31 augustus 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 31 augustus 2018 • 7:12 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38 . . . . .

Zondag speelt Blauw Geel’38/JUMBO uit naar Volendam waar het voetbal en de jaarlijkse kermis de highlights van het seizoen zijn. De Volendammers zijn een hechte gemeenschap waar je als vreemdeling maar moeilijk tussen komt. Toch is het een bovenmatige prestatie dat de club zich al sinds de jaren vijftig in het betaalde voetbal staande weet te houden.

Door: Peter Kuijpers

Hoewel De Dijk in het dorp vooral in de zomer overlopen wordt door fotograferende Japanners en Chinezen is de eigen gemeenschap niet supergroot. De ‘Tuijpjes, Veermannetjes, Krasjes en Tolletjes, zijn wel één grote hechte familie in een ons-kent-ons wereldje. Met zaalvoetbalclub Schoenenreus destijds in Sporthal De Seinpaal, veel daar gespeeld en kennis gemaakt met de gemeenschap, zover je ze kon verstaan natuurlijk. Volendammers hebben onderling hun eigen zangerige taaltje. Jammer dat ik de foto kwijt ben van zanger Jan Smit (nu bestuurslid bij de club) die op zijn gat langs de kant van het veld in de zaal zit als jong jochie.

Zaterdagvoetbal
Jong Volendam dat zaterdag in de slotfase won bij EVV. Zondag dus twee teams die beiden met een driepunter in de knip af gaan trappen. Liever hadden de wijdbroeken in de Derde Divisie zaterdag gebleven, maar de KNVB hevelde het team over naar de Derde Divisie zondag. De klompen gingen aanvankelijk diep in de Volendamse klei, maar uiteindelijk gingen ze toch akkoord. En nog altijd wordt onder druk alles vloeibaar. Volendam is een katholieke gemeenschap en vormt een soort enclave omringt door een omgeving waar het machtige zaterdagvoetbal de overhand heeft. Trainer Niels zal vermoedelijk zijn basis niet veel wijzigen en heeft daar na de 3-0 zege zondag op HSC’21 weinig reden toe. De concurrentie houdt elkaar scherp heet dat dan. Om 14.30 uur geeft scheidsrechter Vos zondag in het Krasstadion het sein tot voetballen.

Zaterdag start het bekervoetbal….
Een bekerwedstrijd wordt door sommige trainers wel eens geduid als ‘serieuze oefenwedstrijd’ en daar valt wat van te zeggen. Zaterdag is het zover en krijgt het oefenvoetbal een serieus tintje.

Prinses Irene JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO 19-1
JO 19-1 (won het prestigieuze Koflexwerk toernooi) reist af naar Sportpark De Schellen en treft bij Prinses Irene de leeftijdsgenoten van JO 19-1. De oranje-mannen spelen in de eerste klasse najaar. Daarin bevindt zich ook JO 19-2 van Blauw Geel’38. Een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. Hoe heet zoiets ook alweer? “hoogmoed komt voor de zonde.” Scheidsrechter Vissers fluit op het mooie kunstgras van de Schellen om 15.30 uur voor het begin.

Blauw Geel’38 JO 17-1 – UDI’19-JO 17-2
Een opvallend bekerduel omdat Blauw Geel’38 in de competitie juist JO 17-1 treft van de Udenaren. Het mysterie van de lotingen zullen we maar zeggen. De elf van Geert lieten afgelopen zaterdag op het toernooi een prima indruk achter. En ook bij deze paring verwachten we een continuering van het bekerverhaal.

SJO Helmondia-Mulo JO 15-1 – Blauw Geel’38 JO 15-1
Voor het nieuwe trainersduo Noimin Imankarijo en Ymanuel Hurkmans begint ook zaterdag het meer serieuze werk met een uitreis naar Helmond. De tegenstander is een jeugdsamenwerking tussen de clubs Helmondia en Mulo. De club komt voor de competitie uit in de eerste klasse 2 najaar.

UDI’19 JO 13-1 – Blauw Geel’38 JO 13-1
Eveneens UDI’19 en Blauw Geel’38 komen elkaar tegen in de competitie dus een leuke graadmeter voor dit competitieduel. Het team van Nicky en Jari is het hoogst spelende jeugdteam van Blauw Geel’38 en wist zich afgelopen seizoen met de voeten nat veilig te spelen. Een mooi duel komende zaterdag op Parkzicht in Uden, dat zeker.

Blauw Geel’38-2 – Avesteyn-2
De Blauw Geel’38 reserves treffen voor de districtsbeker het tweede team van Avesteyn. Ook al een onlogische loting, maar de revenuen van het te laag eindigen van het tweede team in de competitie zijn hier de gevolgen van. Maakt niet uit adel verplicht luidt het spreekwoord en dus zondag gewoon winnen niets anders dan dat. Om kwart voor twaalf wordt er afgetrapt.

Medische aanwezigheid op zaterdagmiddag
Zelf ben ik als medisch verzorger vanaf volgende week zaterdag 08 september op zaterdagmiddagen weer aanwezig op het sportpark. U hoeft vooraf (mits op zaterdagmiddag) geen afspraak te maken. Wel graag via de trainer, leider of ouder. Ik wens eenieder een blessurevrij en goed seizoen toe.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO