6 september 2021  Opnieuw winst en dus weer drie punten in een lastige pot!

Geplaatst op 6 september 2021 • 11:03 • NieuwsClubnieuws

Opnieuw winst en dus weer drie punten in een lastige pot!

Unitas was de volgende horde voor Blauw Geel’38 in de competitie na het geweldig goede spel van afgelopen week in Echt waar met 2-4 gewonnen werd van EVV. De Gorinchemmers hadden tot de onderlinge confrontatie met Blauw Geel’38 slechts 1 wedstrijd gespeeld. De wedstrijd tegen Hercules viel namelijk letterlijk in het water na hevige regenval. De andere wedstrijd werd een 0-0 tegen Quick uit Den Haag. In het laatste onderlinge duel overrompelde de wit-rode de Veghelaren vooral in de tweede helft. Daar waar een 0-1 voorsprong in de rust werd weggegeven. Toen werd de eindstand 4-1 in Gorinchem.

Door: Freek Laurijssen

Het duel in Veghel werd gestart door een fluitsignaal van de heer Teuben en de aftrap van Unitas. Al snel kwam het eerste kansje al voor de thuisploeg. Ben van den Nieuwenhof kon schieten maar dat resulteerde in 3 achtereenvolgende corners. In de laatste corner werd de bal maar half weggewerkt door Unitas en kon Verbakel uithalen en werd daarbij gehinderd door een verdediger van Unitas. Blauw Geel dacht aan een penalty maar de scheidsrechter niet. Het eerste kansje van Unitas was een afstandsschot. Dit was echter geen probleem voor Crusat. Blauw Geel ging in de tegenaanval en Verbakel kreeg aan de linkerkant van het strafschopgebied de gelegenheid om te schieten. De bal ging voorlangs en een metertje naast. Niet veel later werd er wel gescoord. Vince Duits, die met een actie z’n directe tegenstander probeert uit te kappen, vond ruimte om uit te halen en deed dit ook. Hard en laag over de grond. De keeper kon de bal niet keren en zo werd het 1-0 voor de Veghelaren. De wedstrijd bleef een beetje afwachtend en de kansenregen die we de week er voor zagen in Echt bleef uit. Duits kon na een klein half uur schieten op doel. Die inzet werd gekeerd en Koen van der Zanden kon net niet bij de rebound waardoor een grote kans verloren ging. Vlak voor rust kreeg Unitas de kans op een gelijkmaker, maar onze Argentijnse goalie lette goed op en kon de bal uitverdedigen. Beide ploegen kregen vlak voor rust beide nog 1 kans om te scoren. Van den Nieuwenhof en Duits lieten geweldig combinatiespel zien en laatstgenoemde schoot deze bal op de keeper van Unitas af die de bal kon verwerken tot corner. Unitas kon ook nog komen en kreeg een bal op een gevaarlijke positie in het strafschopgebied. Het schot belandde echter in het zijnet.

Vlak na rust kreeg Blauw Geel een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Een lange bal op de aanval van Blauw Geel werd door een verdediger van Unitas geblokkeerd met de hand. De scheidsrechter zag dit en legde de bal op de stip. Danny Verbakel schoot de bal prima in zijn linkerhoek waar de keeper naar rechts dook. Vlak na de rust dus een 2-0 voorsprong en dat voelde goed. Blauw Geel kreeg nog prima gelegenheden om de voorsprong uit te breiden. Van den Nieuwenhof kon dat met een afstandsschot wat eindigde in een rollertje, en Verbakel kon dat na een goede aanval maar dat schot ging over. De spanning kwam wat meer terug in de wedstrijd. Emilio Crusat verkeek zich op een bal en kon deze dus niet goed oppikken. Jerrel Hak, de spits van Unitas, was scherper en kon de keeper omspelen en deze bal in een leeg doel tikken. Daarna bleven de kansen lang uit. Het spel ging echter wel op en neer. Na een minuut of 20 kwam pas de eerste echte kans weer. Unitas kon met een afstandsschot Crusat weer testen maar deze kon hij gemakkelijk pakken. Blauw Geel kreeg nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar Dekkers schoot de bal in de muur. Van den Nieuwenhof kon de laatste mogelijkheid van de wedstrijd voor Blauw Geel op z’n naam schrijven, maar z’n schot belandde in de handen van de keeper van Unitas. Unitas kreeg de bal niet veel later op het dak van de goal, en na een volgende aanval kregen de Gorinchemmers nog 2 grote kansen maar beide keren stond Crusat goed en leek zo z’n fout te herstellen.

Krappe overwinning met wat minder spel dan vorige week. Unitas was echter een betere tegenstander dan EVV. Desondanks bleef het voetbal er in zitten en was het al met al een leuke pot om naar te kijken. De volgende 3 punten zijn binnen. In de volgende wedstrijd proberen we die punten ook weer mee te nemen wanneer we op bezoek gaan bij Westlandia in Naaldwijk. De Naaldwijkers hebben 4 punten na een 2-0 nederlaag bij Quick, een 1-1 thuis tegen Hercules en een 4-0 overwinning uit bij Hoogland.

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO: E. Crusat; J. van Boxtel, R. Voets, M. Zeller (’66 T. Dekkers), S. Egmond; H. Barglan, K. van der Zanden, T. Bosch (’76. B. Besems); B. van den Nieuwenhof, V. Duits (’60. N. Wouters), D. Verbakel (’76. H. Murt)