22 april 2024  Peter’s corner 28

Geplaatst op 22 april 2024 • 19:14 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner 28

Alweer een driepunter voor het vaandelteam dat magertjes won uit bij Baronie. De Baronnen keren hiermee na twee seizoenen weer terug naar de Vierde Divisie. Lees het mooie verslag van Antoine verder op deze site. Blauw Geel’38 heeft alles nog in eigen hand als het om de relevante derde plek of om periode-3 gaat. Maar ook om de eer van het beste seizoen sinds de intrede in de Derde Divisie. Dit gebeurde met een kampioenschap in de hoofdklasse op 23-april-2017 nu  exact zeven jaar geleden. Dus wie weet wat er nog gaat gebeuren. Zondag volgt het uitduel naar AWC, maar geldt niet voor deze periode, wél voor de stand natuurlijk. TEC speelt dinsdag al thuis tegen Quick ook nog een meer dan belangrijk duel voor de stand. Volgende week zaterdag is het koningsdag en bij mijn weten is er dan geen of weinig jeugdvoetbal.

Door: Peter Kuijpers

Roken en vapen kan dat?
Nee niet weg zappen, het wordt geen moralistisch woordje. Ik heb longarts Wanda de Kanter en voorvechtster van het anti-rook beleid beloofd dat ik er een artikel over zou maken op deze site. Ik heb zelf weldegelijk gerookt (Wanda ook overigens) al is het alweer 49 jaar geleden dat ik mijn laatste ‘saffie’ opstak. Flink gerookt zelfs als vaste supporter van het eerste ging er zondags wel een pakje Caballero a 25 stuks doorheen. Gelukkig gestopt omdat ik ging fietsen op een echte wielrenfiets. Je kan maar een motovatie hebben. Met het woord roken wordt het roken van tabak bedoeld. We weten het allemaal dat roken schadelijk is voor je gezondheid. Als je jong bent lijkt het amper effect te hebben, maar je krijgt het op latere leeftijd wel degelijk ‘terugbetaald.’ “Ach als we dan nog leven zien we wel verder” ,hoor ik u zeggen. Geen speld tussen te krijgen helaas. De stof nicotine is zeer verslavend en is ruim aanwezig in elke sigaret, vape-sigaret of sigaar. Wikipedia heeft het over een onderzoek uit 2017 waaruit blijkt dat 2/3 van de jonge beginnende roker verslaafd wordt. Gelukkig zijn de niet rokers tegenwoordig in overtal. Ik kijk wel eens met een glimlach over de hangtafels buiten de kantine en zijn ze er nog wel degelijk: onze paffers. Gelukkig mogen we binnen niet meer roken, maar kan me de tijden nog wel degelijk herinneren dat sommigen de sigaret al aan hadden voor ze de kleedkamer verlieten. Sterke nog uit de tijden van het zaalvoetbal hadden we bij Schoenenreus een keeper die in de rust snel buiten even moest roken. Het meest schrijnende vind ik spelers die voor het douchen eerst buiten zitten te roken. Je longen staan dan ‘lekker’ open van het sporten en kan de nicotine zijn gang gaan.

12 jonge kuikens
Maar wie herinnert zich niet de feestjes waar er op elke tafel een glas met sigaretten en sigaren stond. Of thuis, die speciale rookstandaard, met dat gore dekseltje dat omlaag klapte of ronddraaide. Je zag elkaar op een verjaardagspartijtje vaak niet meer zitten en ogen deden er pijn van. Eigenlijk is het nog amper te betalen. Als ik hoor dat je voor pakje shag 22.70 euro betaalt is dat van de zotte. Van vapen is nu wel bekend dat dit eveneens heel slecht is zo niet slechter dan roken. Wellicht om er eens over na te denken om te stoppen. Een reden om te stoppen hoeft toch niet altijd het bericht te zijn van de arts: “Mijnheer of mevrouw ik heb geen goed bericht voor u..” de rest kan je wel invullen. Ik vroeg Wanda de Kanter ooit of ze niet vaak het verhaal kreeg van: ‘mijn opa is bijna honderd geworden en die rookte een pakje per dag.’ Daar kwam een snel en snedig antwoord op: ‘Mijnheer Peter als ik morgen 12 jonge kuikens loslaat aan de rand van de A12 komen er altijd wel een of twee aan de overkant.” Denk er eens over na al valt het toegegeven niet mee. Roken is na heroïne en Cocaïne de derde meest verslavende drug in ons land. Succes! Volgende keer wordt het iets vrolijker…

Roken na het sporten is geen aanrader

Senioren voetbal
JO 23-1 won mager met 1-0 van het bezoekende Spijkenisse na twee nederlagen een verademing…Vincent: “De uitslag is mager dat klopt. Het vertoonde spel daarentegen en de vele kansen waren weer super om te zien! We hadden het ons veel makkelijker kunnen maken door deze te benutten, al zijn we niet een keer in de problemen gekomen.” Volgende week komt de nummer twee ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht naar Veghel waar uit nog met 5-3 werd verloren dus….succes. De vrouwen wonnen ook met een half dozijn doelpunten voor. Het bezoekende Berghem Sport werd met 6-3 verslagen. Aanstaande donderdag 25 april komt NLC’03 naar Veghel ook tegen de Norbert-Litta-Combinatie liggen er zeker mogelijkheden. Winst betekent een sprongetje naar de het middenrif van deze klasse.

Junioren voetbal jongens
JO 13-1 kwam tegen het bezoekende UDI’19 niet verder dan een ‘Frits van Turenhout’ 0-0. Het was een wedstrijd in de kelder van deze klasse. De stand is niet veel veranderd en Gemert, UDI’19, Blauw Geel’38 met rode lantaarndrager UNA staan met zijn viertjes onderaan. Blijf het opvallende namen vinden. Op 11 mei een uitduel naar Vitesse in Arnhem dat tweede staat achter koploper Helmond Sport. JO 14-1 was vrij en speelt dinsdag 7 mei thuis tegen UDI’19 dat vier plekken hoger staat dus een stuntje mag. En dan JO 15-1 maakte na de gewonnen clash met Woezik een slippetje (nou ja niet overdrijven) kwam niet verder dan een gelijkspel tegen de nummer vijf Venlosche Boys 2-2. Nou het mooie: Bij winst 11 mei tegen RPC thuis kan de (jeugd) champagne knallen. Eerst op 4 mei het bekerduel uit bij UNA. Bij winst lonken ook daar mooie dingen. JO 17-1 verloor thuis met 0-3 van RKDVC uit Drunen. Blauw Geel’38 staat negende en treft op 11 mei voorlaatste Sarto opnieuw een thuiswedstrijd. Koploper in deze klasse is Berghem Sport JO 17-1. JO 19-1 verloor met 6-2 uit bij Kozakken Boys en zakt naar een voorlaatste plek boven HBS uit Den Haag dat op 11 mei in Veghel de tegenstander is.

Junioren voetbal meisjes
MO 13-1 was vrij . Het team krijgt nog twee stevige tegenstanders voor de wellicht nog amper gewisselde kiezen. Op 11 mei uit naar de nummer twee SV De Braak in Helmond. De afsluiting van het seizoen is op 26 mei in een thuisduel tegen de dan mogelijke kampioen SIOL/JVC Cuijk, maar ook SV De Braak heeft nog dikke kansen op de hoofdprijs. Of Blauw Geel’38 MO 13-1 daar nog wat aan kan veranderen gaan we zien. MO 15-1 was eveneens vrij en staat vijfde momenteel. Zaterdag 11 mei komt competitie laatste EGS’20 uit Escharen naar Veghel. In deze klasse is Festilent op een haar na de kampioen. MO 17-1 liet weinig heel van Venhorst. Op Sportpark de Voskuilen werd het een 0-6 zege. Blauw Geel’38 staat derde ruim achter koploper Volharding/Sambeek. Op 4 mei komt de nummer laatst WSC uit Waalwijk naar het Prins Willem Alexander Sportpark.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO