18 maart 2019  BELANGRIJKE WINST IN EIGEN HUIS OP DEGRADATIEKANDIDAAT.

Geplaatst op 18 maart 2019 • 8:07 • NieuwsClubnieuws

BELANGRIJKE WINST IN EIGEN HUIS OP DEGRADATIEKANDIDAAT.

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – k.v.v. Quick’20 (2-0) 3-0. Zondag 17 maart een thuiswedstrijd voor Blauw Geel dat inmiddels op de ranglijst is gezakt naar een 15e plaats, een plaats die op het einde van de competitie verplicht tot het spelen van nacompetitie om klasse-behoud mogelijk te maken. Uiteraard is dat iets waar men niet op zit te wachten. Tegenstander deze middag, Quick’20 uit Oldenzaal staat 17e en dat zou inhouden rechtstreekse degradatie naar de hoofdklasse. Iets waar zij niet aan willen denken en na de ontsnapping vorige jaargang via de nacompetitie zouden zij graag met Blauw Geel willen ruilen van positie op de ranglijst. Eerder in deze competitie had Blauw Geel met 1-2 in Oldenzaal gewonnen en ook vorig seizoen was Blauw Geel Quick’20 twee keer de baas geweest. Maar resultaten uit het verleden….. Vorig weekend hadden de Oldenzalers in eigen huis met slechts 1-3 verloren van het sterke OFC, Blauw Geel ging in de laatste 10 minuten pijnlijk onderuit in Goes, geheel onnodig en mede daarom weer gedaald op de ranglijst. Winst is dus een must maar dat geld voor de gasten nog sterker. Trainer Niels v Casteren moest wederom puzzelen. Desley Schilders was wederom niet beschikbaar vanwege een blessure, Rick Polman zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Edwin Huibers stond weer in de basis en ook Brahim Zaari stond weer op doel waardoor Yevghenny Marcelli en Martijn Bijdevier op de bank mochten plaats nemen. Danny Verbakel had weer een basis plaats.

Blauw Geel startte fel en liet duidelijk de intentie zien: winnen. Na een vrije trap voor de gasten in de 3e minuut, die geen gevaar opleverde, was het Blauw Geel wat de klok sloeg. Resultaat: eerste doelpunt in de 6e minuut. Inleiding was een geweldige pass van de 18 jarige Martijn van Kessel vanaf de zijlijn op Danny Verbakel. Danny wist de bal prima onder controle te krijgen, wat misschien niet zo moeilijk was omdat de pass op maat was, om vervolgens zijn tegenstander van zich af te schudden en de bal naar de verre hoek te sturen. Doelman ter Braak was kansloos en mocht de bal uit zijn doel halen: 1-0. Een mooie opsteker deze snelle voorsprong die de ploeg zeker goed kan gebruiken. Maar de ploeg ging door en slechts vijf minuten later kwam de 2-0 op het scorebord. Hidde van Dijk zette prima druk aan de zijlijn op de Quick’20 defensie die de bal maar niet weg kreeg. Vervolgens speelde een Quick’20 speler de bal recht in de voeten van Tim Rerimassie. Hij dacht niet lang na en besloot om vanaf zo’n twintig meter voor het doel uit te halen. De bal verdween in het doel vlak langs de binnen kant van de paal af. In de 17e minuut een prima pass van Danny Verbakel op Sander Egmond en daar waar Sander wel goed voor zijn tegenstander komt kan hij helaas niet de bal goed genoeg controleren en springt deze te ver van hem af zodat de doelman de bal kan pakken. We zijn inmiddels in de 19e minuut beland als we voor het eerst een goed lopende Quick’20 aanval zien. Op de flank is verdediger Tim Zwienenberg mee opgekomen en behoorlijk vrij maar hij schiet de bal te gehaast en die verdwijnt in het zijnet. Twee minuten later een snelle en gevaarlijke Quick’20 uitval maar de afronding laat te wensen over want Frank Eulderink snijd wel goed naar binnen maar schiet de bal vrij ver naast. In de 24e minuut weer een prima pass van Martijn van Kessel op Danny Verbakel maar deze liep net in buitenspel positie. Zijn afronding ging overigens naast dus niet erg dat buitenspel vlagsignaal. In de 27e minuut moet Brahim Zaari dan toch echt aan de bak. Jip Kemna komt in balbezit en besluit tot een uithaal. Brahim moet zich weldegelijk strekken om de bal uit de benedenhoek te boksen, slechts een corner rest voor de gasten. Quick lijkt iets gevaarlijker te worden en positioneel staat Blauw Geel af en toe niet goed. Gelukkig is slordig spel van de gasten er debet aan dat Blauw Geel de twee nul voorsprong vrij gemakkelijk kan vasthouden. In de 33e minuut een afstandspoging van Hidde van Dijk, die vandaag een hele goede wedstrijd speelde, mar de inzet gaat naast. In de 34e minuut een vrije trap voor Quick’20 waarbij de bal in de muur gaat en de rebound door Edwin Huibers tot corner wordt gekopt alvorens een Quick’20 aanvaller er iets mee kan uithalen. In de 37e minuut gaat een afstandspoging van Jip Kemna over het doel maar Blauw Geel gaf te veel ruimte weg. Nog voor de rust, 40e minuut, gaat een vrije trap van Danny Verbakel naast, in de 41e minuut speelt Tim Rerimassie de bal op Hidde van Dijk die Danny Verbakel in kansrijke positie weet te zetten. Danny kapt zijn tegenstander uit om vervolgens uit te halen richting de korte hoek maar de doelman weet de bal uit het doel te houden. Nog een vrije trap in de 43e minuut maar Mustafa Guler ziet zijn bal rakelings langs de kruising gaan.

Quick’20 brengt bij ingang van de tweede helft een nieuwe speler, Taner Sen is de vervanger van Wesley van Houten. Trainer Michell Steggink weet ook dat bij deze stand als uitslag het voor Quick’20 steeds lastiger wordt een (semi) veilige plaats op de ranglijst te bezetten na de laatste speeldag. Quick’20 pakt de zaken nu wat energieker aan en dringt Blauw Geel wat meer terug. In de 48e minuut moet Brahim Zaari handelend optreden op een inzet van Frank Eulderink in de korte hoek. Vier minuten later krijgt de Blauw Geel defensie de bal ook niet lekker weg en is het Jip Kemna die met een afstandsschot Brahim Zaari test. De Veghelse doelman tikt de bal met de vingertoppen over de lat. Uit de corner volgt een kopbal van de gasten die ook over de lat achter verdwijnt. Quick’20 bepaald nu voor een groot deel het veldgebeuren maar moet alert blijven op de Veghelse counter. In de 55e minuut een Veghelse counter waarbij Sander Egmond de bal diep speelt op Koen van der Zanden. Samen met de mee gekomen Danny Verbakel is er nog maar 1 verdediger mee terug maar de situatie wordt aller belabberdst uit gespeeld en een riante mogelijk om de score te verhogen wordt dus onbenut gelaten. Koen speelt de bal af naar Danny maar die moet te veel naar buiten en de voorzet van Danny kan vervolgens worden geblokt. In de 58e minuut mag Mustafa Guler een vrije trap nemen tegen de zijlijn. Hij breng de bal hoog voor het doel waar bal koppend wordt verlengd en via een verdediger bij de tweede paal beland waar een andere Quick’20 verdediger de bal over het doel werkt. Tien minuten later volgt de genadeslag voor de gasten. Danny Verbakel omzeilt kinderlijk eenvoudig de Quick’20 defensie die niet geheel bij de les lijkt en weet de uitlopende keeper ook gemakkelijk te omzeilen zodat het een koud kunstje is de bal in het lege doel te schieten: 3-0. De wedstrijd is gespeeld maar Quick’20 probeert de score nog een iets vriendelijke aanzicht te geven. In de 71e minuut duikt Melvin Degenaar vrij op voor Brahim Zaari maar helaas raakt hij de bal totaal verkeerd en kan Brahim de bal zo oprapen. Twee minuten later is Brahim Zaari weer een sta in de weg voor Melvin Degenaar omdat hij goed uitkomt en red op een snoeiharde inzet en vervolgens een rebound voorkomt omdat hij met gevaar voor lijf en lede op de bal duikt. In de 77e minuut is de Blauw Geel defensie gezien bij een goed opgezette aanval maar uiteraard is Brahim Zaari op zijn post en grijpt hij succesvol in ten koste van slechts een corner. In de 80e minuut, het verhaal wordt eenzijdig, is het wederom Brahim Zaari die redding brengt nu op een inzet van de alleen voor hem opduikende Jeroen Visscher. De rebound komt wel weer voor de voeten van de Quick’20 speler maar nu gaat de inzet voor langs. In de 88e minuut een diepe bal op Koen van der Zanden en de ingevallen 16 jarige Ben van den Nieuwenhof waarbij uiteindelijk Koen de bal mee neemt, een verdediger weet uit te kappen maar zijn inzet via de voeten van de keeper net voorbij de verkeerde kant van de paal ziet gaan.

Het duel eindigt in een 3-0 overwinning, een broodnodige overwinning, op een rechtstreekse degradatiekandidaat. Bij vlagen met prima spel maar zeker allemaal kei hard werkend. De ploeg gaf niet veel weg en alleen jammer dat sommige aanvallen slecht werden uitgespeeld. Vier duels nu gespeeld tegen Quick’20 en alle vier in winst omgezet. Ploegen uit Overijssel lijken Blauw Geel wel te liggen want in twee seizoenen wist men acht overwinningen te boeken in acht duels tegen en Quick’20 en HSC’21. Voor dit duel geld overigens: een verademing om een arbitraal trio te zien dat weer eens een keer neutraal de wedstrijd wist te leiden. Complimenten voor scheidsrechter Kok dus want we hebben het de laatste wedstrijden weldegelijk echt anders mee gemaakt.

Volgende week de laatste echt hele verre uitwedstrijd want dan gaat de reis naar Noord Holland, Heemskerk wel te verstaan. Gastheer is daar dan ADO’20 op sportpark De Vlotter, de thuishaven van “de Ezels” waar een maand geleden koploper Jong FC Volendam met maar liefst 4-0 op de wijde broek kreeg. Daarna een 1-1 in Veldhoven, voor een uitduel ook nog prima tegen een kampioenskandidaat want vanaf de 37e minuut moest men met zijn tienen verder spelen. Maar vorige week verloor men in eigen huis met 1-2 toch wel verrassend van vv Dongen en dit weekend kwam men in Den Haag tegen Quick ook niet verder dan een 1-1. Gevolg: de zesde plaats. Iets waar Blauw Geel in de huidige situatie overigens voor zou tekenen…..

Eerder dit seizoen won ADO’20 met 1-2 in Veghel. Daar waar vorig seizoen Blauw Geel in eigen huis met 5-2 had gewonnen. In dat seizoen was er voor Blauw Geel ook een nederlaag in Heemskerk, 4-2. Om de zaak qua overwinningen weer gelijk te trekken dient dus gewonnen te worden. ADO’20 staat op een veilige zesde plaats, kan m.b.t. een kampioenschap niets meer maar heeft misschien nog ambities m.b.t. de derde periode!? En Ja, Blauw Geel moet eigenlijk “gewoon” winnen in Heemskerk met het oog de ranglijst onderin. ADO’20 is uiteraard favoriet in dat duel gezien het feit dat het thuis speelt en de stand op de ranglijst maar niets is onmogelijk……

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Mustafa Guler, Edwin Huibers (84e min. Yevghenny Marcelli),

Middenveld: Hidde van Dijk, Tim Rerimasie (61e min. Joey Hellstern), Martijn van Kessel,

Voorhoede: Sander Egmond, Koen van der Zanden, Danny Verbakel ( 74e min. Ben van den Nieuwenhof),

Scheidsrechter: Dhr. M. Kok

Ass. Scheidsrechters: Dhr. K. el Hajjaji en Dhr. B. Cakir

sv Blauw Geel’ 38: 34e min. Sjaak Egmond, 84e min. Edwin Huibers, 85e min. Hidde van Dijk

kvv Quick’20: 62e min. Jelle Leenders