16 december 2018  AANTREKKELIJK DUEL EINDIGT IN GELIJKSPEL.

Geplaatst op 16 december 2018 • 21:45 • NieuwsClubnieuws

AANTREKKELIJK DUEL EINDIGT IN GELIJKSPEL.

sv Blauw Geel’38/Jumbo – sv O.S.S.’20  (1-0)  1-1 . Zaterdagavond 15 december, koud en door de behoorlijk strakke wind gevoelsmatig nog kouder werd op het Prins Willem Alexander sportpark de derby gespeeld tegen OSS’20. Op de staantribune stond je nog de beste plaats en was de kou uit de wind nog uit te houden. Vorig weekend speelden beiden tegen de Haagse vertegenwoordigers in deze derde divisie. Blauw Geel was te slap in Den Haag en verloor verdiend met 3-1 van Quick en Oss’20 won in eigen huis van laagvlieger HBS. Het werd 2-0. De laatste overwinning van Blauw Geel in eigen huis op OSS’20 was in het seizoen 2005-2006 (1e kl): 1-0. De drie daarop volgende thuis wedstrijden tussen 2014 en 2017, allen in de hoofdklasse, eindigden ook in gelijke spelen met als uitslagen: 1-1, 0-0 en 1-1. Zouden resultaten uit het verleden dan toch een garantie kunnen zijn voor een van beide of voor beiden? Erik van Loon en Rick Polman waren voor Trainer Niels v Casteren niet ter beschikking. Wel kon weer op de bank plaats nemen Tom Beissel. Hij had als officiële wedstrijd alleen de bekerwedstrijd tegen sv Urk kunnen spelen en was daarna geblesseerd.

Het duel kende eigenlijk geen aftastende fase. Blauw Geel zocht meteen vanaf de aftrap de aanval, zonder resultaat. In de 2e minuut de eerste dreiging van OSS’20 maar een handsbal zorgde ervoor dat verder niets uit de aanval kon voorkomen. In de 6e minuut leidt balverlies van Mustafa Guler bijna een achterstand in, maar Brahim Zaari stopt de Osse inzet met zijn voeten. Twee minuten later komt de OSS’20 rechtsback mee opzetten en is Danny Verbakel niet alert genoeg in de omschakeling. Gelukkig voor hem en Blauw Geel gaat de inzet op de verre paal en kan de rebound niemand van OSS raken. In de 12e minuut een verre trap van Brahim Zaari op Hidde van Dijk. De bal wordt verder gecombineerd via Sander Egmond en Mark Dobbelsteen. Mark krijgt een vrije schiet kans maar de bal wordt door de OSS doelman met de vuisten weg gebokst. Een minuutje later wederom een geweldige Blauw Geel aanval waarbij uiteindelijk Sander Egmond de bal over de doelman kan lobben maar een OSS verdediger de bal voor de doellijn nog kan weg werken. Hij doet dit overigens erg risico vol want hij kopt de bal net naast de voor OSS langs de goede kant van de paal. Het spel blijft vervolgens over en weer golven en het is zeker een mooie wedstrijd om te zien. Beide ploegen kozen namelijk meteen de aanval als men in balbezit was. Het is inmiddels de 30e minuut als er weer een aanval is waarbij de bal tussen de palen gaat. Na een mooie combinatie is Sjaak Egmond op zijn flank vrij het strafschopgebied in geraakt. Hij schiet de bal in de korte hoek maar de Osse doelman kan de bal met een reflex tot corner tikken. In de 33e minuut wordt een inzet van Mustafa Guler met moeite gekeerd maar de bal wordt naar de zijkant gewerkt zodat er geen kans komt vanuit een rebound. In de 39e minuut een vrije trap voor Blauw Geel. Mustafa Guler krult met veel gevoel de bal over de muur maar de Osse doelman weet een doelpunt te voorkomen, althans in eerste instantie, de rebound beland voor de voeten van Joey Hellstern die er als de kippen bij was om de bal hoog in het dak van het doel te werken: 1-0. OSS lijkt het spoor even volledig bijster maar voor de rust zijn de Blauw Geel aanvallen niet doeltreffend meer.

OSS is ook na de thee, net als na aanvang van het duel, meteen dreigend maar de inzet gaat via een Blauw Geler tot corner. In de 53e minuut schreeuwt heel OSS, reclameren was overigens iets wat de ploeg te pas en te onpas het gehele duel deed, om een penalty maar scheidsrechter Witlox had er goed kijk op en liet terecht door spelen. In de 55e minuut een corner voor OSS’20 en met gevolgen. Bij de tweede paal kan de lange Teun van Grunsven ongehinderd de bal koppen. Hij kopt de bal naar de verre paal en die valt dan ook en bij de verre binnen: 1-1. OSS lijkt nu de overhand te hebben en Blauw Geel moet wat terug. Toch krijgt het in de 67e minuut weer de kan om een goede aanval op te zetten. Mark Dobbelsteen komt na een prima combinatie het strafschopgebied binnen maar de val wordt voordat hij kan schieten net voor zijn voeten weg getikt. Slechts een corner rest. In de 75e minuut is Edwin Huibers goed mee opgekomen en hij zet halverwege de Osse helft de bal voor naar Yevghenny Marcelli. De ingevallen Yevghenny schiet de bal helaas naast het doel. Het spel blijft over en weer gaan en beide ploegen spelen dan ook om alsnog de winst te pakken. OSS’20 is op het laatst nog het dichts bij een overwinning maar een inzet in de 85e minuut wordt voor de doellijn weggewerkt en in de 89e minuut gaat een inzet van Jos Pelzer hoog over het Blauw Geel doel.

Een enerverend duel dat geen moment verveelde eindigt met een puntendeling. Beide ploegen speelde om te winnen en kregen ook kansen daarop. Voor Blauw Geel geld dat het een veel beter wedstrijd speelde dan vorig weekend in Den Haag. Het was feller, speelde sneller en met bezieling. Jammer dat het dan nu maar 1 punt oplevert.

Nu volgt een korte winterstop en op 13 januari wordt de competitie hervat mits de weergoden geen spelbreker worden. Blauw Geel reist dan naar Naaldwijk voor het duel met Westlandia dat dit weekend het duel door sneeuwval zag worden afgelast. De Naaldwijkers krijgen in de winsterstop versterkingen want zij willen onderin weg. Voor Blauw Geel zaak om met een goed resultaat uit Naaldwijk terug te komen en hen onder zich te houden.

Nu eerst de feestdagen van kerstmis en de jaarwisseling. Iedereen fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling toegewenst!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Desley Schilders, Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk (85e min. Koen van der Zanden), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,

Voorhoede: Sander Egmond, Joey Hellstern (69e min. Yevghenny Marcelli),   Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. R. Witlox

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Smets en Dhr. T. Nagtegaal

Kaarten: Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 54e min. Sjaak Egmond