14 januari 2024  DRAMATISCH OPTREDEN IN EIGEN HUIS

Geplaatst op 14 januari 2024 • 19:06 • NieuwsClubnieuws

DRAMATISCH OPTREDEN IN EIGEN HUIS

vv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  vv Kloetinge (0-1) 0-2. Zaterdag 13 januari en op een voor Blauw Geel erg ongebruikelijk aanvangstijdstip van 15.00 uur werd de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen het Zeeuwse Kloetinge. Nog nooit speelde het vaandelteam op dit voor onze club dus bijzondere aanvangstijdstip. Zaterdag avond wedstrijden vanaf 18.00 uur zijn inmiddels geen uitzondering meer en ook op de zondagmiddag met aanvangstijd van 14.00 uur in plaats van het vroeger traditionele 14.30 uur zijn gemeengoed geworden. Maar voor alles is een eerste keer zo ook dus dit bijzondere moment. Of het goed is bevallen is een andere vraag want daarvoor is ook altijd de uitslag van een duel mede verantwoordelijk voor vv Kloetinge staat op een keurige tiende plaats op de ranglijst als promovendus. De Ploeg van vertrekkend trainer Jurriaan van Poelje, hij wordt in het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van UNA en was twee seizoenen de hoofdcoach, presteert wisselvallig, maar dus niet onverdienstelijk. Laatste duel voor de winsterstop werd met 5-0 verloren in Barendrecht bij BVV Barendrecht. Eerder in het seizoen verloor Kloetinge het openingsduel van de competitie in eigen huis met 2-4 van Blauw Geel. Het was voor beide ploegen destijds het eerste officiële treffen ooit. Voor de winterstop won Blauw Geel thuis met 3-1 van TOGB. Het was het vijfde duel op rij zonder puntverlies met een mooie 5e plaats op de rangschikking als gevolg en een prima positie in de tweede periode. Eens kijken of die posities gehandhaafd en eventueel versterkt kunnen worden en hoe men uit de winsterstop is gekomen….. Trainer Maurice Verbunt kende eigenlijk geen problemen m.b.t. schorsingen of blessures en moest dus keuzes maken in zijn fitte selectie.

Door: Antoine van der Cammen

Vochtig, guur en donker was het weertype voor deze middag en dat leek een voorteken voor dit duel. Blauw Geel mag de aftrap verrichten  en kan dan nog niet vermoeden dat het binnen twee minuten dat trucje nogmaals mag herhalen. Vanaf Kloetingens linkerflank kan Jefry Dijkstra ongehinderd voorzetten waarna aanvoerder  Reguillo Vandepitte de bal kan binnen tikken: 0-1. De eerste klap is een daalder waard en wie verwacht dat Blauw Geel nu direct de aanval zal openen voor de gelijkmaker komt bedrogen uit. In de vijfde minuut zijn het weer de gasten die dreigend zijn. Uit een vrije trap ontstaat een open schietkans maar de Kloetinge speler raakt gelukkig de bal totaal verkeerd maar daardoor komt die bal wel weer bijna voor de voeten van een medespeler die de bal gelukkig net niet kan inschieten. Het is pas in de 25e minuut als er een aanval op wordt gezet die op iets van dreiging begint te lijken. Maar het is ook niet meer dan dat. Het is uitermate pover wat de Veghelse ploeg laat zien tegen een veel fellere tegenstander, die wel laat zien niet zonder punten naar huis te willen gaan. In de 34e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een grotere achterstand. Een verkeerde terugspeelbal van Dave de Meij wordt opgepikt door Ruben de Jager en hij kan alleen af op Jordy Zielschot. Jordy komt echter goed uit en verkleind dus goed zijn doel waarbij Ruben de jager de bal op de voeten van Jordy ziet stuiten. Het is de 39e minuut al Blauw Geel zijn eerst en enigste grote kan van voor de rust krijgt. Dave de Meij nu met wel een hele mooie pass op Koen van der Zanden zorgt ervoor dat Koen in kansrijke positie kan komen. Helaas moet Koen iets te ver naar de buitenkant en mede daardoor gaat zijn inzet rakelings voor het doel langs. Twee minuten later een afstandspoging van de verder onzichtbare Ben van den Nieuwenhof die wel aardig was maar de jonge (18 jaar) Kloetinge doelman Teun van Remortel niet echt in problemen kon brengen. In de 42e min. toont Blauw Geel zichzelf van de slechtste kant. Robin Voets krijgt zijn tweede gele kaart voor commentaar op de leiding en in zijn kielzog krijgen ook Jordy Zielschot en Jay van Boxtel geel voor praten. Oerdom en m.n. Robin benadeeld het team daarmee zeer ernstig. Kort daarna volgt het rustsignaal van scheidrechter Prick die veel kleine irritante dingen liet passeren maar voor praten wel graag met geel strooide. Een van Blauw Geel zijde zeer, zeer slechte eerste helft waarbij men tot overmaat van ramp ook nog met tien speler verder moet.

Trainer Maurice Verbunt probeert in de rust natuurlijk de manschappen op te monteren en stimuleren en past ook meteen twee wissels toe waarbij het spelsysteem veranderd in de hoop om een nederlaag te voorkomen. In de 47e minuut een geode aanval waarbij Jay van Boxtel gevaarlijk mee is opgestoomd maar bij de afronding hij de bal geheel verkeerd lijkt te raken. Een minuut later kunnen alle plannen en beste bedoelingen de prullenbak in. Ruben de Jager kan over de flank ongehinderd door lopen. Jordy Zielschot kan zijn inzet nog keren maar de bal komt via de kluts tegen Jay van Boxtel aan waarna de bal over de doellijn in het doel verdwijnt: 0-2. Gezien het eigen spel uit de eerste helft in combinatie met de felheid en werklust van Kloetinge lijkt het duel reeds gespeeld. Nog enige hoop ontstaat er toch in de 49e minuut. De sterke Kai Koreniuk heeft een prima soloactie in huis maar stuit helaas op de Kloetinge doelman. Twee minuten later laat de ingevallen Kai Koreniuk een stukje van zijn sterkte en klasse zien met een dreigende actie maar nu wort hij bij de achterlijn op, volgens de leidsman, reglementaire wijze gestopt. Het duel gaat eigenlijk als een nachtkaars uit. In de 64e minuut weet Jordy Zielschot nog een gevaarlijke inzet onschadelijk maken en twee minuten gaat een kopbal vanuit een corner rakelings naast het Veghelse doel. In de 73e minuut is Blauw Geel gevaarlijk in het strafschopgebied bij Kloetinge met een groot appél voor hands maar scheidsrechter Prick wuift gedecideerd weg. In de tegenaanval mist Kloetinge voor open doel en blijft het mede daardoor bij 0-2. Geen noemenswaardig heden meer in het restant van de wedstrijd en zo eindigt dit zaterdagmiddag duel zeer teleurstellend in een wel terechte nederlaag.

Over het gehele duel kan gesproken worden als een dramatisch optreden waarbij hopelijk dit de ondergrens was. Zo niet dan wordt het nog een hele zware tweede competitie helft. Het spel was eigenlijk gewoon slecht. Geen tempo, veel passes breed of terug, weinig tot geen variatie en daarbij een tegenstander die op zijn minst feller leek en ook qua werklust meer in huis leek te hebben. Jammer om zo de hervatting van de competitie te moeten beginnen na de zo mooie eerste seizoenshelft.

Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten en hopelijk kunnen we snel weer aanknopen met spel en prestaties van voor de winterstop. Eerste mogelijkheid volgende week zondag op bezoek bij AWC in Wijchen waarmee we eigenlijk nog een appeltje te schillen hebben. Met de juiste felheid en werklust kan men in Wijchen misschien weer aanknopen aan de prestaties van voor de winterstop. Maar let op: de Ploeg uit Wijchen kreeg vandaag een dreun te verwerken in Barendrecht en moet met een 6-0 nederlaag afdruipen. Wees dus gewaarschuwd want men zal in eigen huis revanche willen nemen ten koste van Blauw Geel……..

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel (85e min. Bram Besems) .

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Koen van der Zanden (46e min. Emre Gurcuoglu),  Hidde van Dijk (79e min. Yassin Nasser),

Voorhoede:  Lars Loermans,  Dave de Meij (46e min. Kai Koreniuk),  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. D. Prick,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. M. Yanat en Dhr. D. Cummins

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  28e min. En 42e min. Robin Voets,  42e min. Jay van Boxtel,  42e min. Jordy Zielschot,  73e min. Hidde van Dijk.

Vv Kloetinge: 30e min. Speler met nr 5 (als reserve op wedstrijd formulier), 59e min. Koen Plank,  71e min. Ruben de Jager,  Klaas van Hecke

       Rood:

sv Blauw Geel’ 38:  42e min. Robin Voets    

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO