23 april 2023  BLAUW GEEL WALST OVER BARONIE HEEN

Geplaatst op 23 april 2023 • 20:46 • NieuwsClubnieuws

BLAUW GEEL WALST OVER BARONIE HEEN

vv Baronie – sv Blauw Geel’38/JUMBO (1-1) 1-5.   In het seizoen 2015-2016 was het laatste treffen op De Blauwe Kei in Breda tussen Baronie en Blauw Geel. Destijds eindigde het duel in 0-0 op 29 november. Aan het einde van de competitie eindigde Baronie op de 13, voorlaatste plaats in de hoofdklasse en was men gedoemd te degraderen. Vandaag zondag 23 april staat dit duel weer op het programma en nu op het einde van deze competitie moeten de gastheren alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te gaan degraderen. Vorig weekend werd kansloos verloren in Noordwijkerhout van VVSB, 4-0. Blauw Geel smaakte het zoet van een overwinning, die extra zoet was, omdat het in eigen huis tegen Gemert was: 4-1, na acht duels zonder winst dus weer winst. Daarmee is men nog steeds in gevecht voor de derde plaats met Hercules. Winst is dus noodzakelijk en is het hopen op een misstap van de Utrechters. Eerder dit seizoen trof Blauw Geel de Baronnen al twee keer op het Prins Willem Alexander Sportpark. Eerst in de voorronde van de KNVB beker en toen stuurde Blauw Geel Baronie met een 4-0 nederlaag naar huis, later dan voor de competitie en toen werd het een krappe 2-1 overwinning voor Blauw Geel. Ondanks de standen op de ranglijst kan men bij voorbaat niet uitgaan van winst want een kat in het nauw…

Geen verrassingen in het team van trainer Niels v Casteren, dus het basiselftal van de laatste duels.

Blauw Geel verricht de aftrap en het duel was dus onderweg. Het is in de vijfde minuut als Emre Gurcuoglu een mooie schietkans krijgt maar hij produceert een rollertje zodat de Baroniedoelman de bal kan oprapen. Nog binnen de tien minuten komt Baronie tot grote vreugde van het thuispubliek op 1-0. Slordig balverlies en Jay van Boxtel die te ver naar voren was zorgt ervoor dat Moustafa Mohammad de bal vrij aangespeeld kan krijgen. Jay komt nog wel terug maar kan niet ingrijpen en ook Robin Voets grijpt niet adequaat in zodat de Baronie aanvaller vrij kan aanleggen. Toch wel een tegenvaller maar het duel duurt nog lang dus tijd genoeg om orde op zaken te stellen. Twee minuten later ligt de gelijkmaker al in het doel bij Baronie. Ben van den Nieuwenhof kwam in balbezit op de flank en snijdt al slalommend naar binnen om mooi af te geven op Dave de Meij die vervolgens de bal tegen het net doet belanden: 1-1. Dan is het wachten tot de 22e minuut alvorens iets bij de doelen gebeurt. Een vrije trap van Baronie waarbij de bal gevaarlijk dicht voor het doel gaat maar bij de verre paal over de achterlijn gaat. Blauw Geel laat bij vlagen mooie snelle aanvallen zien maar het ontbreekt aan de juiste afronding. In de 27e minuut bijvoorbeeld. Koen van de Zanden zet voor en Dave de Meij’s inzet wordt geblokt waarna de bal weer bij Koen komt maar die krijgt de bal niet opnieuw bij een medespeler. Baronie wil counteren maar ten koste van een gele kaart weet Wouter op den Camp die aanval te stoppen. Twee minuten later blijft Baronie met hangen en wurgen op de been bij wederom een Blauw Geel aanval. Onder andere en inzet van Jay van Boxtel wordt gekeerd en er volgen nog 3 voorzetten maar de doeltreffende afronding volgt telkens niet. Nog enkele mooie aanvallen volgen maar tot aan de rust blijft het dus 1-1. Over het algemeen lag het tempo te laag om Baronie voor de rust al pijn te doen want de paar mooi en snel uitgevoerde aanvallen waren telkens dreigend en Baronie had daar dan overduidelijk moeite mee.

Ongetwijfeld heeft in de rust Niels van Casteren de puntjes nog eens op de i gezet. Een met succes kunnen we achteraf schrijven. In de 47e minuut is daar dan de voorsprong. Een prima diepe bal op Jay van Boxtel die met zijn diepgang altijd dreiging heeft. Hij bereikt bijna de achterlijn als hij de bal bezorgt bij Lars Loermans. Lars brengt de bal onder controle en met een mooi  bekeken schot laat hij de Baronie doelman volkomen kansloos: 1-2. De omroeper van dienst deed het een beetje denigrerend af als zondag schotje maar vergeet dan dat zijn ploeg daartoe zelfs niet in staat is. In de 54e minuut wordt het duel eigenlijk al beslist. Emre Gurcuoglu schiet de bal van afstand feilloos binnen 1-3. Baronie is nu rijp voor de slachtbank. In de 56e minuut weer een hele mooie pass van Jay van Boxtel op Ben van den Nieuwenhof. De inzet van ben gaat helaas rakelings langs het doel. In de 61e minuut een opstootje aan de zijlijn. Migiel Zeller wil de bal pakken den deze wordt achter de reservebank geschoten als een baronie speler Migiel hardhandig tegen de boarding werkt en hem vervolgens nog eens tegen en achter de reservebank over duwt. Scheidsrechter Krop wil de Baronie speler een kaart tonen ware het niet dat Migiel vervolgens over de schreef gaat. Begrijpelijk maar ook jammer want als de dampen zijn opgetrokken krijgt Migiel geel en de Baroniespeler blijft onbestraft. Een behoorlijke fout van de leidsman die vervolgens bijna alle overtredingen van Blauw Geel bestrafte (geel) en overtredingen van Baronie niet bestrafte en dus met twee maten meten.

In de 66e minuut en dreigende Baronie aanval maar Jordy Zielschot liet zich niet verrassen. In de 74e minuut kan Koen van der Zanden een voorzet van Lars Loermans koppen maar zijn kopbal wordt geblokt en er rest slechts een corner. Een minuut later weer een mooie afstandspoging van Emre Gurcuoglu maar de bal schampt de bovenkant van de lat. In de 77e minuut slordig balverlies van Dave de Meij en dat wordt bijna afgestraft met de aansluitingstreffer. Jordy Zielschot kan in twee instanties de bal pakken. In de 78e minuut  gaat een inzet van Ben van den Nieuwenhof rakelings voorlangs. Ben heeft vandaag nog geen geluk of zijn vizier niet geheel scherp. In dezelfde minuut kan Lars loermans op stomen maar i.p.v. op doel te schieten had hij nu beter kunnen afleggen. De Baronie doelman kan zijn inzet  pakken. In de 85e minuut wordt het 1-4. Een mooi uitgespeelde aanval waarbij Koen van der Zanden toch weer zijn doelpuntje meepikt. Een minuutje voor tijd is het Koen die bijna zijn tweede nog kan maken maar nu gaat de bal hard voorlangs. Toch komt er nog een vijfde doelpunt voor Blauw Geel op het scorebord. Het is de ingevallen Yassin Nasser die met een mooi beheerst schot daarvoor zorgt. De voorzet was van ben van den Nieuwenhof.

Blauw Geel wint met 1-5 van een dramatisch slecht Baronie. De gastheren konden geen moment de indruk wekken er alles aan te doen om degradatie af te wenden en gaan het nog heel zwaar krijgen. Blauw Geel blijft in de race voor de derde plaats, Hercules maakte in Amsterdam ook geen fout en won met 0-4 bij Jos Watergraafsmeer. Wordt vervolgd.

Dat vervolg komt er over twee weken. Blauw Geel ontvangt dan in eigen huis op zaterdagavond, 6 mei, het onberekenbare Unitas uit Gorinchem. De roodbroeken speelden dit weekend op zaterdagavond thuis tegen VVSB en hielden de Noorwijkhouters op 1-1. Unitas bivakkeert in de brede middenmoot en kunnen eigenlijk vrij uit voetballen. Geen zorgen over klasse behoud, geen mogelijkheden tot promotie….. of het moet zijn dat men nog denkt kans te maken op de derde en laatste periode. Daarin staat met derde maar op vijf punten achterstand van Quick dat tweede staat achter ADO’20 dat al een periode heeft. Eerder dit seizoen won Blauw Geel met 1-3 maar ging het verre van gemakkelijk. Laatste thuiswedstrijd van Blauw Geel tegen Unitas was een krappe 2-1 overwinning vorig seizoen.

Kortom een interessant duel is aanstaande!!!!

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel,

Middenveld:  Emre Gurcuoglu (87e min. Hugo van den Nieuwenhof),  Lars Loermans (87e min. Yassin Nasser),  Wouter op den Camp (81e min. Max Boonstoppel),

Voorhoede:  Koen van der Zanden,  Dave de Meij,  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter:  Dhr. M. Krop

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. O. Koster en Dhr. W. Veldman

Kaarten:  Geel:

vv Baronie:  44e min. Steven Edwards,

sv Blauw Geel’ 38:  27e min. Wouter op den Camp,  61e min. Migiel Zeller,  64e min. Robin Voets,  71e min. Jay van Boxtel,