25 april 2023  Peter’s Corner 13

Geplaatst op 25 april 2023 • 14:37 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 13

Tachtigjaar lid was Piet Verbakel(93) en overleed afgelopen donderdag. Hieronder een Necro van deze markante man. Blauw Geel’38/Jumbo is dan de kille overgang speelde opnieuw een leuke pot voetbal. Vooral na rust ging degradatie kandidaat en kampioen in de toen nog hoofdklasse met 5-1 onderuit.  Baronie werd toen met 60 punten de overtuigende kampioen in de (toen nog) Hoofdklasse. UDI’19 en OJC Rosmalen volgden een paar weken later via de nacompetitie. De Udenaren lijken opnieuw, na één seizoen een klasje hoger, alleen nog door een wonder gered te kunnen worden. Blauw Geel’38 maakt zich op voor wellicht nog een leuk toetje in de nacompetitie. Voorwaarde is wel dat het team van trainer Niels zijn wedstrijden blijft winnen bijvoorbeeld al over twee weken thuis tegen Unitas.

Door: Peter Kuijpers

Piet Verbakel: voetballer, kapper en soms hockeyer, oudste lid van Blauw Geel’38 ooit
Krasse knar Piet Verbakel is niet meer. Afgelopen donderdag overleed hij in de gezegende leeftijd van 93 jaar. Piet werd geboren in 1930 het jaar dat ook James Bond acteur Sean Connery en voetbalscheidsrechter Frans Derks het levenslicht zagen. Het jaar dat de eerste Mickey Mouse strip werd uitgebracht en de laatste paardentram tussen Makkum en Herkezijl werd vervangen door een busdienst. Niet toevallig dat in dat jaar de eerste Wereld Dierendag zijn licht zag. Op 2 november  2015 had toenmalig voorzitter Frank Pulles de eer om Piet te huldigen voor zijn 70-jarige lidmaatschap. Dat deed hij samen met een andere knar, Toon van de Laar † inmiddels ook al niet meer onder ons. Bij nader onderzoek in de vergeelde ledenadministratie bleek dat de heren beiden 72 jaar lid waren. Het Shirt werd aangepast met de tekst ‘70+2’ wat betekent dat Piet donderdag j.l het leven liet als 80 jarig lid van Blauw Geel’38. Piet Verbakel speelde in het eerste team van Blauw Geel’38, maar is op latere leeftijd ook nog gaan Hockeyen. Hij kon zich nog een leuke anekdote herinneren: “Blauw Geel’38 voetbalde aan de Udense weg waar nu het Fina benzinestation is gevestigd. Het veld bij café Jas van Zutphen waar ik met Jack van Ree de koeienmoppen van het voetbalveld moest gaan verwijderen voor we konden voetballen” Dit wist hij me te vertellen na de huldiging in 2015. Piet Verbakel was ook nog jaren te zien als deelnemer in de Veghelse carnavalsoptocht. Elk jaar verzon hij wel een nieuwe act. Donderdag j.l. overleed de markante dorpskapper. Rust zacht en doe maatje Toon de groeten.


Piet zoals we hem herinneren en vaste deelnemer was in de optocht van Kuussegat

Voetbal senioren
Met 1-0 verloor 0-23 bij Gemert. Het team is inmiddels gezakt naar de bekende middenmoot. Pas op 13 mei wordt er weer gevoetbald en gaat de reis naar Unitas’30 die laatste staan. Het zaterdagteam won thuis van Oranje Wit-2 met 2-0 en staat inmiddels tweede achter koploper LRC uit Leerdam. Echter volgende week reist Blauw Geel’38-2 af naar LRC! Jammer dat het verschil 16! punten is Maakt niet uit en in deze flow is een stuntje in Leerdam zeker mogelijk. De Blauw Geel’38 vrouwen verloren zondag met klein verschil van UDI’19/CSU-2. Jammer want bij winst was het team het linkerrijtje binnengewandeld. Zondag. Op donderdag 11 mei wordt er pas weer gevoetbald en wel aan de boorden van de glinsterende Maas in Lith bij NLC’03. Dan resten nog twee wedstrijden: uit naar Berghem Sport en de afsluiter van de competitie thuis tegen de dan vermoedelijke kampioen VOW uit Zijtaart.

Voetbal junioren jongens
JO 13-1 verloor zaterdag met 5-1 bij Baronie. Een paar weekjes vrij en op 13 mei gaat de reis naar Bennekom. TVC Breda leidt in deze klasse. Koploper JO 14-1 speelde niet en moet JVC Cuijk nu naast zich dulden dat Gemert met 1-8 declasseerde. Blauw Geel’38 heeft wél een wedstrijd minder gespeeld dus virtueel kan het team drie punten uitlopen. JO 15-1 won met 4-1 van DSC uit Kerkdriel. De verschillen zijn klein waar WSC koploper is. RKTVC en Blauw Geel’38 volgen op respectievelijk één en drie punten. JO 17-1 speelde 2-2 gelijk uit bij Ziggo en manifesteert zich als een prima middenmoter en speelt op 13 mei uit naar WSC. FC Engelen voert de ranglijst aan. JO 19-1 won zoals verwacht van Alexandria’66 de nummer laatst. Het werd op het Prins Willem Alexander Sportpark 5-1 voor JO 19-1 dat een paar weken vrij is. Pas op 20 mei komt koploper JEKA naar Veghel.

Voetbal junioren meisjes
MO-13-1 was vrij en speelt op 6 mei uit naar koploper Schijndel. MO 15-1 verloor met 5-4 bij Hapse Boys/Zwaluw-combinatie. Op 13 mei volgt de thuiswedstrijd tegen Emplina. Avesteyn/Heeswijk is hier nog steeds de koploper. MO 17-1 speelde woensdag niet het thuisduel met Boxtel dat werd afgelast. Zaterdag was er winst bij Sparta’18/Wittenhorst met 0-2. Het team is inmiddels opgeklommen naar een fraaie derde plek. Koploper (ongeslagen met 30 uit 10) is SV Brandevoort. Zaterdag 6 mei gaat de reist naar Someren/NWC de nummer twee uit de competitie. MO 20-1 verloor thuis met 2-6 van  OJC Rosmalen. Zaterdag gaat de reis naar Sportpark De Kwakkenberg in Nijmegen waar Trekvogels de tegenstander is.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO