9 april 2018  BLAUW GEEL HOUDT BRAAF STAND

Geplaatst op 9 april 2018 • 3:05 • NieuwsClubnieuws

H.B.S. — sv Blauw Geel’ 38/JUMBO 0-0

BLAUW GEEL HOUDT BRAAF STAND

Na twee nederlagen op een rij was het toch wel weer zaak om te zorgen dat er geen verlies zou worden geleden. Zou het Haagse HBS daarvoor de uitgelezen tegenstander zijn? We schrijven zondag 8 april en na de nederlaag twee weken geleden bij de buren van HBS, Quick, en de thuisnederlaag tegen een streekgenoot van HBS, Westlandia, rekende HBS zich in ieder geval kanshebber op de drie punten. HBS staat op een 14e plaats en dat is op het einde van de rit genoeg voor rechtstreekse handhaving. Vorig weekend gewonnen met 1-3 bij HSC’21 in Haaksbergen. In de winterstop nog versterking gehaald in niemand minder dan oud-prof en razend snelle aanvaller Ruben Schaken. Blauw Geel verloor dus twee duels op een rij, maar met de achtste plaats op de ranglijst hoeft men momenteel niet te vrezen in de problemen te geraken, mits men hier en daar nog wat punten vergaard…! Trainer Niels v Casteren had voor dit duel nogal wat omgegooid in zijn opstelling. Desley Schilders, Martijn van Loon en Danny Verbakel begonnen op de bank, Yoeri Vissers kreeg en basisplaats en voorin werd gespeeld met twee aanvallers.

De meeste Blauw Geel aanhang miste de aftrap om dat de bus een omweggetje moest maken, maar zagen nog net op tijd dat in de derde minuut een inzet van Mustafa Guler in de korte bovenhoek door de HBS doelman nog tot corner kon worden verwerkt. Daarna golfde het spel op en neer met veel foutieve passes aan beide zijden. Een vrije trap voor Blauw Geel in de 16e minuut vlak bij de achterlijn op de linkerflank leverde verder niets op en drie minuten later werd een afstandspoging van Serkan Ordu van richting veranderd tot corner. Uit de corner kopte Erik van loon de bal over het doel. HBS stelde daar niet veel tegenover. Een afstandspoging in de 21e minuut ging zelfs ver en hoog langs het Blauw Geel doel. In de 22e minuut kon Alexander Mols een terugspeelbal op de doelman net niet aan. In de 25e minuut een echte dreigende aanval van de gastheren, maar de afronding laat te wensen over en de inzet gaat niet eens op doel, de rebound lijkt op een flipperkast, waarna Blauw Geel kan opruimen. Een minuutje later gaat een inzet van HBS wel tussen de palen maar is Brahim Zaari de sta-in-de- weg. HBS komt echter na spelhervatting snel weer in balbezit maar de voorzet richting Ruben Schaken is een prooi voor Brahim. In de 32e minuut dan een prima Blauw Geel aanval waarbij de bal van Serkan Ordu naar Sander Egmond gaat, via Yoeri Vissers ’s voorzet komt de bal bij Mustafa Guler maar zijn inzet is helaas te slap. In de 35e minuut ontsnapt Blauw Geel als de lob van Jonathan Roeleveld net naast de voor Blauw Geel goede kant van de paal over de achterlijn gaat. HBS zet nu aan en een minuutje later is het dezelfde Roelveld die een voorzet vanaf de flank voor open doel mist. Blauw Geel staat nu onder druk, want wederom een minuutje later is het Ruben Schaken die de turbo aanzet en vanaf de flank en achterlijn op doel af stormt. Brahim Zaari blijft echter goed kijken en via hem en Erik van Loon gaat de bal bij de paal over de achterlijn. In de 44e minuut is het wederom Schaken die Blauw Geel het zweet doet uitbreken als hij eerst Yoeri Vissers en Edwin Huibers het nakijken geeft. Gelukkig heeft Blauw Geel Brahim Zaari want hij tikt de inzet over de lat tot corner. Uit de corner geen direct gevaar maar Brahim Zaari moet met een reflex een rebound uit de benedenhoek tikken waardoor voor HBS weer slechts en corner restte. Blauw Geel haalt de rust met een 0-0 stand, iets waar men bij HBS niet tevreden over zal zijn geweest.

Nog geen minuut na rust gaat HBS door met waar het de laatste 15 minuten van voor de rust mee bezig was: het stichten van gevaar. Ruben Schaken loopt er Alexander Mols uit maar zijn voorzet wordt bij de eerste paal door Erik van Loon tot corner verwerkt. Achter het doel bij Brahim Zaari een meute fanatieke Haagse supporters die in de 52e minuut willen doen geloven middels veel geschreeuw en misbaar dat Sten van Vessem op de rand van het strafschopgebied hands zou hebben gemaakt. Scheidsrechter van der Pol heeft er echter goed het zicht op en laat zich niet intimideren, ook niet nadat nog vaker dingen worden gesuggereerd om iets af te dwingen. In de 53e minuut staat Ruben Schaken buitenspel als hij wordt aangespeeld en zijn lob in het doel wordt dan ook niet toegekend. In de 54e minuut een hoge afstandspoging van Mike de Geer die zag dat Brahim Zaari wat ver voor zijn doel stond. De Haagse aanhang zag de bal dan ook al onder de lat binnen vallen maar moest helaas toezien hoe Brahim Zaari met een geweldige redding de bal over de lat tikte. In de 57e minuut een goed lopen de counter van Blauw Geel als Sander, Alexander en Joey met slechts twee verdedigers voor zich goed samen spelen. Alexander legt de bal op Sander, die de bal vervolgens prima breed legt op Joey Hellstern. Helaas kan een HBS verdediger de inzet van Joey voldoende verwerken, zodat slechts een corner rest. Het duel wordt steeds leuker om te zien en het golft in hoog tempo nu op en neer. In de 60e minuut is het Brahim Zaari die met zijn gehele lichaam zich op de bal werpt om erger te voorkomen. In de 62e minuut goed doorkoppen van Joey Hellstern bezorgt de bal bij Sander Egmond maar helaas is zijn inzet recht op de doelman, in diezelfde minuut leidt een voorzet van Yoeri Vissers tot paniek voor het HBS doel maar is er geen Blauw Geler die tot afronding komt. In de 65e minuut ziet Sten v Vessem weer dat Ruben Schaken voorbij komt maar ook dat de voorzet door Edwin Huibers weg kan worden gekopt en de rebound hoog over gaat. In de 67e minuut kopt Bart Koffeman de bal uit een corner naast het Blauw Geel doel en in dezelfde minuut wordt aan de ander kant ternauwernood Alexander Mols van score afgehouden ten koste van een corner. Alexander die overigens bij deze actie geblesseerd raakt en vervangen moet worden. Trainer Niels van Casteren besluit tot een dubbele wissel en hij brengt Desley Schilders en Danny Verbakel voor Mustafa Guler en Alexander Mols. In de 74e minuut speelt Serkan Ordu heel mooi en slim Joey Hellstern aan maar wederom is het een HBS verdediger die vlak voor afdrukken zich er tussen werpt en Blauw Geel slechts een corner rest. Drie minuten later ervaart Danny Verbakel het onverschrokken verdedigen van HBS na een prima pass van Sander Egmond. Wederom slechts een corner voor Blauw Geel. Een minuutje later kopt aan de ander kant Mike de Geer op doel en dat staat, ja wie anders, Brahim Zaari HBS in de weg. In de 81e minuut zijn het de vingertoppen van de HBS doelman die voorkomen dat de inzet van Sjaak Egmond bij de paal laag binnen gaat. Ween sterk samenspel van Sander Egmond en Joey Hellstern ging hier aan vooraf. Een minuutje later wordt Serkan Ordu in vrije positie aangespeeld door Edwin Huibers maar helaas lijkt Serkan iets te gehaast te schieten en raakt hij de bal niet hard genoeg om de HBS doelman te verschalken. In de 86e minuut worden inzetten van Edwin Huibers en Joey Hellstern genoeg gehinderd zodat de bal voor de doellijn nog kan worden weg gewerkt. De 90e minuut staat inmiddels op de klok als Edwin Huibers wordt gewisseld voor A-junior Martijn van Kessel die dus zijn debuut maakt voor het eerste van Blauw Geel. In diezelfde blessuretijd is het wederom Brahim Zaari die een kopbal uit een vrije trap tot corner wet te werken, tot wanhoop van alles en iedereen aan HBS zijde.

Het duel eindigt zoals het begon: 0-0. Met name in de tweede helft was het een promotie voor het voetbal met twee ploegen die beide wilde aanvallen en voor de winst gingen. Spanning met veel hectische momenten, prima aanvallen en riante kansen die dus niet benut werden. Het was nimmer een saai duel en eigenlijk dus ook een terechte puntendeling. Na twee nederlagen dus weer een gelijkspel.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan komt in Veghel OFC uit Oostzaan op bezoek. De vorige ontmoeting in Oostzaan leverde voor Blauw Geel de volle drie punten op na een prima wedstrijd. OFC won dit weekend met 3-1 in eigen huis van EVV en zal de kansen op de derde periode in leven willen houden. Winst in Veghel is dan noodzakelijk, Blauw Geel zal na dit winst punt in Den Haag en de slechte laatste thuisprestatie natuurlijk de punten in eigen huiswillen houden.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Yoeri Vissers, Edwin Huibers (90e min. Martijn van Kessel), Erik van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (70e min. Desley Schilders), Serkan Ordu, Sjaak Egmond,
Voorhoede: Alexander Mols (70e min. Danny Verbakel), Joey Hellstern,

Scheidsrechter: Dhr. P. van der Pol
Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. van Marrewijk en Mevr. C. Overtoom
H.B.S.: 55e min. Jim Robberti
sv Blauw Geel’ 38: 53e min. Sten v Vessem, 90e min. Yoeri Vissers