21 mei 2023  DE BEKENDE NACHTKAARS…..

Geplaatst op 21 mei 2023 • 22:35 • NieuwsClubnieuws

DE BEKENDE NACHTKAARS…..

sv Blauw Geel’38/JUMBO – HSC’21 (0-0) 0-2. De voorlaatste wedstijd van het seizoen, de laatste in eigen huis. Een zonovergoten en warme zondag deze 21e mei. Het seizoen was lang en de hoofdprijs is vergeven. Twee duels nog deze competitie en nog enkele beslissingen moeten er vallen maar voor Blauw Geel lijkt er weinig meer te halen. Mede oorzaak is de afstraffing vorige week in Beverwijk waar met 5-0 werd verloren van DEM en tegelijkertijd de winst van Hercules in Uden bij UDI’19. Ondanks die nederlaag nog wel steeds een mooie vierde plaats op de ranglijst en met winst zou die ook zeker meteen veilig worden gesteld. Het Haaksbergse HSC’21 heeft eigenlijk ook niets meer te winnen en al zeker niets meer te verliezen dus kan vrijuit spelen. Het bezet een mooie zesde plaats met zes punten achterstand. Vorige week won het op eigen sportpark Groot Scholtenhagen met 2-0 van runner-up VVSB. Eerder dit seizoen won Blauw Geel, enigszins een gestolen overwinning, met 0-1 in Haaksbergen en haalde daarmee de achtste winst in negen onderlinge duels. De vorige vier ontmoetingen in Veghel eindigde allen in winst voor Bauw Geel maar dat geeft geen garantie op nieuwe winst.

Geen verrassingen in het team van trainer Niels v Casteren, dus nagenoeg het basiselftal van de laatste duels alleen Robin Voets ontbrak a.g.v. een schorsing.

Foto’s: Gerard beekmans

Blauw Geel trapt af on der zomerse omstandigheden. Eerste dreigende aanval in de vierde minuut als Migiel Zeller de bal diep stuurt voor Ben van den Nieuwenhof. Hij heeft een goede voorzet in huis maar Lars Loermans krijgt niet de kans tot afwerking omdat een HSC verdediger de bal tot corner kan koppen. Zes minuten later is het aan de ander kant dreigend. Jordy Zielschot brengt redding op en inzet waarna de rebound wordt over gekopt. Het spel golft vervolgens op en neer zonder dat er sprake is van gevaar voor de doelen. In de 21e minuut veert alles en iedereen van Blauw Geel op. Emre Gurcuoglu speelt de bal goed door die uiteindelijke terecht komt bij Koen van de Zanden. Buitenkantje voet stuurt hij de bal voorbij de uitkomende HSC doelman maar helaas gaat de bal ook rakelings naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Vijf minuten later manoeuvreert Emre Gurcuoglu zichzelf met een mooie actie in kansrijke schiet positie maar helaas is zijn inzet niet hard genoeg en ook recht op de HSC doelman. In de 34e minuut een goede aanval van de gasten maar Wessel Witbreuk die de voorzet ineens op zijn schoen neemt ziet de bal over de kruising verdwijnen. Twee minuten later krijgt Blauw Geel een ingooi bijna tegen de achterlijn bij HSC. Na wat gekop komt de bal bij de ingevallen Yassin Nasser. Hij weet de bal tussen een kluwen van spelers op doel  te krijgen maar weer ontsnapt HSC want ook nu gaat de bal rakelings langs de paal over de achterlijn. In de 38e minuut komen de gasten dan op voorsprong. Cenk Uguz krijgt een schietkans en de bal gaat niet al te hard recht op doelman Jordy Zielschot. De Veghelse doelman ziet er niet erg best uit want de bal lijkt over de vuisten te gaan en gaat dan ook zo het doel in: 0-1. Het wordt kort daarna dan ook de ruststand.

De tweede helft kunnen we eigenlijk zonder veel worden afdoen. Het is derde divisie onwaardig en het aanwezige publiek ziet een slaapverwekkend gebeuren. Beide ploegen komen eigenlijk tot niets. Tot aan de 65e minuut krijgen de gasten wat mogelijkheden, maar ook niet meer dan dat, Kansen mag je het zelfs niet noemen. Blauw Geel daarentegen komt tot totaal niets. In de 69e minuut een HSC corner die door Jordy Zielschot wordt gelost maat Hugo van den Nieuwenhof zorgt voor opruiming. Een minuutje later wordt het duel beslist. Zeki Erkilinc snelt weg over de flank en komt goed naar binnen. Vervolgens schiet hij de bal snoeihard in de verre hoek binnen: 0-2. Daarmee is het duel beslist. HSC heeft de buit binnen want Blauw Geel komt ook daarna niet meer tot een fatsoenlijke aanval. Het is HSC dat in de 84e minuut nog een kans krijgt maar de inzet van Cenk Uguz gaat rakelings naast.

Blauw Geel sluit het seizoen in eigen huis teleurstellend en eigenlijk onwaardig af. Het seizoen lijkt een paar duels te lang en de ploeg lijkt uitgeblust. Het is jammer dat het seizoen dan zo moet gaan eindigen. Door de nederlaag en de resultaten op de ander velden komt de mooie vierde plaats nog in het geding. Laten we hopen dat volgende week na het laatste duel het seizoen niet wordt afgesloten met een klein smetje en deze mooie vierde plaats nog wordt afgepakt. Want natuurlijk kunnen we over het gehele seizoen spreken van een mooi en succesvol seizoen, zeker als we die vierde plaats kunnen handhaven….

Wat is daar voor nodig? Minimaal een gelijkspel in Oss bij O.S.S.’20

Voor de Ossenaren staat er niks meer op het spel want zelfs bij een nederlaag is het doelsaldo nog altijd beter als dat van JOS Watergraafsmeer. Ook O.S.S.’20 kan dus vrijuit spelen en misschien krijgen we dan nog een mooi duel voorgeschoteld.

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans (85e min. Bram Besems),  Migiel Zeller,  Hugo van den Nieuwenhof),  Jay van Boxtel,

Middenveld:  Emre Gurcuoglu (71e min. Max Boonstoppel),  Wouter op den Camp 71e min. Hadi Barglan), Koen van der Zanden.

Voorhoede:  Lars Loermans,  Dave de Meij,  Ben van den Nieuwenhof (18e min Yassin Nasser (71e min. Mathijs Haeve))  .

Scheidsrechter:  Dhr. B. Kommer

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. J. van Westen en Dhr. T. Veldman

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  12e min. Emre Gurcuoglu