16 oktober 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 16 oktober 2018 • 16:35 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Dit weekend nemen we afscheid van het mooie weer. Althans als we de voorspellingen van het KNMI voor waarheid aannemen en waarom ook niet. Afgelopen zondag was het nog goed toeven langs de velden met zomerse aanblikken. Zelf was ik in Keldonk op de Koulberg leuke sfeer in de kelder van het amateurvoetbal tijdens RKVV Keldonk en VOW.

Door: Peter Kuijpers

Mijn vaste en meest kritische volger Freek merkte terecht op dat het artikel van de stoppende jeugdleider van Excelsior’20 al ooit eerder verscheen. Klopt en wist ik, maar zag het ergens in een Limburgse krant die het herhaalde. Vond het te relevant om er geen herplaatsing aan te wagen. Hoera hoera het vaandelteam won zondag de tweede wedstrijd achter elkaar. De ranglijst lacht ons weer wat vriendelijker toe. Lees het mooie verslag van Antoine op deze site. We gaan richting de winter en maken ons op voor obscure weertypes en halen de winterjas van de zolder. En het belangrijkste: vergeet volgende maand de tulpenbollen niet te zetten.

Ronny Kocken

Hotemetoten
Deze week lazen we dat Ronnie Kocken einde seizoen stopt als keeperstrainer bij Blauw Geel’38. Over Niels van Casteren is nog niets bekend. De Herpenaar is tot volle tevredenheid bezig aan zijn derde seizoen in Veghel. Afgelopen week plaatste Ymanuel Hurkmans een leuke foto op Instagram en Facebook liggend na zijn kruisband operatie in het ziekenhuisbed. Ymanuel was donderdag al weer aanwezig bij het desastreuze 2-10 verlies van zijn JO 15-1 thuis tegen SML. Moest wel even glimlachen bij de fout die de KNVB maakte door het veel te laat ontdekken van het niet mogen spelen van PSV speler Pablo Rosario. Als je ziet, bij een buitenlandse trip van het Nederlands elftal, hoeveel glimmende hotemetoten daar van de bond mee reizen is het toch raar dat er niet een de schorsing van Pablo opmerkte.

Week van de ‘Scheids’
Heel veel appeltaarten voor de scheidsrechters zaterdag die bij Blauw Geel’38 wedstrijden floten. Ze gingen aanvankelijk schuchter van de hand, maar nadat Wilco zijn vierde stuk door zijn allesbrander liet glijden sloegen de heren scheidsen, geënthousiasmeerd door Wilco, ook aan het smullen. Er was voldoende en de mensen in het zwart of groen of Geel verdienen het zeker een keer in het zonnetje gezet te worden. Waarvan acte.

Shirt simpoint
SIMPoint
Deze week een leuk moment voor de wedstrijd-coördinatoren en groepsleiders van Blauw Geel’38. Dankzij Arjen van Dalsum, die dat namens zijn eigen bedrijf SIMPoint, toch maar snel even regelde. In het maagdelijk wit gestoken vallen de mannen en Ellen natuurlijk wel heel erg goed op. Wel even opletten met de koffie en vette snack of een hesje aan tijdens het eten in die mooie witte outfit. En nog een tip bij het opgeven van je maat voor sommigen niet je streef maat, maar je echte maat graag. Arjen nogmaals bedankt voor deze leuke geste.

Hidde van Dijk
Landelijke voetbalwebsite 247voetbal.nl roept in de derde divisie wekelijks ‘De speler van de week uit’ Deze keer viel die eer te beurt aan Blauw Geel’38 speler Hidde van Dijk. Zie hier onder de motivatie.
‘Met een overmacht aan stemmen werd Blauw Geel 38-speler Hidde van Dijk gekozen tot Speler van de Week in speelronde 8 van de Derde Divisie Zondag. De middenvelder had met een fraaie treffer een belangrijk aandeel in de 0-2 zege op HBS. Het leek wel een kopie van het eerste doelpunt. Van Dijk legde in blessuretijd van de eerste helft van afstand aan, exact zoals ploeggenoot Mustafa Guler dat tien minuten eerder al had gedaan.’

Hidde van Dijk
Andere velden
Opvallend in de Hoofdklasse B is het meedoen van sva Papendorp wat voortkwam uit het Utrechtse Magreb’90. De Utrechters uit de klasse van Gemert en UDI’19 staan met één punt onderaan en een doelsaldo van 2-40. Dé vraag hoe lang leven is dit soort teams nog beschoren. Eveneens met één puntje staat daar De Meern die in het jaar dat ze degradeerden wel zes punten wisten te pakken van Blauw Geel’38. In het AD zien we de melding dat HBS einde seizoen afscheid neemt van trainer Marcel Koning. TEC heeft zich weer eens tussentijds versterkt. De club uit het land van Flipje Tiel geeft nu onderdak aan Thomas Horsten die bij FC Eindhoven zijn contract niet verlengd zag.

DOVO
Mijn collega bij het Brabants Dagblad Kees van der Zandt zweert bij hoog en laag dat het zaterdagvoetbal steeds meer bezit gaat nemen van het voetbal op zondag. “Veel spelers willen liever op zondag vrij zijn” zegt hij dan. Ik vroeg me daarbij af als die omschakeling voor heel de club zou gelden hoe men dat ooit zou klaren. Ik heb eens geïnformeerd bij DOVO. Een volledige zaterdagclub die zondags alleen ter kerken gaan, hoe hun dat weten te klaren. Lees het leuke bericht dat ik van Hans van Setten mocht ontvangen.

Puzzelwerk
Planning van de teams begint al in april / mei voor het nieuwe seizoen. 1 juni wordt de teamopgave aan de KNVB gedaan. Dan geef je ook de voorkeuren aan van teams die wel of niet gelijk thuis spelen. Hierdoor zorg je dat de uit/thuis verhouding evenredig blijft. Dat is wel wat puzzelwerk en ook andere belangen spelen mee. Commerciële, kleedkamerbezetting, veldbezetting, parkeerdruk. Op dit moment heeft DOVO 77 teams in competitie, en daarnaast hebben we dan nog de Champions-League en het 35+ recreatievoetbal op vrijdagavond. We starten om 08:30 uur en soms komt het voor dat de laatste wedstrijden starten om 16:30 uur. We wijken niet uit naar andere locaties. De druk op kleedkamers en velden is wel heel hoog. Met dit aantal teams zitten we ook wel aan ons maximum. Met vriendelijke en sportieve groet, Hans van Setten Bestuurslid Communicatie DOVO

JO 19-1 weet voorsprong niet uit te bouwen, maar wint wel 1-0
Zondag wist Erp-trainer Jurgen van Wanrooij kliksport te melden dat Erp bleef hangen op de 2-1 verworven voorsprong. “En daarom bleven we te voorzichtig voetballen” ,waren zijn woorden. Dat zou ook uitstekend gepast hebben in het verhaal van JO 19-1 dat tegen TOP niet verder kwam dan 1-0 door een treffer van Stef. Toegegeven dat ook dit maar drie punten opleverde, maar het had wat kaarten kunnen voorkomen als de marge wat ruimer was geweest. Nu moest er Thomas nog een keer de botte bijl hanteren om erger te voorkomen wat hem prompt rood opleverde. Blauw Geel werd koploper samen met Gemert en AWC. Zaterdag wordt er gebekerd uit bij Avanti’31 om 14.30 uur.

JO 17-1 onderuit bij Gemert 2-0
Heel de wedstrijd toonaangevend maar toch met 2-0 verliezen. Dit tot frustratie van alles wat het team behartigd en een warm hart toe draagt. Het kan al waren er niet echt dikke kansen die werden gemist volgens sommige watchers op Molenbroek in Gemert. Gemert profiteerde handig twee maal in de omschakeling. Het JO 17-1 leed steekt maar schril af tegen alle ellende in de wereld dus gewoon lekker prepareren op Schijndel/De Wit dat op 27 oktober naar Veghel komt. OJC Rosmalen en UNA leiden de dans waar Blauw Geel’38 zich als een notoire middenmoter manifesteert.

JO 15-1 kreeg flinke draai om de oortjes
Met maar liefst 10-2 won het Arnhemse SML bij Blauw Geel’38. Volgens Noimin waren er (5-0 ruststand) al vier dikke terugspeelfouten die deze desastreuse ruststand inluidde. Goals vallen nu eenmaal door fouten. De tik werd na rust allengs maar erger waar de arbiter Blauw Geel’38 met het eindsignaal verloste uit het collectieve lijden. Gewoon snel vergeten en de focus op DTS dat op 27 oktober om 10.15 in Ede de tegenstander is.

JO 13-1 verliest met half dozijn goals bij FC Eindhoven.
Het zijn van die vooraf ingecalculeerde nederlagen alhoewel elke trainer dit zal bestrijden. Na een ruststand van 5-0 werd het uiteindelijk 6-0. Weekje vrij en op zaterdag 27 oktober komt Union uit Malden naar Veghel toe.

Blauw Geel’38-2 verliest bij OSS’20-2 3-1
Een wat onnodige verlies wisten de trainers te melden. Youssef: “Redelijk gelijk opgaande wedstrijd maar vanuit lange ingooi scoorde Oss onverwachts de 1-0 wat meteen ook de ruststand was. Blauwgeel begon sterk aan de 2e helft en scoorde ook de verdiende gelijkmaker via Bora. De 1-1 was van korte duur want uit de draai scoorde de spits van Oss de 2-1. Blauwgeel liet de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren achterwegen. Oss scoorde via wederom een standaardsituatie de 3-1.”

Zaterdag
Tot slot nog dit: Zaterdag middag ben ik niet aanwezig gezien het geringe programma. Een week later ben ik er weer voor al uw (fysieke) problemen.
Groet Peter

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies