15 oktober 2018  EERSTE WINST IN UITWEDSTRIJD EEN FEIT.

Geplaatst op 15 oktober 2018 • 12:03 • NieuwsClubnieuws

EERSTE WINST IN UITWEDSTRIJD EEN FEIT.

H.B.S. — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-2) 0-2. Vorig weekend eindelijk weer eens winst en dat wilde men natuurlijk een goed vervolg geven. Zomerse temperaturen deze zondag de 14e oktober, ook in Hofstad Den Haag vlak bij de kust. Blauw Geel moest op bezoek bij HBS dat vorig weekend het 125 jarig bestaan had gevierd waardoor de wedstrijd tegen TEC niet door ging. Vier punten uit zes duels, twee minder dus dan Blauw Geel maar ook een wedstrijd minder in de benen. Blauw Geel had zoals al aangegeven gewonnen en wel in eigen huis met 5-3 van het Utrechtse Hercules. Zaak om HBS onder zich te houden door in ieder geval niet te verliezen. Trainer Niels v Casteren koos voor een vier- vier- twee opstelling. Danny Verbakel was geblesseerd en Joey Hellstern zat op de bank, Hidde van Dijk had weer en basisplaats.

Het duel wilde eigenlijk maar niet echt los branden. HBS had misschien wel meer balbezit, was ook vaker op de helft van Blauw Geel te vinden maar echt gevaarlijk werd men niet. Het leverde de thuisploeg hooguit wat corners op. Eerste moment dat Brahim Zaari echt moest optreden was in de 23e minuut als hij de bal na een vrije trap tot corner tikt. De HBS doelman moest zes minuten later handelend optreden als Sjaak Egmond de bal richting de tweede paal stuurt, over Rick Polman heen, maar door Koen van de Zanden ineens ingeschoten. Helaas recht op de Haagse doelman. Veel hoogte punten leverde het duel dus niet op. In de 31e minuut krijgt HBS weer een vrije trap, scheidrechter Voncken was nl vooral scheutig met het geven van vrije trappen aan de gastheren, dit maal gaat een kopbal rakelings over het doel bij Brahim Zaari. In de 35e minuut krijgt Mustafa Guler te veel ruimte zodat hij kan besluiten tot een afstandsschot. HBS kent de nauwkeurigheid van zijn schoten niet anders hadden ze hem wel aangepakt. Mustafa Schiet in de verre hoek de bal in de kruising, de doelman het nakijken gevend: 0-1. Een geweldig doelpunt!!!. In de 43e minuut moet Koen vd Zanden geblesseerd uitvallen na en vervelend tik van een HBS speler. Yevghenni Marcelli is zijn vervanger. De 45e minuut staat inmiddels op het scorebord als Hidde van Dijk in balbezit komt op vrijwel dezelfde plek als waar Mustafa Guler de bal kreeg toe waarna hij scoorde….. en ja Hidde wilde niet achterblijven en ook hij schiet de bal in dezelfde hoek feilloos binnen. Je zou bijna denken dat het een herhaling is: 0-2. Wederom een geweldig doelpunt!!!. Kort daarna volgt het fluitsignaal voor de rust.

Na de rust is het uiteraard zaak om de eerste 15 minuten goed door te komen want je mag verwachten dat de gastheren een stormloop gaan ontketenen. HBS lijkt daartoe echter niet in staat en Blauw Geel speelt weer een tactisch sterke wedstrijd. Het is eigenlijk Blauw Geel dat moet scoren. In de 52e minuut een diepe bal van Mustafa Guler waar de snelle Yevghenni Marcelli ook inderdaad bij kan komen. Hij lijkt alleen op de doelman af te gaan maar een HBS verdediger kan op het allerlaatste moment de bal tot corner blokken. Yevghenni had iets te veel tijd nodig, jammer. Uit de corner een nieuwe kans want Desley Schilders kan bij de tweede paal vrijstaand uithalen maar zijn inzet is recht op de doelman die de bal tot een nieuwe corner kan verwerken. In de 54e minuut een smerige overtreding op Sander Egmond waarbij de HBS speler dan ook terecht geel wordt getoond. In de 60e minuut wederom een grote kan voor de Blauw Gelen. Edwin Huibers heeft een prima steekbal in huis op Mark Dobbelsteen die i.p.v. te schieten de bal breed legt richting de elfmeter stip. Helaas in de voeten van een verdediger die wederom een corner weg moet geven. In de 61e minuut zowaar een schotje op doel bij Brahim Zaari maar te slap om hem te verontrusten. Blauw Geel heeft het duel geheel onder controle en geeft niets weg, het creëert zelf wel nog kansen. Zo ook weer in de 72e minuut als wederom Edwin Huibers een listig balletje speelt op Mark Dobbelsteen. Mark vergeet het afmaken en HBS ontsnapt aan een grotere achterstand. Een minuutje later een bal van Sander Egmond op Rick Polman, helaas voor Rick wacht hij iets te lang met schieten en als hij daarna schiet gaat de bal ver langs het doel. In de 74e minuut een vrije trap voor Blauw Geel net over de midden lijn. Mustafa Guler heeft goed gezien dat de HBS doelman extreem ver voor zijn doel staat en schiet direct op het doel. De bal gaat maar net over de lat tot opluchting van de HBS doelman. In de 75e minuut een kopbal van HBS die rakelings langs het doel gaat. Was die raak geweest dan had het zomaar nog een warm laatste kwartiertje kunnen worden. In de 77e minuut een tweede gele kaart voor HBS voor weer een idiote overtreding, ditmaal op Sjaak Egmond. In de 85e minuut is Sander Egmond weg over de flank en voor de achterlijn gaat hij richting doel. Hij kan geen medespeler aanspelen en besluit tot een schot bij de eerste paal waar de doelman van HBS geen fout maakt maar wel een corner moet weggeven. In de 86e minuut pikt Hidde van Dijk de bal op in eigen helft. Hij speelt de bal op Sander Egmond die vervolgens prima doorspeelt op Rick Polman. Helaas voor hem en Blauw Geel gaat zijn inzet net naast het doel, het vizier was niet geheel scherp want het was een geweldige kans. Blauw Geel speelt het duel verder vakkundig uit en wint zeer verdiend met 0-2.

Blauw Geel wint zijn eerste uitwedstijd van dit seizoen tegen het stugge HBS dat weliswaar maar moeilijk scoort maar ook weinig tegen krijgt. Het was dan misschien wel minder wervelend dan tegen Hercules en ook minder dan de verloren wedstrijd tegen JVC maar het was tactisch sterk en degelijk. Eigenlijk geen kans weggegeven en nooit in gevaar geweest. Een prima vervolg en opsteker voor de ploeg.

Volgende week weer een thuiswedstijd. Op bezoek komt dan het sterke ADO’20 uit Heemskerk. De ploeg staat 7e met 15 punten en verloor slechts 1 keer (uit in Goes). Dit weekend speelde men de Noord Hollandse derby thuis tegen het sterke Oostzaanse OFC en het werd een 2-2 gelijk spel. Hopelijk kan Blauw Geel de ploeg uit Heemskerk goed partij bieden en de punten in eigen huis worden, een hele kluif waarschijnlijk maar met de steun van het thuispubliek is er misschien een verassing mogelijk.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Desley Schilders, Edwin Huibers,
Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler, Hidde van Dijk,
Voorhoede: Koen van der Zanden (43e min. Yevghenni Marcelli), Rick Polman

Scheidsrechter: Dhr. T. Voncken