16 april 2024  Peter’s Corner 27

Geplaatst op 16 april 2024 • 15:50 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 27

Het vaandelteam herstelde zich prima van de verliespartij in Gemert met een 3-1 overwinning op OSS’20. Een fraaie derde plek met prima vooruitzichten geven een goed perspectief voor de afronding van de lopende competitie. De jeugd – en dan vooral de meisjes – trokken de sportieve kar deze week met winsten op ELI, WEC en Baarlo. Mooie foto’s van de vrijwilligersavond en een nog mooiere Immanuel die verkozen werd tot vrijwilliger van het seizoen ’23-24’ Ook Mike een dikke duim omhoog met de ‘Peter van Zoggel aanmoedigingsprijs seizoen ‘23-24’ De laatste klapzoenen gaan naar Beriëtte want die werd 60 jaren jong. Tussen het waspoeder, blauwsel en wasverzachter lagen er hmmm heerlijke taarten. Proficiat alle decorandi en jarigen.

Door: Peter Kuijpers

Op de fiets
De fiets is in Nederland ongetwijfeld het meest gebruikte vervoermiddel. Begin 1800 ooit ontwikkeld als loopfiets ook wel draisine genoemd. Carl Ludwig Friedrich Christian uit het Duitse vorstendom Baden wordt als uitvinder omschreven. Ook is de fiets vroeger door de kerk voor vrouwen wel eens als onzedelijk attribuut genoemd. Verzint u er zelf maar een moralistisch woordje bij. Waarom de fiets in dit onderwerp? Ik heb me als reguliere gebruiker er wel eens over verbaasd hoeveel fietsen ons sportpark op zaterdag herbergt. Soms een kluwen van fietsen die als een in de war geraakte klos garen in elkaar gestrengeld liggen. Meestal raap ik een omgevallen fiets wel op, maar soms is het onbegonnen werk. Schrootman Pierre zal er wel eens likkebaardend naar hebben gekeken kan ik me zo voorstellen, al wil ik hem niet op een stout idee brengen. Denk dan wél eens dat het voor veel ouders tegenwoordig een fikse uitgave is om een dergelijk vervoermiddel voor je koters aan te schaffen wat dan zielloos voor je op de grond ligt. Plaats dan meteen mijn gedachte terug naar de jaren zestig waarbij uitwedstrijden van jeugdwedstrijden de fiets het vervoermiddel was. Met A1 (nu JO 19) uit naar Boxtel ging zonder morren met de fiets. Leider Sjaak van de Laar voorop en spelers met verdere begeleiding keurig volgend. Sjaak was een autoriteit daar had je respect voor bovendien wist hij de weg. Mooie nostalgie maar de tijdgeest vereist vandaag nu eenmaal een andere benadering. Ouders die rijden tegenwoordig en dat is vaak al een hele klus om die logistiek in goede banen te leiden.
 We zijn een echt fietsvolkje in Nederland

Voetbal Senioren
JO 23 verloor voor de tweede maal achtereen. Na de nederlaag vorige week thuis tegen OJC Rosmalen kwam het team van trainer Vincent opnieuw niet tot winst. In Dongen tegen de ploeg met dezelfde naam werd het een knullige 2-1 nederlaag. Dat is balen Vincent vooral als het de laatste minuut gebeurd. Vincent: “Ja erg balen zelfs, zeg dat wel. In Dongen leek het een gelijkspel te worden, al hadden we zelf nog twee grote mogelijkheden op de 1-2. Als dan de 2-1 in de laatste seconde valt is dat erg zuur.” Zeker Zuur en daar hoeven we weinig aan toe te voegen. Zaterdag weer eens een thuiswedstrijd als voorlaatste Spijkenisse naar Veghel komt.
De vrouwen verloren ook. In Nuland bij Nulandia werd het een 2-1 nederlaag. Het team is door de recentelijke nederlagen wat naar onderen gezakt en staat negende. Zondag komt het in het blauw en geel getooide Berghem Sport naar ons Sportpark en moet winst mogelijk zijn.

Jeugdvoetbal jongens
JO 13-1 leed met een half dozijn doelpunten een 6-2 nederlaag. In de poule van twaalf staat Blauw Geel’38 samen met (niet de minsten meestal) UDI’19 en UNA op een gedeelde rode lantaarnplek. Zaterdag een mooi en belangrijk duel als UDI’19 naar Veghel komt. JO 15 won de topper uit bij Woezik met 3-5 maar liefst acht doelpunten beslisten dit titanen duel. Het team staat nu virtueel zes punten los op Woezik. Zaterdag komt Venlosche Boys, de nummer vier uit deze poule van twaalf, naar Veghel. JO 17-1 speelde met 3-3 gelijk thuis tegen Unitas. Het team staat nu negende in eveneens een poule van twaalf. Zaterdag komt uit Drunen RKDVC naar het Prins Willem Alexander Sportpark. De Drunenaren staan één puntje hoger. JO 19-1 leed tegen de bezoekende koploper Spirit een kansloze 0-5 nederlaag. Een uitslag met boter en suiker heet dat dan. Zaterdag naar de wereld van het zaterdagvoetbal in Werkendam waar op Sportpark De Zwaaier nummer twee Kozakken Boys de tegenstander is.

Jeugdvoetbal meisjes
Een letterlijke en figuurlijke zonnige dag omdat alle standaardteams wonnen. MO 13-1 bleef me 2-1 het bezoekende ELI uit Lieshout de baas. In deze poule van zes teams staan de dames in het middenrif van deze klasse. Nog twee wedstrijden resten voor dit team. Op 11 mei uit naar de nummer twee SV De Braak in Helmond en de laatste op 25 mei thuis tegen koploper SIOL/JVC Cuijk. MO 15-1 won met 2-3 op Sportpark De Glorie bij WEC in Wijbosch. Het team is in een poule van acht een duidelijke middenmoter. Een puntje minder heeft Avanti’31 dat zaterdag in Veghel de tegenstander is. MO 17 won met 6-3 van Baarlo uit Limburg. Ook deze meisjes vormen een middenmoter op ruime afstand van koploper Volharding/Sambeek. Zaterdag naar Venhorst dat nog puntloos onderaan staat.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO