25 september 2023  Peter’s Corner-6

Geplaatst op 25 september 2023 • 21:48 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner-6

De dagen van Edwin van den Boom zijn geteld. Niet schrikken hoor niks aan de hand we bedoelen natuurlijk zijn taak als preses van onze mooie vereniging. Excuses voor deze quote. Té veel boeken van Arendsoog en Wittte Veder gelezen vermoed ik. Opvolger Gerard de Kock is klaargestoomd om zijn taken over te nemen. Op de aanstaande jaarvergadering die op 1 november gepland staat neemt hij het stokje in dit geval de voorzittershamer over.  Het vaandelteam ging met 1-4 onderuit thuis tegen SteDoCo en blijken zaterdagteams steeds weer obstakels te zijn voor Maurice en zijn mannen. Het verslag van Antoine kunt u lezen op deze site.

Door: Peter Kuijpers

De opendagen bij Blauw Geel’38 zijn weer van start gegaan. Het blijft een fantastisch gezicht al dat kleine grut achter een veel te grote bal te zien hollen. Heerlijk en wie heeft er niet aan meegedaan. Het is wellicht het begin van een fantastische carrière die eindigt met rijkdom en een dure Ferrari of Maserati en natuurlijk een Cartier of Breitling om de pols. Of meer bescheiden, dat kan ook, met een club-trainingspak en een buskaart naar Oss of Den Bosch. Het maakt niet uit als je maar plezier in het spelletje houdt en wellicht ooit in het eerste speelt elftal van de plaatselijke club. In ons geval dan Blauw Geel’38. Tot slot voor velen zal het eindigen dat de tafels rond 13.00 uur achter elkaar worden geschoven en je met je vrienden van een lager team een laars met heerlijks de glazen mag vullen. Zie overigens bij FC Den Bosch dat de zoon van oud-Blauwgeel doelman Erwin de Groot, Nick de Groot, een vaste basisplek heeft in het eerste team. Vader Erwin was ruim 12 jaar lang de vaste doelman van het eerste team van Blauw Geel’38 en zoon Stef speelde lang in de jeugd van Blauw Geel’38. Zag, toen ik de selectie van de Bosschenaren doornam, ook nog de naam van Sheddy Barglan, het broertje van Hadi die in de selectie van onze club actief is.

In memoriam Els Rinkel (82)
Zag dat Els Rinkel, de echtgenote van voormalig sportparkbeheerder Jaap Rinkel die jaren de scepter zwaaide over ons Sportpark, was overleden. Jaap die al een paar jaar niet meer onder ons is was altijd een bijzondere man. Een introverte man die er altijd was maar vaak onzichtbaar en een groot liefhebber van het voetbal . Ooit uit het westen samen naar hier gekomen vanwege zijn werk en ze hanteerden een paar jaar lang een sportzaak in de Hoofdstraat. Rust zacht Els….

Voetbal senioren
Een klapper van een overwinning van JO 23 op het zwalkende EVV Echt. Met 9-0 werden de Limburgse oren gewassen. Mooie doelpunten en mooie aanvallen. Doelpuntenmakers: Talip viermaal Yannick tweemaal, Joep, Keije en Mattijs elk eenmaal. De dames senioren opende de competitie op het Zuideinderpark bij Schijndel. Het werd een 4-1 nederlaag.  Zaterdag bezoek uit Boekel als de vrouwen van Boekel Sport naar het Prins Willem Alexander Sportpark afreizen.

Voetbal junioren jongens
JO 13-1 is de competitie slecht begonnen. Met 0-8 gingen de mannen van Seth, Youri en Lorenzo de bekende bietenbrug op. Dat kan volgende week op de Koppelsteeg bij Berghem Sport alleen maar beter. JO 14-1 ging er met een half dozijn van af uit bij Quick1888 op Sportpark De Dennen in Nijmegen. Na de 0-0 vorige week in Berghem komt zaterdag UDI’19, dat thuis met 1-3 verloor van UNA, naar Veghel. Succes in de eerste thuiswedstrijd. JO 15-1 verpulverde de leeftijdsgenoten Schijndel op het eigen Zuideinderpark met 0-13 en blijven samen met Margriet de ongeslagen koplopers. Het doelsaldo is echter veel beter, dus om die reden staat Blauw Geel’38 bovenaan. Zaterdag komt competitie derde OSS’20 naar Veghel. Mooi duel op voorhand zondermeer. JO 17-1, dat thuis zou spelen tegen OSC uit Nijmegen, ging niet door. De wedstrijd is verzet naar zaterdag 21 oktober. Volgende week is er voor dit team een uitreis naar Wijchen waar Woezik de gastheer is. JO 19-1 ging nipt onderuit bij EVV Echt en blijft na vier nederlagen nog zonder punten. Zaterdag komt middenmoter RKSV Nuenen naar Veghel. Wie weet wordt dat de ommekeer.

Voetbal junioren meisjes
MO 13-1 heeft de derde competitiewedstrijd met 1-7 verloren van het bezoekende Mierlo Hout. Na deze zevenklapper mag de ploeg van Johan, Immanuel en Wendy zich volgende week proberen te herstellen in het Noord-Limburgse Neer dat tweede staat momenteel. MO 15-1 behaalde na drie nederlagen een keurig 3-3 gelijkspel tegen het bezoekende Rhode dat met ELI en Sparta’25 een van de koplopers was. Dat geeft moraal en de burger weer moed. Mooi om mee te nemen volgende week naar De Koulberg in Keldonk waar RKVV Keldonk, dat net boven Blauw Geel’38 staat, de tegenstander is.  MO 17-1 blijft winnen en is de alleenheerser en koploper. Zaterdag werd met 7-0 gewonnen van OSS’20. Komende zaterdag reizen de dames af naar De Steen en Stokstraat in Dinther waar de nummer laatst Avesteyn/Heeswijk aan de aftrap zal verschijnen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO