9 mei 2018  Peter’s corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 9 mei 2018 • 8:54 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner Blauw Geel’38

Door: Peter Kuijpers

We laten een warm weekend achter ons. Was zelf in het pittoreske Oploo voor Excellent – Volkel waar geen schaduwplekje was te vinden. Op zo’n 125 kilometer verder verloor het vaandelteam met 4-2 van ADO’20 in een wedstrijd met als inzet de bekende baard van de keizer. De reserves wonnen wel met een uitblinkende Tressor, die als invaller scoorde en een belangrijke assist gaf aan Paulo die kon scoren. Hopelijk gaan we van Tressor horen als hij een klasje lager zijn draai gevonden heeft in Malden bij Juliana’31 dat overigens nog strijdt voor klassenbehoud.
Het zijn voor amateurvoetballers drukke dagen. De programma’s puilen uit waar de KNVB met een soort van clean sweep in een paar weken heel wat wedstrijden er doorjaagt. Trainers klagen hier terecht over het fenomeen periodisering. Deze week bracht dat toch een stukje jeugdherinnering terug. Voor Kliksport naar De Vliert in Den Bosch waar BVV het Osse Margriet ontving. Dan stap je echt weer terug door de professor Barabas tijdmachine in de jaren tachtig. Het gras-hoofdveld lag er prachtig bij en nog exact op dezelfde plek. De accommodatie wordt daar veelvuldig gebruikt door FC Den Bosch die ook een grote poster met foto’s van de jeugdspeler aan de muur hebben hangen. Daarop onder andere de naam en foto van Niels van Lith, zoon van Ton van Lith. Voor het overige komt het kunstgrasveld verpaupert over. BVV is in teams danig geslonken. De accommodatie ligt midden in de stad en niet goed bereikbaar. Ouders kiezen liever een club aan de rand van de stad of zelfs daarbuiten. Moest plots denken dat Blauw Geel’38 daar ooit een oefenduel speelde tegen BVV met John de Bever nog in de gelederen. De Bever kwam met het dreigende vingertje voor centrale verdediger bij Blauw Geel’38 Frank Klotz staan. Frank deed wat niemand verwachtte en beet vol in de vinger van de huidige populaire volkszanger. Heb sterk het vermoeden dat toen het magische Bossche woord: Koekwaus is geboren.
Zaterdagteam zet grote stap naar het kampioenschap
Tegenstander Nivo Sparta-2 uit Zaltbommel was alleen gebaat bij winst. Dus kan het gelijke spel wat werkelijk tot op het bot werd weggesleept een amuse zijn voor het komende kampioenschap. De Veghelaren kwamen door een heerlijke vrije trap van Guus Peters (die tegenwoordig alle sterren uit het voetbal voor zijn schrijfblok krijgt bij De Volkskrant) op 0-1. De Bommelaars kwamen langszij, maar verder lieten de mannen van Toon van den Akker het niet komen. Voor de poorten van de hel of op het scherpst van de snede, om maar eens een paar klassiekers van stal te halen, werd het voetballen met opgestroopte mouwen. Coach Toon kan voorlopig slapen op twee oren zijn team is met nog twee wedstrijden voor de boeg, de grootste optant voor het kampioenschap in de tweede klasse D zaterdag. Hetgeen overigens al goed te horen was bij terugkomst op het zonnige terras van het Prins Willem Alexander Sportpark.
Het jeugdvoetbal van afgelopen zaterdag
Het was een wat magere oogst afgelopen zaterdag. JO-13-1 speelde gelijk thuis tegen JVC Cuijk en JO 15-1 verloor met 2-1 bij Deurne. Alleen JO 17-1 wist te winnen en versloeg RoodWit’62.
Blauw Geel’38 JO 13-1 – JVC Cuijk JO 13-1 2-2
Meer zat er echt niet in wist trainer Nicky afloop te melden. Twee maal werkte Blauw Geel’38 een achterstand weg. Na een 0-1 ruststand werd uiteindelijk 2-2. De Veghelse treffers waren van Marijn. Zaterdag naar UDI’19 JO 13-1 waar om 11.30 uur wordt afgetrapt.
Blauw Geel’38 JO 15-1 verliest knullig in Deurne 2-1
Het kampioenschap voor Avanti’31 lijkt een kwestie van tijd. Een onnodige nederlaag wist assistent-trainer Erwin de Groot na afloop te melden. Tim schoot Blauw Geel’38 op voorsprong, maar daar bleef het bij ondanks de vele kansen. Avanti’31 loopt nu weer één puntje uit. Woensdag (9-5) inhalen op De Roode Bleek bij DVG en zaterdag thuis Margriet.
Blauw Geel’38 JO 17 slaat toe in tweede helft tegen RoodWit’62 en pakt winst in Tegelen bij SC Irene.
De grootste amusementswaarde in het duel met RoodWit’62 moest komen uit de tweede helft. Melle bracht Blauw Geel’38 op voorsprong. Uit een dikke buitenspelsituatie konden de Helmonders het cadeautje uitpakken naar 1-1. Na rust was het Blauw Geel’38 dat heerste. Stef was tot dan toe vrij onzichtbaar, maar stond wél aan de basis van de 2-1 door invaller Stein. Diezelfde Stef maakte op fraaie wijze ook nog de 3-1. Afgelopen dinsdag ging de reis naar Tegelen waar Sportclub Irene de tegenstander was. De spelers waren vaak amper te zien in het superhoge gras van Sportpark Bakenbos. We overdrijven natuurlijk, maar het gras stond echt hoog. Een poging van de club om toch te gaan stunten? Wie zal het zeggen. Het team van Geert en Twan deed wat het moest doen: winnen. Halil scoorde voor rust de 0-1. Na rust bepaalden Stef en Stein de uiteindelijke en verdiende 0-3 eindstand. Het kampioenschap gloort vooral nu Unitas’59 de stadsderby bij WODAN met 4-3 verloor. Een kampioenschap gloort. Bij winst zaterdag op (alweer) Sportclub Irene kan de (alcohol vrije) champagne een week later bij winst op Emplina in Empel worden ontkurkt.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO