21 april 2024  MINIMALE MAAR OH ZO BELANGRIJKE WINST

Geplaatst op 21 april 2024 • 21:22 • NieuwsClubnieuws

MINIMALE MAAR OH ZO BELANGRIJKE WINST

vv Baronie  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-0)  0-1. Vandaag op zondag 21 april stond er een bezoek aan de Blauwe Kei op het programma, nee niet het theater in Veghel maar het sportpark van Baronie in Breda. Het weer was echt op zijn April’s met wisselend bewolkt en tijdens de bewolking best koud met een behoorlijke wind. Eerder in het seizoen was Blauw Geel in eigen huis met 4-0 te sterk geweest voor de Baronnen. Nu in speelronde 30 staat de roemrijke club uit Breda op de laatste plaats met slechts 13 punten en is de officiële degradatie slechts een kwestie van tijd. Maar men mag ze echter niet onderschatten. In principe hebben ze niets meer te verliezen en dus kunnen ze vrijuit spelen. Dat bleek ook vorig weekend maar eens was uit bij Koploper Barendrecht nam men gewoon brutaal een 0-2 voorsprong om vervolgens wel nog met 4-2 te verliezen. Blauw Geel wil serieus een gooi doen naar de derde periode. Of middels deze te winnen of door eventueel derde te worden waarbij een periodetitel overgenomen zou kunnen worden. Afgelopen weekend won men in eigen huis met 3-1 van OSS’20 en dus is men volop in de race. Winst bij de rode lantaarndrager is dan ook een must en dat terwijl je in zo’n duel alleen maar kunt verliezen….

Trainer Maurice Verbunt kon vandaag weer een beroep doen op de vorige week geschorste Jay van Boxtel en Wouter op den Camp. Dave de Meij is helaas nog steeds geblesseerd.

Het duel begon precies om 14.00 uur en Blauw Geel verrichtte de aftrap. Baronie deed zeker in het begin niet onder voor Blauw Geel en zocht ook gewoon de aanval. In de 6e minuut kreeg het een vrije trap waarbij de bal vanuit die vrije trap werd over gekopt. Vijf minuten later ging een afstandsschot hoog over het doel bij Jordy Zielschot. In de 12e minuut een Veghelse aanval die ergens op leek. Hidde van Dijk had een steekbal in huis op Ben van den Nieuwenhof en hij rond vervolgens beheerst af maar het fluitsignaal voor buitenspel had al geklonken. In de 13e minuut krijgt Baronie een vrije trap op de punt van het zestienmeter gebeid. De kopbal die daaruit volgt stuit tegen de onderkant van de kruising terug het veld in en Blauw Geel kan na een kleine scrimmage de bal wegwerken. Een vlag en fluitsignaal zou een doelpunt hebben afgekeurd maar hectisch was het even wel. In de 18e een eerste echte goede aanval van Blauw Geel. Mitchel van Rosmalen geeft mee op Ben van den Nieuwenhof en Ben geeft de bal voor. Bij de tweede paal kan Lars Loermans aannemen, kapt zijn verdediger uit en schiet de bal in de korte hoek. De Baronie doelman kan de inzet tot corner verwerken. Blauw Geel komt iets beter in het spel maar speelt in een te laag tempo. In de 28e minuut weer een goed opgezette aanval waarbij Jay van Boxtel een prima voorzet in huis heeft maar Lars Loermans net te laat komt. Vier minuten later een vrije trap voor Blauw Geel maar Bram Eltink schiet de bal in de muur. In de 37e minuut heeft Lars Loermans een goede pass in huis voor de op snelheid liggende Ben van den Nieuwenhof. In eerste instantie komt daar geen gevaar uit maar via Hidde van Dijk komt de bal snel daarna weer bij Jay van Boxtel uit. Jay legt prima af op Lars Loermans maar hij kan de bal niet genoeg vaart meegeven en de Baronie doelman heeft er geen problemen mee. Vier minuten later weer een goede pass op Ben van den Nieuwenhof en hij legt goed af voor Lars Loermans. Helaas is Lars vandaag niet gelukkig in de afronding, want nu is de inzet we hard maar stuit de bal op de vuisten van de Bredase doelman. De bal komt vervolgens nog bij Koen van der Zanden maar hij moet te ver uitwijken naar de zijkant en zijn voorzet is geen probleem voor de defensie van de gastheren.

De rust volgt kort daarna met een 0-0 stand.

Het duel voor de rust was van een matig niveau en met name Blauw Geel liet te weinig zien tegen de rode lantaarndrager. Of het de rust is geweest, de eventuele aanwijzingen van Maurice Verbunt of het eigen bewust zijn maar binnen vijf minuten was de voorsprong een feit voor Blauw Geel. Een voorzet wordt door Mitchel van Rosmalen goed koppend verlengd naar Lars Loermans en hij rond nu wel goed af: 0-1. Blauw Geel zou nu moeten doordrukken om het zichzelf makkelijke te maken want bij een tweede doelpunt van Blauw Geel zullen de kopjes bij Baronie gaan hangen. In de 55e minuut een afstandspoging van Baronie maar dat is geen probleem voor Jordy Zielschot. De Baronnen graven zich geenszins in. In de 58e minuut een geweldige pass van Ben van den Nieuwenhof voor Lars Loermans. Lars omspeelt de uitkomende doelman en moet eigenlijk de 0-2 scoren maar laat dat na als gevolg van twijfel of wat dan ook maar het laat veel fronsende gezichten in en rond het veld achter. In de 60e minuut weer een prima aanval met combinatie spel op nu de rechterflank met Jay van Boxtel en Lars Loermans. De voorzet van Lars wordt echter door Baronie tot corner verwerkt. In de 70e minuut lijkt Jay van Boxtel te gaan scoren maar de bal heeft te weinig vaart en kan net voor de doellijn worden weggewerkt. Vier minuten later geeft Mitchel van Rosmalen de bal op maat mee voor de op snelheid liggende Jay van Boxtel. De voorzet van Jay is ook op maat voor Koen van de Zanden maar tussen drie verdedigers heeft hij net te veel tijd nodig om de bal op doel te krijgen. Het blijft door de stand spannend, want slechts een keer hoeft alles goed te vallen voor Baronie en het kan zomaar gelijk worden. Dreigend is de thuisclub wel maar ook niet meer dan dat. In de 82e minuut is er weer een goede pass van Mitchel van Rosmalen ditmaal voor Ben van den Nieuwenhof. Helaas komt Ben weer niet tot een afronding laat staan een succesvolle. De 90e minuut is voorbij als Baronie nog een vrije trap krijgt na een overtreding van Bram Eltink. De bal gaat uit deze vrije trap maar rakelings lans de tweede paal over de achterlijn.

Blauw Geel wint met 0-1. Het was zeker geen goede wedstrijd maar er is wel de winst. Tempo leek te laag en men creëerde ook nauwelijks uitgespeelde kansen. De kansen die er waren werden dan ook nog eens niet benut, ja op de ene na dan gelukkig. Baronie is door deze nederlaag en andere resultaten nu definitief gedegradeerd en mag na twee seizoenen derde divisie volgend seizoen acte de préséance gaan geven in de vierde divisie.

Blauw Geel blijft derde op de ranglijst en op doelsaldo tweede in de derde periode. Men heeft nog alles zelf in eigen hand. Naaste concurrent voor de derde plaats op de ranglijst: TEC komt donderdag 25 april in actie met een inhaalduel thuis tegen Quick. Blauw Geel komt in de strijd om de derde plaats in actie op dinsdag 30 april in Wijchen tegen AWC. Een inhaalduel uit de tweede periode. Dus zeker van belang om de strijd voor de derde plaats, niet voor de derde periode. AWC is nog volop in strijd om een nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen en heeft dus ook alle punten nodig. Dit weekend won men in eigenhuis met 2-1 van UNA. Dus ook dit duel is niet te onderschatten en Blauw Geel heeft eigenlijk nog iets recht te zetten voor het puntenverlies a.g.v. het 3-3 gelijkspel in eigenhuis tegen AWC. Het wordt ongetwijfeld een interessant en spannend duel. De eindsprint wordt ingezet naar het einde van het seizoen en alle prijzen moeten nog verdeeld worden.

Blauw Geel heeft momenteel 1 punt minder dan het aantal behaalde punten van vorig seizoen. Dit team kan dus nieuwe geschiedenis gaan schrijven met meest behaalde punten en hoogste klassering ooit voor de club. Mannen maak er een mooi einde van het seizoen van, voor jezelf en onze Club!!!