2 september 2018  BELOFTEN UIT VOLENDAM IN EIGEN HUIS TE STERK VOOR BLAUW GEEL.

Geplaatst op 2 september 2018 • 20:27 • NieuwsClubnieuws

BELOFTEN UIT VOLENDAM IN EIGEN HUIS TE STERK VOOR BLAUW GEEL.

Jong FC Volendam — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-0) 3-0. Tweede competitieronde, Zondag 2 september. Blauw Geel reist naar de boorden van het IJsselmeer, naar Volendam, alwaar in het Kras Stadion Jong FC Volendam wacht. De beloften van de Keuken Kampioendivisie club staan onder leiding van trainer Johan Steur en wonnen in de eerste speelronde in Echt met minimaal verschil van EVV, 0-1, maar hadden met grotere cijfers kunnen winnen als we de berichtgeving mogen geloven. Blauw Geel had vorig weekend in eigen huis geen kind aan het bezoekende HSC’21 en won met 3-0. Trainer Niels v Casteren had zijn basiselftal t.o.v. vorig weekend niet gewijzigd. Desley Schilders is nog steeds geblesseerd, Sjaak Egmond nam plaats op de reservebank. In het stadion waren zo’n 200 toeschouwers aanwezig waarvan nog behoorlijk wat Veghelse supporters en ook oud profs Keje Molenaar en Arnold Muhren hadden een plaatsje gezocht op de tribune.

FC Volendam nam direct het initiatief en was in de 2e minuut al dreigend maar omdat een aanvaller buitenspel staat krijgt de aanval geen vervolg. Blauw Geel bijt van zich af en in de 7e minuut. Danny Verbakel zet voor richting Joey Hellstern maar de doelman van de Volendammers was alert en dus op tijd uit zijn waardoor hij de bal kon pakken voordat Joey kon afronden. Een minuut later is Brahim Zaari wel erg ver uit zijn doel gekomen en wordt hij halverwege de eigen helft omzeilt. Gelukkig voor hem zijn meerdere verdedigers op tijd terug en speelt FC Volendam het ook nog eens slecht uit. Drie minuten later verschijnt Martijn Kaars oog in oog met Brahim Zaari maar de inzet in de korte hoek verdwijnt in het zijnet omdat Brahim Zaari de hoek goed dicht hield.
In de 13e minuut is het wederom Danny Verbakel die namens Blauw Geel op de flank weg kan en een voorzet aflevert bij de tweede paal. Helaas kan Joey Hellstern de bal niet optimaal verwerken waardoor de inzet naast gaat. Jong FC Volendam bepaald hoofdzakelijk het gebeuren maar Blauw Geel speelt goed mee en komt er soms gevaarlijk uit. In de 23e minuut weet Edwin Huibers een voorzet tot corner te werken alvorens de thuisploeg kan afronden. In de 26e minuut is het Tim Rerimassie die de bal de diepte instuurt en helaas draait de bal net te ver weg van Joey Hellstern. Hidde van Dijk kan de al nog wel oppikken en zijn voorzet moet nu door de verdediging van Jong Volendam tot corner worden gewerkt. Uit de corner komt de bal bij de tweede paal waar Tim Rerimassie de bal terug kopt, door een verdediger wordt verlengd en zich ontpopt tot counter. Deze wordt gelukkig afgefloten na een overtreding want Blauw Geel was achterin in ondertal. In de 29e minuut misschien wel de grootste kans voor de Blauw Gelen als men met verende krachten op het middenveld de bal verovert en die bal door Hidde van Dijk diep wordt gespeeld naar Sander van Egmond. Hij krijgt een riante kans maar net als vorige week tegen HSC’21 heeft hij het vizier verre van scherp staan en zijn inzet gaat niet alleen ver naast maar zou ook veel te hoog geweest zijn. Twee minuten later telt de Volendamse aanhang de inzet, kopbal in geheel vrijstaande positie, al van Nick Runderkamp maar Brahim Zaari heeft een geweldige reflex in huis en voorkomt daarmee een achterstand. In de tegenaanval moet Jong FC Volendam een inzet van Joey Hellstern tot corner verwerken om erger te voorkomen. In de 34e minuut mag Youssef Blel na een 1 tegen 1 duel met Edwin Huibers door en weet hij zich van Edwin te ontdoen. Brahim Zaari komt echter goed uit zodat de Volendamse aanvaller de bal naast het doel schiet. In de 35e minuut is het dan raak voor de gastheren. Het is Nick Runderkamp die te veel ruimt krijgt voor een afstandspegel en de bal verdwijnt dan ook in de benedenhoek: 1-0. In de 43e minuut een corner van Blauw Geel waarbij Tim Rerimassie de bal doorkopt en zo bij Martijn van Loon komt. Helaas gaat zijn inzet voorlangs. Het is inmiddels blessuretijd als Nick Runderkamp vlak voor het zestienmetergebied vrij staat en kan uithalen. Zijn inzet gaat recht op doelman Brahim Zaari af zodat de ruststand 1-0 is.

Twee ongewijzigde teams keren terug in het stadion. In de 47e minuut gaat een afstandspoging van de oranjehemden ver naast het doel maar levert nog wel een corner op. Wel wordt een verschil met de eerst helft snel zichtbaar want Blauw Geel speelt beter en wordt dreigender. In de 49e minuut een breedtepass van Danny Verbakel op Koen van der Zanden. Hij zet prima voor en de Volendammers moet een corner weg geven om erger te voorkomen. De corner genomen door Danny Verbakel is gevaarlijk want gaat net voor het doel langs en bij de tweede paal over de achterlijn. In de 56e minuut een mooie Blauw Geel aanval als Sander Egmond de bal diep speelt nar Joey Hellstern die hem vervolgens naar de flank speelt op Danny Verbakel. De voorzet van Danny komt via de kluts voor de voeten van Koen van der Zanden maar zijn inzet wordt door de doelman uit de korte hoek gepakt. Helaas want dit was een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Trainer Niels van Casteren voelt waarschijnlijk ook dat er misschien iets te halen valt en past in de 59e minuut een dubbele wissel toe. Met Yevghenny Marcelli brengt hij meer snelheid in de aanval, Mark Dobbelsteen komt voor de creativiteit op het middenveld waardoor Mustaf Guler naar het hart van de defensie schuif en Edwin Huibers naar de flank. Helaas valt vier minuten later de 2-0. Een goed uitgespeelde Volendamse aanval wordt afgerond door Martin Kaars. Trainer Niels van Casteren wisselt een minuutje later en brengt een verse aanvaller, Rick Polman, voor Koen van der Zanden. In dezelfde minuut probeert Sander Egmond het van afstand en zijn inzet gaat naast. In de 66e minuut schiet Rick Polman een voorzet van Yevghenny Marcelli naast. In de 72e minuut is het wederom Rick Polman die dreigend voor het doel is maar zijn eerste inzet beland op een hak en de rebound raakt hij niet goed zodat Volendam kan opruimen. Twee minuten later kopt Joey Hellstern een bal prima door (zijn tegenstander blijft geblesseerd aan het hoofd liggen) op Rick Polman. Hij blijft sterk in balbezit en heeft daarna de pech dat zijn snoeiharde inzet te laat daalt en daarmee dus op de lat terug het veld in spat. Twaalf minuten voor tijd wordt het duel definitief beslist. Achterin geeft Blauw Geel te veel ruimte weg aan Martijn Kaars. Hij haalt vervolgens uit en de bal gaat onder Brahim Zaari door het doel in: 3-0. Blauw Geel wil de spreekwoordelijke eer nog redden en zoeken naar een doelpunt. In de 84e minuut speelt Sander Egmond Hidde van Dijk aan die de bal buitenkant voet schiet. Helaas gaat de inzet naast. Jong FC Volendam ziet daarna nog een afstandspoging naast gaan en een kopbal door Brahim Zaari over de lat worden getikt.

Jong FC Volendam wint niet onverdiend maar wel enigszins geflatteerd. Blauw Geel speelde zeker een goede tweede helft, een betere helft dan de eerste helft ondanks dat het in beide helften ook mogelijkheden kreeg op een treffer. Men had ook zeker een doelpunt verdiend, heeft hard gewerkt en bij vlagen ook zeker goed voetbal op de mat gelegd. Genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijden en verliezen bij een van de kampioenskandidaten is geen schande.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Een Brabants onderonsje want het Midden Brabantse vv Dongen komt op bezoek. Voor Blauw Geel altijd een zeer lastige en moeilijk te verslaande tegenstander. Na de succesvolle jaren onder leiding van trainer Ron Timmers staan de Geel/Blauwen dit seizoen voor het eerst onder leiding van Ruud Kaiser die overkwam van competitie genoot JVC Cuijk. De Dongenaren zijn nog niet tot punt gewin gekomen deze competitie want in de eerste ronde verloor men uit in Tiel bij Kampioenskandidaat TEC (3-1), vandaag verloor men op eigen sportpark van Promovendus GOES met 1-3. Opmerkelijk: beide duels worden met 10 man geëindigd. Uiteraard zal men uit zijn op eerherstel maar dat niet alleen, die hatelijke nul met bijbehorende 16e plaats zal men zo snel mogelijk willen verlaten….
Voor Blauw Geel zal gelden dat men de twee geleden nederlagen (uit 3-2 en thuis 1-2)
tegen Dongen in het vorig seizoen niet allen zal willen revancheren maar bovenal “gewoon” de drie punten in eigen huis wil houden…..
Kortom het kan wel eens een heel spannend en interessant duel worden!!!

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Jean Claude van Aanholt (59e min. Mark Dobbelsteen), Edwin Huibers, Martijn van Loon, Tim Rerimassie,
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Hidde van Dijk,
Voorhoede: Koen van der Zanden (64e min. Rick Polman), Joey Hellstern, Danny Verbakel (59e min. Yevghenni Marcelli),

Scheidsrechter: Dhr. M. Vos
Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. Meints en Mevr. D. Snoeren