2 mei 2018  Peter’s corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 2 mei 2018 • 7:12 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner Blauw Geel’38

Eindelijk daar was-ie weer een driepunter voor ons vaandelteam.
Na vier zeperds achtereen kwam de victorie ten koste van Quick uit Den Haag. Twee treffers van aanstaande pappa: Danny en één van Alexander en een doelpunt van Sander stonden borg voor de 4-1 zege. Nou geloofde niemand dat Blauw Geel nog in de ‘gevarendriehoek’ zou belanden, maar theoretisch was dat nog mogelijk. Na zondag is dit niet meer mogelijk met 44 punten. Zondag een ‘verre’ ADO’20 uit Heemstede. Was daar al een keer bij de wedstrijd ADO’20 – Spakenburg waar laatste won en naar Veghel kwam voor de beker. Het Sportpark heeft een levensgrote houten tribune en het kunstgras speelveld toont een lappen van verstelwerkzaamheden. Het veld ligt in de naderingsroute van de Polder- en Zwanenburgbaan van Schiphol en dat is goed te merken. De wedstrijd overigens gaat om de bekende baard van de keizer, maar als je nou toch 250 km moet karren zouden we zeggen pak maar gewoon die drie punten dat geeft een lekker gevoel op de lange thuisreis.


In het verre Uden
Zondag waren we voor de krant en website bij UDI’19/CSU – O.S.S.’20. Het zou mogelijk zijn dat de Ossenaren daar kampioen konden worden. Tenslotte twee oude bekende, waarvan we er O.S.S.’20 zeker terug gaan zien komend seizoen. Goed elftal heeft trainer Bertran Kreekels, maar kon, zei het ook behoorlijk gehavend, niet winnen van het nog zwaarder gehavende UDI’19. Maar het kampioenschap, wanneer dat ook moge vallen, kan de Ossenaren niet meer ontgaan. Wat me eigenlijk het meest opviel is dat de Udenaren het Derde Divisie scenario hebben voortgezet ondanks de degradatie. Zeker een man of tien in lichtgevende jassen en een levensgroot digitaal LED scherm, ziet er echt puik uit (geen scorebord moet kritisch blijven.) UDI’19/CSU gokt op periode-3 waar nog drie belangrijke wedstrijden te spelen zijn. En laten we de rivaliteit even aan de kant leggen. Wat zou het toch mooi zijn als ook Gemert de promotie zou kunnen maken, dan liggen er komend seizoen een paar leuke derby’s in het verschiet. Dat willen we toch!
Blauw Geel-2 speelt zondag uit naar Someren-2
Het is tegenwoordig harken voor het team Youssef-Coen-Lionel om wekelijks een team op de mat te brengen. Blessures in de selectie, gele kaarten die gaan wegen of spelers die met vakantie zijn. De revenuen van een seizoeneinde. Bij UDI’19, om daar nog even op terug te komen en ik was er toch, was dat al niet anders. Trainer Tiny Verhoeven speelde me spelers uit het 3e en 4e en jeugd thuis tegen NWC. Ondanks dat een pluim voor het trainerstrio voor de puike positie op de ranglijst. Someren-2 staat in het rechterrijtje en is geen hoogvlieger, maar voor Blauw Geel’38 met welk team ook een lastige tegenstander. Zondag is Gerke (gebruind en wel) weer terug dus dat scheelt weer een slok op de bekende borrel. Om 11.00 wordt er op het kunstgras van Sportpark De Potacker afgetrapt.
Jeugdvoetbal
De standaardteams van de jeugd kwamen deze week niet voor de competitie in actie. Zaterdag is het weer volle bak al duurt de vakantie voor JO 19-1 een weekje langer en komen die pas op 12 mei aan spelen toe. Gelijk een topper uit naar De Vriendenschaar in Culemborg. Pijntjes hebben twee weken kunnen genezen dus volgende week fit richting Gelderland.
Blauw Geel’38 JO 17-1 – RoodWit’62 JO 17-1
Een blik op de ranglijst geeft wat gefronste wenkbrauwen. Blauw Geel’38 staat 2e? Jazeker, maar wel twee wedstrijden minder op de teller. Dus mochten die gewonnen worden geeft dat weer een positief voordeel van drie punten en een drie doelpunten beter doelsaldo. Tegenstander RoodWit’62 van komende zaterdag heeft slechts 18 punten en verschilt maar drie punten met voorlaatste Scharn. Na het weekend, op dinsdag 8 mei, moet er worden ingehaald in Tegelen waar competitie laatste Sportclub Irene wacht. Die wedstrijd begint om 19.00 uur op Sportpark De Bakenbos. Zaterdag wordt er om 15.00 afgetrapt nadat scheidsrechter Van Geffen uit Schijndel, middels een fluitsignaal, daarvoor het teken tot voetballen heeft gegeven.
Deurne JO 15-1 – Blauw Geel’38 JO 15
Eigenlijk speelt JO 15-1 in de Hoofdklasse te laag. Daar hebben deze trainer en spelers geen debet aan en kan je als club overkomen. Het team speelt bijna altijd om het kampioenschap, maar laat het dan in de beslissende fase afweten. Dit jaar leek Avanti’31 met die eer te gaan strijken. Echter zie er is een kinkje in de successenreeks gekomen. Dat komt Blauw Geel’38 goed uit omdat het zelf ook een dipje kende. Zes punten staan ‘De mannen van Avanti’31’ los, maar met twee wedstrijden meer op de teller dan Blauw Geel’38, dus plots ligt alles weer open. Het doelsaldo, want dat beslist dit jaar bij gelijke stand, is van Blauw Geel’38 +2 ten opzichte van Avanti’31. Berghem Sport heeft evenveel punten als Blauw Geel’38 maar een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag dus een belangrijk duel in Deurne waar wel gewonnen moet worden om deze beschouwing gestalte te geven.
Blauw Geel’38 JO 13-1 – JVC Cuijk JO 13-1
Een echt degradatieduel komende zaterdag op het Prins Willem Alexander Sportpark. Uit de poule van dertien staat Blauw Geel’38 op een 11e plaats met één plaats daarboven JVC Cuijk dat zaterdag naar Veghel komt. Bij winst schuift Blauw Geel’38 door naar de middenmoot. Het zal nog stevig aanpoten worden voor de mannen van JO 13-1, maar niets is onmogelijk met nog vier wedstrijden te gaan na zaterdag.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO