22 mei 2023  Peters Corner

Geplaatst op 22 mei 2023 • 21:10 • NieuwsClubnieuws

Peters Corner 

Afgelopen zondag was het lekker weer. Het terras voor de kantine puilde uit. De laatste consumptiebonnen werden opgemaakt. Het was daar goed vertoeven. En natuurlijk werd er gevoetbald. Het werd de derde opeenvolgende wedstrijd die het vaandelteam verloor. Bovendien ging Ben van den Nieuwenhof er al snel af met een spierblessure en eindigde het seizoen voor Erpse Ben voortijdig. Een bijzonder afscheid was de wissel van Emanuel “Ybi’ Hurkmans die stopt met voetballen. Blauw Geel’38/Jumbo verloor met 0-2 uiteindelijk van HSC’21. Komende maandag sluiten we in Oss af net als vorig seizoen op Tweede Pinksterdag met de salon remise bij JOS watergraafsmeer. Alleen viel die toen pas op 6 juni. Volgende week alweer de laatste corner van dit seizoen. We gaan met zomerreces en knopen de caravan aan de trekhaak of stappen in een Boeing of Airbus op weg naar nog warmere oorden.

Door: Peter Kuijpers

Voetbaldingetjes
Blauw Geel’38/Jumbo 0-23 nam afscheid van de voorjaars competitie met een 2-2 gelijkspel uit bij EVV Echt. De competitie sloot voor Blauw Geel’38 af met een vierde plek in de veilige middenmoot. Met veertien punten achterstand van machtige kampioen Gemert. Je kan zeggen van de zwart-witten wat je wil, maar als het om jeugd- of jongerenteams gaat zijn de Gemertenaren schier onklopbaar. Mooie club sowieso. Een klasje hoger in de Tweede Divisie spookte het zaterdag nog behoorlijk. De grote Havana sigaar van Jack van Gelder ging er zelfs van uit. Waar AFC uit Amsterdam Zuid een kampioenschap voor het grijpen had gingen de Mokumers uit op de Twiskeweg  in Oostzaan bij het al gedegradeerde OFC onderuit. Het werd een 1-1 gelijkspel en kon Katwijk, dat won bij FC Lisse (u weet wel die club waar we maar nooit van konden winnen en zeker niet slechter waren), op basis van een beter doelsaldo (+8 op AFC) De Amsterdammers op de ranglijst passeren. Zaterdag speelt AFC thuis tegen Excelsior Maassluis dat nog nacompetitie wil ontlopen en krijgen de Katwijkers het prestigieuze Spakenburg op bezoek. AFC en Katwijk wisselen elkaar al jaren af als het om kampioenschappen gaat. Bloedspannend heet zoiets dan. Verder werden goede bekenden en Meierijstad collega’s Avanti’31 en Nijnsel kampioen. En natuurlijk feliciteren we Boerdonk met het behalen van nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Blauwgelers Youssef Laaroussi  en Patrick Cissen moeten met hun clubs Irene en VOW nog de nacompetitie in voor klassenbehoud. Succes gewenst!!

Voetbal senioren
Het zaterdagteam verloor in Terneuzen bij Terneuzense Boys met 2-1. Desondanks blijft dit team staan op een tweede plek en houdt kans op de overname van periode-1 van kampioen LRC. Of dit nog de bedoeling is blijft een open vraag. Het team houdt er na komende zaterdag mee op na het thuisduel tegen Pelikaan uit Zwijndrecht dat ook nog gaat voor een periode. Snapt u het nog? We gaan het volgen. Wellicht wat meer nieuws volgende week in de laatste corner van dit seizoen. De vrouwen van Blauw Geel’38 ontvingen kampioen VOW en snoepten de ongenaakbare en ongeslagen kampioen een puntje af. Mooi en hulde voor dit resultaat meiden.

Voetbal jeugd jongens
JO 19-1 sloot de competitie af met een 3-1 winst op kampioen JEKA uit Bavel. De ploeg eindigde op een mooie vierde plek met een positief doelsaldo. JO 17 sloot de competitie af met een 1-1 gelijkspel tegen het bezoekende Focus uit Culemborg. Met een vijfde plek en dertien punten achter op kampioen Juliana’31 uit Malden kan ook hier de vakantie beginnen. JO 15 leverde lange tijd strijd om het kampioenschap met WSC. Uiteindelijk werden de Waalwijkers kampioen door zaterdag met 2-3 te winnen bij Wilhelmina in Den Bosch. Eigenlijk waren ze dat vorige week al op basis van een veel beter doelsaldo. JO 14 zag door het gelijke spel thuis tegen OJC het kampioenschap in deze klasse gaan naar SV De Braak dat zelf won en uiteindelijk spekkoper werd. Jammer, zulk een prachtig seizoen, dus alsnog een dikke duim omhoog. De wedstrijd van JO 13 thuis tegen Volharding/Sambeek eindigde zoals het begon met een 0-0 stand. Een negende plek voor dit team  waar TVC Breda kampioen werd.

Voetbal jeugd meisjes
MO 20 was vrij en speelt zoals bijna alle meisjes teams in een toetje van de competitie ook wel genoemd de Final League. MO 20 doet dat samen met Eendracht’30, Orion en Trekvogels. Eerst moet dit team nog een restant afwerken en wel uit bij Marvilde woensdag 24 mei aanstaande. MO 17 begint op 10 juni de final league met het uitduel uit bij Brandevoort in Helmond. Boxtel en Someren/NWC zijn de komende tegenstanders. MO 15 zit in een poule van drie en is de eerste wedstrijd vrij. Emplina en Heeswijk/Avesteyn zijn de tegenstanders. MO 13 begint op 10 juni  thuis tegen Avanti’31 en treft verder WEC uit Wijbosch en Constantia  uit Wanroij. Over twee weken gaat het allemaal beginnen veel succes.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO