5 april 2018  Blauw Geel’38/JUMBO zondag naar Den Haag en treft HBS

Geplaatst op 5 april 2018 • 12:10 • NieuwsClubnieuws

Blauw Geel’38/JUMBO zondag naar Den Haag en treft HBS

Blauw Geel’38 kreeg zaterdag op zijn Brabants gezegd: Een flinke veeg uit de pan in het duel met Westlandia. Een beetje beangstigend, beetje chargeren mag, was dat het team vaak op pure snelheid werd geklopt door de rappe Naaldwijkers.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 heeft 40 punten wat voldoende moet zijn om de doelstelling te halen. Een rampscenario zou zijn dat er geen wedstrijd meer gewonnen wordt en de ondersten allemaal plots driepunters gaan scoren. Dat gelooft niemand al is de tegenstander van zondag HBS nog lang niet veilig. Die gaan dus vol op de ketel thuis reken maar. Voor Blauw Geel’38 dé kans om te herstellen van de sof van afgelopen paaszaterdag. Niels ziet altijd na een nederlaag nog lichtpuntjes. Geen doemdenker en daar houden we van. Een ding had hij zeker gelijk dat zijn team volop scoringskansen kreeg. Kansen die soms met prima aanvalsspel wél werden gecreëerd, maar slechts één daarvan benut. Zondag in Den Haag wordt er om 14.00 uur afgetrapt. HBS ligt op wandelafstand van het strand en het wordt 20 graden dus voor de liefhebbers: Zwempak en koeltassen kunnen mee.

Zuurvlees
Zaterdag was voor het jeugdvoetbal de meest saaie zaterdag van dit jaar tot nu toe. Het paas weekend was door de KNVB slechts met een paar wedstrijden bedeeld. Herman ging er in het secretariaat zelfs van knikkenbollen. Haaks staat hier dan op dat er deze week wel midweekjes werden vastgesteld. De bond zal er ongetwijfeld een reden voor gehad hebben, laten we het daar maar op houden. Twee balletjes met mayo en een frietje zuurvlees verder wachtte tenslotte nog het snoepje van de avond: Blauw Geel’38/JUMBO – Westlandia dat helaas slecht afliep, dat weer wel.
ZSV-2 – Blauw Geel’38-2

De reserves kwamen afgelopen weekend eveneens niet aan voetballen toe. Zondag gaat de reis naar Zeilberg (Deurne) op Sportpark de Kranenmortel wordt er om 11.00 afgetrapt. De thuiswedstrijd werd destijds met 0-1 verloren. Blauw Geel’38 is inmiddels de Zeilbergers voorbij gestreefd, maar heeft daar wel twee wedstrijden meer voor nodig gehad. Blauw Geel’38 staat derde met Gemert en UDI’19 traditioneel daarboven.
Blauw Geel’38 JO 19-1 – Woezik JO 19-1

JO 19-1 speelde de laatste weken, hoe lux toch, maar één keer in de veertiendagen. Na de winst in Oss bij TOP, komt zaterdag Woezik naar Veghel. Woezik is een wijk in de gemeente Wijchen. De club bevindt zich in het rechterrijtje en om die reden niet helemaal veilig. Union en ESA lijken hier voorbestemd om volgend seizoen een klasje lager te spelen. Bennekom is ondanks de zeperd, waar ze in Veghel tegenaan liepen, toch nog de trotse koploper. Een goede ploeg, dat zeker met een sterk aanvalsblok. Blauw Geel’38 is zaterdag favoriet en naar verwacht super gretig na twee weken geen voetbal.
Blauw Geel’38 JO17-1:Om 15.00 uur fluit scheidsrechter Schenk voor aanvang Unitas’59 JO 17-1 – Blauw Geel’38 JO 17-1.
Woensdag haalde JO 17-1 in thuis tegen RKVVO uit Oerle. De eerste tien minuten was een sterke fase voor Blauw Geel’38 met twee grote kansen. Toch een terugval waar het niveau wel heel ver weg zakte. De bekende pin op de neus kwam bijna in het rustsignaal waar de gasten 0-1 scoorde. Geert: “We hebben de zaak in de rust besproken en kwamen als team met een missie de kleedkamer uit.” Na twee minuten lag de gelijkmaker binnen. Talip gaf Stef van Berlo de mogelijkheid de gelijkmaker te scoren. Blauw Geel’38 bleef heersen. Jeroen van Veen was de maker van de 2-1 na een kwartier in de tweede helft. Het was ook de afspiegeling van de krachtsverhoudingen op dat moment. Talip was het die na zijn assist nu ook zelf scoorde en de 3-1 eindstand bepaalde. Na een slechte eerste drie kwartier toch een goed slotakkoord in de tweede helft en natuurlijk winst. Zaterdag gaat de reis naar Eindhoven waar Unitas’59 wacht. Een topper en uitdaging tegen de nummer twee achter leider Blauw Geel’38. Bij winst wordt het verschil negen punten. Bij verlies is het verschil echter nog drie punten. Dus belangrijke duel op ’t Bokt waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.
Blauw Geel’38 JO 15-1 – Sparta’25 JO 15-1
Het team van Patrick Cissen en Erwin de Groot zit momenteel in een dipje. Dat kan, dit hoort nu eenmaal bij voetbal. Om nu heel de leedagenda hier op te ratelen heeft ook weinig nut. Het team staat tenslotte op een tweede plek op vijf punten van lijstaanvoerder Avanti’31. Zaterdag komt traditievereniging Sparta’25 waar de opa’s van deze spelers nog ooit landskampioen werden. Blauw Geel’38 kletst zaterdag vol in het duel voor drie punten. Op lunchtijd van 13.00 uur wordt er begonnen op het Prins Willem Alexander Sportpark.
MVV JO13-1 – Blauw Geel’38 JO 13-1
Het hoogst spelend jeugdteam van Blauw Geel’38 vertrekt dan zaterdag eindelijk naar Maastricht. Excuses voor de mispeer dat we dit duel al een week terug lieten plaats vinden. Wat opvalt in deze klasse dat de verschillen in gespeelde wedstrijden groot zijn. Koploper is VVV Venlo gevolgd door MVV, de tegenstander van zaterdag. A hell of a job, maar wat maakt het uit. Geniet van de Geusselt met een lekkere partij voetbal. Tip: Op de terugweg een stukje Limburgse appelvlaai bij het AH restaurant langs de A2 blijft een aanrader.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO