7 mei 2018  “GROOTS” met selectietrainer Lionel Saidjan

Geplaatst op 7 mei 2018 • 15:55 • NieuwsClubnieuws

“GROOTS” met selectietrainer Lionel Saidjan

Door: Bob van Dijk

Respect en Sportiviteit staan bij Blauw-Geel’38 hoog in het vaandel. Daarom slaat onze club de handen ineen met onder meer de KNVB en de Rabobank. Een continu proces waar iedereen bij Blauw-Geel’38 bij betrokken is. Binnen onze vereniging doen we dat GROOTS: Gastvrij, Respectvol, Opgeruimd, Ontzettend trots, Tegen geweld en Sportief. Deel 6 met selectietrainer Lionel Saidjan!

Lionel, wat doe jij eigenlijk allemaal bij Blauw Geel’38?
“Dit seizoen ben ik assistent-trainer van Youssef Laaroussi bij het tweede elftal. Daarnaast ben ik coördinator van de Rabobank Voetbalschool en zit ik in de organisatie van de Koflexwerk Select Cup. Tevens ondersteun ik Lodewijk van Helvoirt en Jimmy Saidjan binnen de jeugdopleiding. De afgelopen jaren ben ik hoofdtrainer geweest van verschillende jeugdelftallen. Zo heb ik A1, B1, B2, C1 en C2 onder mijn hoede gehad. Zelf heb ik ook bij Blauw Geel’38, FC Den Bosch, Helmond Sport, Nivo Sparta en SV Triborgh gevoetbald. In de tijd dat ik niet bij Blauw Geel’38 speelde, was ik wel veel op de club te vinden.”

Hoe probeer jij als trainer het begrip GROOTS over te brengen op de spelers?
“Wat wij heel erg belangrijk vinden is dat onze spelers er bewust van zijn dat ze een voorbeeldfunctie hebben. De jeugdspelers kijken op naar voetballers uit de ‘grote selectie’ en vooral voor spelertjes uit de E-afdeling en F-afdeling moeten zij het goede voorbeeld geven. Het is een voorrecht om in de selectie te voetballen en veel wordt voor onze spelers geregeld. Dan verwachten wij natuurlijk wel goed gedrag en misschien zelfs op sommige momenten een beetje meer.”

En wat doe je zelf om zo GROOTS mogelijk te zijn bij onze club?
“Ik waardeer iedereen bij onze club. Van materiaalman tot recreantentrainer, iedereen heeft het beste voor met Blauw Geel’38. Het is belangrijk dat iedereen elkaar in de waarde laat en op een normale manier met elkaar omgaat. Wij hebben als selectietrainers natuurlijk een grote verantwoordelijkheid, maar ik heb net zoveel respect voor iemand, die de begeleiding van bijvoorbeeld het recreantenvoetbal op zich neemt.”

Welk begrip binnen GROOTS spreekt jou persoonlijk het meest aan?
“Respect is natuurlijk een heel breed begrip, maar ik vind het wel belangrijk voor een grote vereniging als Blauw Geel’38. Dat begint zoals ik eerder al zei met elkaar in de waarde laten en respect hebben voor wat een ander voor onze club doet. Het maakt niet uit of iemand bijvoorbeeld een uurtje per week de was doet of iedere dag als trainer op het voetbalveld staat. Iedereen draagt zijn steentje bij aan Blauw Geel’38 en dat moeten we altijd blijven respecteren.”

Op welk gebied kan Blauw Geel’38 zich nog wel verbeteren?
“Met dit project zijn we natuurlijk goed bezig, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik denk dat wij een nette en gastvrije club zijn. De kantine is altijd beschikbaar en het sportpark ziet er Opgeruimd uit. Tegen geweld hangt samen met Respect en het fysieke en verbale geweld neemt gelukkig steeds verder af. Wij mogen bij Blauw Geel’38 nog wat meer Ontzettend trots zijn. We hebben een mooie club, waar veel leuke dingen gebeuren. Dat mogen we allemaal wel wat meer laten merken.”

Met iedere interviewkandidaat behandelen we een aantal stellingen.
‘Bij Blauw Geel’38 kunnen we alles tegen elkaar zeggen’
“Dat zou natuurlijk wel zo moeten zijn, maar ik denk dat op dit gebied wel wat winst te behalen is. De stelling klinkt een beetje negatief, want je kunt natuurlijk ook iets positiefs tegen iemand anders zeggen. Daarom mogen we elkaar bij Blauw Geel’38 wel eens wat vaker complimenteren. Conflicten en discussies moeten we daarnaast gewoon op een goede en normale manier met elkaar uitspreken.”

‘Ik baal van platte taal’
“Platte taal kun je in de sport eigenlijk niet voorkomen, maar er is wat mij betreft wel een grens. Schelden met ziektes hoort niet op het veld thuis. Op het moment zelf grijp ik eigenlijk nooit in, want dat werkt misschien juist averechts. Uiteraard neem ik diegene wel even apart. Je weet immers nooit hoe een tegenstander, scheidsrechter of teamgenoot op zoiets reageert.”

Tot slot! Welke tip zou jij de leden van Blauw-Geel’38 mee willen geven om zo GROOTS mogelijk te zijn?
“Ik vind het echt belangrijk dat iedereen elkaar in de waarde laat. Heb respect voor een ander en diens werkzaamheden. Iedereen komt met de beste bedoelingen bij Blauw Geel’38 en werkt vanuit een goed hart voor onze club. Uiteindelijk heeft iedereen elkaar hard nodig en daarin is waardering voor elkaar van onschatbare waarde. Als we op die manier verder gaan, maken we onze club nog mooier dan die als is.”

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies