5 maart 2024  Peter’s corner 22

Geplaatst op 5 maart 2024 • 19:30 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner 22

Zo na een weekje onder de zon van Tenerife is de batterij is weer lekker opgeladen, dat in ieder geval. Via de internetkanalen het voetbal gevolgd en op het balkon gekoesterd door een heerlijk zonnetje alvast de eerste contouren van deze corner geschreven. Een paar dagen geleden kreeg ik het bericht dat Hans Hurkmans was overleden en net weer thuis het bericht van Wim Wassenberg. Dat is dan weer schrikken. In deze corner nog een paar woorden over Hans en Wim namens veel Blauwgelers die deze mannen dierbaar waren. De vrouwen senioren brachten koploper Nooit Gedacht de eerste nederlaag toe en het Vaandel team won nipt met 2-1 van Meerssen. Het was in de slotfase nog even spannend, maar de drie punten werden over de streep gebracht, na het gelijke spel bij SteDoCo en de winst op Quick en nu Meerssen mag je niet klagen.

Door: Peter Kuijpers

In memoriam Hans Hurkmans † en Wim Wassenberg †
Persoonlijk heb ik Hans gekend als een bevlogen voetballer. Zowel als actief deelnemer (geen ster) als later in de begeleiding. Hans heeft het nooit hoger weten te schoppen dan het tweede elftal en dat was al heel wat. Het viel mij op dat na het bericht van zijn overlijden er plots toch nog aardig wat foto’s van hem opdoken. Zijn voetbalkennis was net als die van mij: niet geniaal, maar hij had wel de gave om sfeer in zijn Blauw Geel teams te creëren. Elf jaar geleden overleed zijn vrouw Mieke. Het werd de ommekeer in zijn bescheiden leven. Dit afscheid is Hans nooit meer te boven gekomen en was een enorme last in zijn verdere levenscyclus. De lach verdween van zijn gezicht. Hans bleef hangen in zijn tijdlijn ondanks verwoede pogingen van zijn vrienden en omgeving om dit anders te doen. Tijdens het afscheid in het crematorium in Uden verwoordde zijn vriend Ad van Dooren het meer dan treffend: “Hans, veel mensen hadden het je gegund als die laatste jaren jouw bespaard waren gebleven. Ik ben blij dat jij onderdeel was van ons leven. Houdoe jongen, en doe de groeten aan Mieke.”  Hans overleed sober op 24 februari in een Hospice in Sint Oedenrode en werd slechts 71 jaar. Rust zacht….

Wim
Afgelopen zaterdag overleed in het Atrium Wim Wassenberg. Wim was een vrijwilliger van het eerste uur. Een ouderwets werkpaard. Je kon van hem houden of hem mijden vanwege zijn soms bokkige houding. Hij deed zijn vele dingen meestal alleen naar zijn eigen inzicht. Haalde het niet je hoofd om dat anders te doen. En meestal had-ie het bij her rechte eind. Wim was een man van weinig woorden. Een harde werker met Blauw Geel’38 als zijn passie. Heb Wim lang leren kennen als buurman van mijn oma en opa in de Lindelaan. Zijn vader Harrie was ongedierte bestrijder bij de CeHaVe. Daar kreeg hij de metafoor van ‘Rattenvanger van Veghel’ Ook daar hielp Wim zijn vader wel eens mee. De tijd dat hij nog elke wedstrijd en uitwedstrijd volgde van het vaandelteam, had hij de leuke hebbelijkheid bij de tegenstander zijn collega in het ballen- en materiaalhok op te zoeken. De immer kritische Wim antwoordde dan na afloop nors in de bus op onze retorische vraag: ‘en wat vond je van je collega?’ “Dat doen wij anders en veel beter.” Wim overleed afgelopen zaterdag in het Atrium. Een einde wat hijzelf nu eens niet regisseerde en werd 82 jaar. Rust zacht….

Vooraf aan het uitduel tegen Almania in 2001 op bezoek bij zijn collega daar

Senioren voetbal
JO 23-1 ging met gering verschil van 1-2 onderuit thuis tegen koploper RKSV Nuenen. Het doelpunt viel in de slotfase heel zuur dus. Vincent :“ Zeker, en helaas verloren in de laatste minuut. Waar we minimaal één punt ,maar als je alle kansen tegen elkaar afzet hadden we moeten winnen.” Sensationeel was de 4-2 overwinnen van de Blauw Geel’38 vrouwen thuis tegen de nog ongeslagen koploper Nooit Gedacht-2 uit Geffen. In Geffen zelf gaan ze er vanuit dat op Sportpark De Biescamp daar het voetbal voor vrouwen ooit is uitgevonden. Een club met heel sterke meiden teams. Blauw Geel’38 had aan die verworven faam gewoon lak en klopte de Geffense met 4-2. Volgende week uit naar de nummer drie Escharen mooie pot. Bij Den Brouwketel rechtsaf en ben je al praktisch op Sportpark de Kranenhof. Deze winst op Nooit Gedacht smaakt naar meer toch?

Jeugdvoetbal Jongens
JO 19-1 verloor met klein verschil van 1-0 in Voorburg (Den Haag). Blauw Geel’38 staat slechts één puntje onder competitie tweede Kozakken Boys dat komende zaterdag naar Veghel komt. Een week later, het kan niet op, uit naar koploper Spirit’19 uit Ouderkerk aan den IJssel dat zaterdag thuis verloor van Kozakken Boys maar wel koploper bleef.
JO 17-1won keurig uit bij Dongen met 1-3. Volgende week komt het Tilburgse Gudok naar Veghel. Blauw Geel JO 17-1 staat maar een paar punten achter de drie koplopers, dus alles is nog mogelijk. JO 15-1 won ook en met 2-1 van het bezoekende Schaersberg. Het team is nu samen met Woezik koploper in deze klasse. Volgende week naar Groesbeek waar De Treffers de tegenstander is. JO 14-1 kreeg billenkoek van een van de koplopers namelijk Fortuna Sitard met 0-7 Volgende week is UDI’19 de tegenstander in Uden  en die staan derde achter Fortuna Sittard en VDZ. JO 13-1 verloor thuis met 1-4 van Bennekom. Volgende week uit naar, Jazeker de accordeon mag mee in de tas,  koploper Helmond Sport. Succes allemaal.

Jeugdvoetbal meisjes
MO 13 won uit bij Mierlo Hout met 0-3. Volgende week geen competitievoetbal dat wordt pas op zaterdag 16-3 met het uitduel naar ELI in Lieshout. MO 15-1 won ook thuis van het hoger geplaatste Erp met 2-1. Prima meiden daar kan je mee thuiskomen. Volgende week uit naar Avanti’31 dat één plekje boven Blauw Geel’38 bivakkeert. Tot slot MO 17-1 dat vrij was en volgende week rode lantaarndrager Venhorst aan de aftrap in Veghel ziet verschijnen. Ook hier Succes iedereen en tot de volgende corner.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO