (schot van 45 meter afstand!) bepaalden de 0-3 ruststand. Na 0-4 van Aybars mocht UDI’19 tegenscoren, maar Remco met zijn tweede tekende voor de 1-5 eindstand.

JO 13-1 met puntje terug uit Zeelst

Gescoord werd er niet in Zeelst bij UNA. Een 0-0 waar beiden kansen kregen. Zaterdag komt de belager van koploper Achilles’29, Helmond Sport naar Veghel.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO