16 januari 2024  Peter’s Corner 17

Geplaatst op 16 januari 2024 • 10:08 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 17

Het is me een genoegen u allen een gelukkig en sportief 2024 te wensen. Heb gehoord dat je dat nog heel deze maand kunt. Bij deze en van harte gemeend. Op uw telefoon of laptop alweer de eerste corner van dit nog prille jaar en de vijftiende seizoens-corner. Het vaandelteam kreeg na een serie van vijf gewonnen competitiewedstrijden de bekende pin op de neus en verloor thuis met 0-2 van Kloetinge. De in groten getale aanwezige Kloetingense getrouwen maakt er een feestje van. De rode kaart voor Robin was flauw en onnodig, maar wel een breekpunt in het duel. Lees het echte verslag verder op deze site van Antoine van der Cammen. Gelukkig won JO 19-1 met 5-2 het bekerduel met Geldrop, dus toch nog een sportief lichtpuntje in dit duister en waterkoude weekend. Het voetbal komt langzaam weer op gang en dat is alleen maar leuk toch?

Door: Peter Kuijpers

Afgelopen week verscheen er een lijst van beste amateurclubs van Nederland. De Top 200 van amateurclubs samengesteld op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. AFC is opnieuw de winnaar in het totaalklassement en Alphense Boys is de nummer 1 bij de jeugd. Waar staan wij hoor ik u vragen. Wel Blauw Geel’38 staat op een verdienstelijke 43e plek vier plekken hoger dan UDI’19/CSU die op nummer 47 staan. Gemert deed het beter en komt uit op plek 27. Neem een kijkje op de website die het van alle kanten duidelijk toelicht en u kunt de totale lijst bewonderen
https://www.voetbaltrainer.nl/top-200-seizoen-2023-2024/

Jeugdvoetbal Jongens
JO 19-1 won met 5-2 voor de beker van Geldrop. Mooi resultaat dat is zeker. Voor JO 19-1 begint volgende week de competitie die een compleet nieuwe setting kent. Deze voorjaarscompetitie gaat over 14 wedstrijden. Zaterdag gaat het beginnen met een uitduel naar Den Haag waar HBS de tegenstander is. JO 17-1 begint pas 3 februari met een uitduel naar OSS’20. Ook hier zijn de cijfers nog allemaal dubbelblank. JO 15-1 speelt op diezelfde februari zaterdag dan thuis tegen Tivoli en hervat dan de competitie waar het eerste staat met vijf punten voorsprong op RKSV Nuenen. JO 14-1 mag zaterdag de veters al strikken en start de voorjaarscompetitie met een uitduel naar OJC Rosmalen. Tot slot JO 13-1 begint op 3 februari de nog verse competitie met een thuisduel tegen Gemert.

Juniorenvoetbal meisjes
MO 17-1 start 27 januari de voorjaarscompetitie in Beers tegen SVO/SJO Vianen-HBV (wat een lange naam zeg) MO 15-1 begint komende zaterdag al met een uitduel naar EGS’20 uit Escharen. Ook hier staan alle cijfers op nul en een nieuwe competitie over veertien wedstrijden. MO 13-1 start de voorjaarscompetitie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen SV De Braak uit Helmond.

Senioren
O 23-1 mag komende zaterdag al aan de bak. Dit met een uitduel naar ASWH in Hendrik-ido-ambacht. De Dames-1 starten zondag 28 januari met voetballen. Deze competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Nulandia.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO