18 december 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 18 december 2018 • 14:40 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Het was snerpend koud met de oostenwind tijdens het zaterdagduel tussen Blauw Geel’38 en OSS’20. Het was te merken dat velen de voorkeur gaven aan Heracles – PSV via Fox of gewoon in de behagelijkheid van de eigen habitat. Misschien een 150 dapperen beter te betitelen als helden met die weertype. Een gelijkspel waar beiden vrede mee hadden, al hadden de Ossenaren stiekem met drie punten weg kunnen sluipen uit Veghel, maar Pelzer zijn vizier stond niet goed afgesteld, of was Zaari de held? Wat mij betreft het laatste maar.

Door: Peter Kuijpers

Dit is de laatste corner van dit jaar. Ik zie u allen op de nieuwjaarsreceptie op 1 januari in het clubhuis. Het is tijd voor huiselijke sfeer en de kerstverhalen over Harry Potter en Ebenezer Scrooge van Charles Dickens. Op tweede kerstdag was er vroeger altijd het Billy Smart kindercircus op televisie herinner ik me nog. Voorzichtig met vuurwerk vooral de keepers van Blauw Geel’38 in het bijzonder. Tevens wens ik een ieder een gezellig Kerstfeest en een gezond en sportief 2019 toe. De eerste corner van 2019 verschijnt weer op woensdag 9 januari.

Afgelast
Alleen al van dat vreselijk woord kreeg ik in mijn jeugd de koude rillingen over mij heen. Het voetballen moest doorgaan anders had ik een klote zondag. Mijn slaapvertrek had een klein dakkappelletje met een zinken dak aan de Julianastraat 23. Als het regende klonk dat behoorlijk door en was met het slapen gaan een erg aangenaam geluid. Maar niet als ik er op zondagochtend wakker van werd. Ships het regent nog aan toe. Zou het voetballen wel doorgaan? Die tijd was er nog geen teletekst, internet laat staan buienradar. De nieuwsberichten voorspelden weinig goeds. In mijn gedachten zag ik de consul al met zijn Opel Kadett naar het sportpark rijden. Een wat benige man met een beige gabardine regenjas plus ceintuur en gesp. Achter in zijn bagagebak lagen op een oude krant een stel groene kuitlaarzen. Die trok hij aan met een hand zich vasthoudend aan de klep van zijn auto terwijl het nog continu regende. Hij werd vergezeld door de terreinknecht. De consul liep door de zestien en naar de middenstip. Keek gewichtig omhoog en sprak dan de magische woorden: Afgelast. Nadien kon je dat lezen bij Piet Hutten in de Molenstraat in een kastje achter een beslagen ruitje: Afgelast, vaak ook nog met een D geschreven en zonder hoofdletter. Dat ook nog. God moet in een slechte bui hebben verkeerd toe hij deze man schiep dacht ik dan.

Dingen
Ik heb eigenlijk niet zoveel met Hockey. Draag onze buren van Geel-Zwart een warm hart toe want het spreekwoord zegt nog altijd beter een goede buur dan een verre vriend. Toch las ik plots op twitter dat Nederland weer geen wereldtitel wist te bemachtigen en verloren met shoot-outs van de Belgen. U leest het goed: van de Belgen waar nota bene een paar jaar geleden het hockey als demo is binnen gesmokkeld. Nou troeven ze ons al aardig af met voetbal, maar nu ook met hockey wat toch over het algemeen een Nederlandse aangelegenheid is. Met de naturalisatie destijds van schaatser Bart Veldkamp naar Belg hebben we dat nog net op tijd weten te tackelen, nu gaan we weer onderuit en worden we afgebluft door onze zuiderburen met onze nationale sport.

Kerstwens
Afgelopen maandag was deze corner op het sportpark voor een verhaal met de maandag-woensdag-vrijdag vrijwilligers dat vandaag (woensdag) in de stadskrant verschijnt. Ik heb de heren en Nelly verleid tot een korte kerstwens waarvan acte.

Kerstwens

Voetbal hoekje

JO 19 won met dikke cijfers van 2-10 bij Margriet JO 19
De Laatste wedstrijd van 2018 werd afgesloten met ruime overwinning 2-10 Een goede start waarin de vierde minuut op 0-1 viel. Blauw Geel bleef goed combineren en na 25 minuten werd het al 0-2 en 0-3. Margriet maakte in die fase 1-3, maar Blauw Geel was het die de ruststand op 1-4 bracht. Na rust werd het al snel 1-5 en ging de stekker eruit bij de Ossenaren waar het uiteindelijk 2-10 werd waaronder hele fraaie treffers. . In Oss scoorden: Ben en Martijn driemaal. Bram tweemaal en Lars en Hugo ieder eenmaal. Vincent: “In het jaar 2018 hebben we een mooie eerste seizoenshelft gehad met een verdiende eerste plek. Nu winterstop en 26 januari spelen we voor de beker uit tegen NWC in Asten. Ik wens een ieder een fijn Kerstfeest en goede jaarwisseling toe.

JO 17 speelt 1-1 gelijk in en bij Deurne, maar pingelt beter en bekert verder
Afgelopen zaterdag was er voor JO 17-1 de 8e finale voor de beker op het programma. Door de vele blessures die de ploeg teisteren werden Ahmed, Bram, Mees en Tommie van de JO17–2 opgeroepen waarvan Mees en Bram direct in de basis startten. Geert: “Deurne begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg na twee minuten al een grote kans gelukkig was onze keeper ‘dijkie’ als enige van Blauw Geel’38 wél bij de les. De gehele eerste helft speelde wij niet top al creëerde wij wel voldoende kansen om op voorsprong te komen wat wij ook verdiende gezien het spelbeeld. Deurne bleef gevaarlijk door een aantal counters. Vlak voor rust was het dan ook raak voor Deurne door goed uitgevoerde counter. Na rust moest het beter en dat gebeurde ook meer. Ondanks dat wij erg matig speelde kwamen we door een alerte Frits bij een corner op 1-1. Na de goal is er nog flink aangedrongen op de 1-2 maar die viel ondanks een groot aantal kansen niet. Na het eindsignaal moesten er penalty’s genomen worden en gelukkig waren wij daarin de gelukkigste. Onze penalty’s werden feilloos binnen geschoten. Gelukkig een ronde verder in het bekertoernooi. Nu eerst een welverdiende winterstop. Namens de staf en spelers van JO17-1 wensen wij iedereen een gezond en sportief 2019.”

JO 15 was vrij maar Noimin had nog een boodschap voor 2019
Noimin: “Op het sportieve vlak goed presteren om degradatie te ontlopen. Maar als team ook meer respect kunnen opbrengen voor elkaar, tegenstander en scheidsrechter om een positieve voorbeeld te kunnen zijn. Fijne feestdagen.”

JO 13-1 verloor van nieuwe koploper UDI’19
Blauw Geel’38 verloor met duidelijke cijfers van 0-3 van UDI’19. De Udenaren namen hiermee de kop over van Achilles’29. Nicky: “Een prima eerste seizoenshelft waarin we hebben laten zien mee te kunnen met het niveau van de tweede divisie. Wij denken dat er nog meer in zit en gaan er alles aan doen om dit na de winterstop te bereiken. Eerst gaan we genieten van de vakantie en ons opladen voor de competitiewedstrijd tegen MVV op zaterdag 9 februari. Namens de jongens van JO13-1 fijne feestdagen allemaal en we zien jullie in 2019 graag weer langs de lijn!

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies