11 september 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 11 september 2018 • 15:28 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Jongens wat een domper zondag het verlies thuis tegen Dongen. Eigenlijk kan het team zich alleen de eerste 25 minuten verwijten toen de Dongenaren vrij rond mochten lopen in de Veghelse speeltuin. Inzet kan het team daarna niet verweten worden alleen ontbrak een grammetje geluk en aanvallende creativiteit. Iets anders kunnen we er niet van maken. Zondag naar OFC in Oostzaan. Volgens veel getrouwen een van de kampioenskandidaten. Een tip de bus in de zestien te parkeren in plaats van op de parkeerplaats aan de Twiskeweg daar. Misschien wat te negatief gedacht omdat we tenslotte vorige seizoen daar met 0-1 wonnen door een treffer van Alexander Mols.

Door: Peter Kuijpers

Leuk was het nieuws dat JO 15-1 promoveerde zonder te spelen van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie. Derde Divisie hoor ik u mompelen, tja dit omdat er geen vierde divisie voor JO 15 bestaat. Hoe dan ook dik verdiend vooral omdat het team door pech en ronkende uitslagen op andere velden de boot een paar maal op een haar na miste. Een resultaat van een paar seizoenen lang knokken. Hier zit ook het werk nog in van Patrick waar Noimin en zijn technische souffleurs Fuat en Ymanuel mogen proberen het team een rol te laten spelen in deze mooie klasse. (volgende week met dit drietal een verhaal op de BG-pagina in de Stadskrant)

Dingen en feitjes
Deze week op bezoek geweest bij Esther Schoo (18) waar ik nog met weemoed keek naar de foto van wijlen opa Wim. Geweldige man die keepte in de selectie en in zijn nadagen nog marathons liep. Esther is verantwoordelijk voor de modes operandi van de komende opendagen die op 6 oktober van start gaan zoals je de details op deze site kunt vinden. Pittig dametje die Esther, petje af. Ze voetbalt overigens bij de vrouwen op zondag. Ook gegniffeld met de zege van JO 19-1 op UDI’19 JO 19-1? Tuurlijk, dat mag, het blijven altijd speciale wedstrijden met een apart sausje. Las deze week dat het Nederlands team speelde met een open rechterkant. Geef toe dat mij soms voetbalkennis ontbeert, maar buiten een openbeen, openinstelling of opendeur mag iemand mij dit fenomeen eens uit de doeken doen.

Trots
Met gepaste trots gekeken naar het Keukenkampioen-duel tussen TOP Oss en FC Twente in Enschede. TOP won daar met 1-2 een prima prestatie van trainer Klaas Wels ooit nog speler van Blauw Geel’38 en woonachtig al geruime tijd in Veghel. Ik (@peterveghel) noemde hem op twitter Veghelaar kreeg onmiddellijk de hele Boschweg en Hoefbraken uit Schijndel over me heen. Dus nogmaals woonachtig in Veghel. En natuurlijk niet te vergeten preses Peter Bijvelds die met zijn paar beschikbare kwartjes in Oss een prima team bijeen harkte. Johan Derksen vroeg maandag aan Hans Kraay wie de trainer was van TOP Oss. Dat weet Nederlands grootste bromsnor nu ook.

Standbeeld
Maandag was Máxima in Veghel op de Noordkade. De vorstin zal ongetwijfeld even gewuifd hebben toen zij via de Dintherse weg het Prins Willem Alexander Sportpark passeerde. Toch zou ik daar liever een mooi standbeeld zien dan de vreugdeloze status quo van de huidige aanblik. Een Blauw Geel’38 held uit het verleden, zeg maar iets. Denk er eens over na. Tot slot is er zondag voor alle teams, behalve de Divisies en Hoofklasse, de laatste bekerronde voor het competitiegeweld in alle hevigheid een week later los zal barsten.

Vooruitblik op de komende wedstrijden
Zondag is het kermiszondag. De eerste kermiswagens arriveerden maandag al en de opbouw is langzaam begonnen. In Veghel zal de komende dagen een reuk hangen van een mix van Oliebollen, vis en suikerspinnen. Altijd weer speciaal waar ik me wel steeds afvraag waarom de uitbaters niet wat vrolijker kijken. Of je nou een ritmuntje onder het ruitje doorschuift met een brede glimlach of januskop, het verandert er niets aan. Vroeger gingen we na afloop met het hele eerste team naar de kermis. Ik kan u verzekeren dat dit soms aparte taferelen gaf in het Lunapark of autoscooter, waar gelukkig geen foto’s van zijn. Op naar de finaledag van het bekervoetbal….

Blauw Geel’38 JO 19-1 – DAW JO 19-1
Het team van Vincent, Antoine en Milan is voor 99% poulewinnaar na de winst op UDI’19 afgelopen zaterdag. Als DAW met 0-15 wint ligt Blauw Geel’38 eruit. Dat gaat vast niet gebeuren en wellicht voor Vincent een mooie gelegenheid wat andere namen te laten spelen uit zijn brede selectie. Om 15.00 fluit scheidsrechter Spierings voor aanvang.

Erp JO 17-1 – Blauw Geel’38 JO 17-2
Opnieuw een duel op verplaatsing voor JO 17-1 dat na de winst op Gemert vorige week de poule winst niet meer kan ontlopen. Zelfs een fikse nederlaag kan het team hebben vanwege het mega sterke doelsaldo. Erp is geen hoogvlieger, maar het blijft een derby een Meierijstad derby zelfs. Ook hier voor Geert c.s. ruim de gelegenheid wat de experimenteren (misschien een open linkerkant?)

Erp JO 15-1 – Blauw Geel’38 JO 15-1
Het team incasseerde met de bekerduels geen enkele tegengoal en produceerde er vijf. Ook hier in deze Meierijstad derby geen vuiltje aan de lucht al is het doelsaldo groot, maar minder als bij 19-1 en 17-1. Trainer Noimin hem kennende zal voor de volle winst gaan in zijn voormalige woonplaats. De kersverse Derde Divisionist is op Den Uil favoriet, laat daar geen misverstand over bestaan.

Blauw Geel’38 JO 13-1 – JVC Cuijk JO 13-1
In deze poule is nog alles mogelijk en zijn er nog drie kanshebbers voor de nummer één plek. Koplopers JVC Cuijk en UDI’19 en Blauw Geel’38 met één puntje minder. In alle realiteit zal winst op JVC Cuijk misschien wel onvoldoende zijn omdat UDI’19 geen fout zal maken tegen het matige SV Venray. Desondanks een mooi affiche en leuke tegenstander zaterdag.

Maaskantse Boys VR1 – Blauw Geel’38 VR1
Dit wordt de ontknoping in deze spannende bekerpoule. Twee teams in punten gelijk met voor MKB een doelpuntje meer in het doelsaldo. Dit houdt in dat zondag op Sportpark De Liesdaal alleen winst telt om door te gaan in het bekerverhaal. De spanning is te snijden zondag aan de boorden van de immer glooiende en glinsterende Maas.

Blauw Geel’38 Zaterdag-2
De mannen van trainer Toon van den Akker zijn poulewinnaar geworden in de poule van drie. Het zaterdagteam won beide wedstrijden en zien we in november terug. Proficiat mannen prima prestatie weer. Rhode en Willem II-2 spelen nog met alle respect voor de bekende baard van de nog bekendere keizer.

Rhode/Van Stiphout-2 – Blauw Geel’38/Jumbo-2
Twee teams die elkaar in de stand weinig ontlopen met ieder zes punten. Blauw Geel’38 koester het voordeel van één doelpuntje meer voor. Niet verliezen betekend altijd doorgaan naar de knock-outfase in november. Zondag om 11.00 uur trappen de twee teams af op De Neul in Rhode.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies