14 april 2024  Overwinning bezorgt derde plek

Geplaatst op 14 april 2024 • 23:02 • NieuwsClubnieuws

Overwinning bezorgt derde plek

De 2-1 in Gemert was geen goed vervolg aan de periode. Ondanks het goede spel werd er verloren bij de buren en dat viel rauw op het dak bij de formatie van Maurice Verbunt. Veel ruimte om te treuren is er niet. Weekje later en OSS’20 komt op bezoek. Ondanks dat het team terug trekt en zijn geluk elders gaat beproeven, geen tegenstander om te onderschatten. Dat deed de selectie gelukkig ook niet en boekte een prima overwinning.

Door: Freek Laurijssen

De eerste helft begon gelijk met kansen voor OSS’20. Uiteindelijk schoot Bart Ebbers naast nadat er 2 kansen uit een corner werden gemist. Wat later was het Yassin Nasser die de handen op elkaar kreeg na een prachtige actie. Het vervolg was alleen minder. Vlak voor rust was het nog Arthur Gastjatrian die het centrum van Blauw Geel lastig kon maken. Zijn schot vond Jordy Zielschot, maar die had hem ook niet helemaal klem. Na hard werken leverde het toch geen doelpunt op.

Excuses dat de eerste helft slechts beschreven wordt in 1 alinea. Er gebeurde simpelweg niet zoveel. De tweede helft was al wel beter. Lars Loermans gaf voor, maar Koen van der Zanden kon er net niet aan. Kort daarna toch de 1-0 voor de thuisploeg. Koen van der Zanden kon de rebound na een schot van Hidde Van Dijk verwerken tot goal. De vleugelspeler stond een keer geen buitenspel deze wedstrijd (hij was al een keer of 4 afgevlagd voor buitenspel) en kopte de voorsprong binnen. Ben van den Nieuwenhof en Koen van der Zanden konden nog bijna gevaarlijk worden, maar de gelijkmaker bleef niet uit. Stan van Dolleweerd kon de 1-1 binnen schieten van afstand waardoor OSS’20 nog een half uur een gelijkspel kon verdedigen. Lars Loermans kreeg nog een kans maar twijfelde voor zijn afstandsschot. Hij werd prima weggestoken door Yassin Nasser.

Die laatstgenoemde kon de stand wel op 2-1 brengen. Na een prima aanval op rechts, opgezet door Hadi Barglan die de geschorste Jay van Boxtel prima verving, kon Nasser de bal goed in het doel schieten nadat hij de bal kreeg van Van den Nieuwenhof. Blauw Geel kreeg wat kansjes maar kon deze niet verwerken tot goal. Aan de andere kant, vlak voor het einde, kreeg OSS’20 wel kansen. Jordy Zielschot en Migiel Zeller zorgden er voor dat deze niet werkt werden tot goal. Aan de andere kant kon Koen van der Zanden zorgen voor de eindstand nadat hij randje strafschopgebied de bal binnenschoot. Een keurige 3-1 overwinning dus. Net na het fluitsignaal sijpelde de berichten binnen dat TEC had verloren in Den Haag van Quick. Haantjes, bedankt, want hierdoor herovert Blauw Geel de derde plek en heeft het die derde plek nóg meer in eigen hand. Volgende week de uitwedstrijd naar nummer laatst Baronie.