21 januari 2018  Opnieuw gestruikeld over de Meern

Geplaatst op 21 januari 2018 • 6:12 • NieuwsClubnieuwsSenioren

vv De Meern — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-0) 1-0

OPNIEUW GESTRUIKELD OVER DE MEERN

De eerste return wedstrijd voor Blauw Geel in de derde divisie betekende een uitwedstrijd naar De Meern. Het was soms zonnig maar toch met een koude wind op deze zondagmiddag de 21 januari. Eerder in het seizoen struikelde Blauw Geel in eigen huis met 1-3 over de Oranje Zwarten. Nu zou het beter moeten. De Meern had afgelopen weekend met liefst 4-0 verloren van Jong De Graafschap in Doetinchem en was inmiddels weer gezakt naar de voorlaatste plaats, Blauw Geel had in de derby met OJC in Rosmalen met 2-0 verloren. Op een mooi modern complex ontbrak het wel aan de nodige ambiance want er waren slechts een kleine 100 toeschouwers aanwezig van wie dan nog zeker de helft uit Veghel

Trainer Niels v Casteren koos voor 1 wisseling in de basisopstelling t.o.v. het duel in Rosmalen. Yoeri Vissers begon op de bank ten koste van Sjaak Egmond.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten om 14.00 uur en had binnen de minuut op een voorsprong kunnen staan ware het niet dat de doelman van De Meern per ongeluk de bal tegenhield. Mustafa Guler had een vrije trap ingebracht die voorbij Joey Hellstern ging maar door Alexander Mols bij de tweede paal nog wel geraakt kon worden om hem vervolgens via de benen van de verraste doelman over de achterlijn zag gaan. Uit de corner kreeg Erik van Loon een vrije kop kans maar zijn vizier was verre van precies en de bal ging niet eens op doel. In de 6e minuut dan een vrije trap van de gastheren maar de kopbal bij de tweede paal was geen probleem voor Barhim Zaari. Vier minuten later wel een geweldige kans voor de thuisploeg als na wederom een vrije trap de rebound in de ploeg blijft en er twee aanvallers voor Brahim Zaari kunnen opduiken die het zo slecht uitspelen dat de 0-0 op het scorebord blijft staan. Twee minuten later en snelle omschakeling van de gastheren maar de inzet is te slap om Brahim te verassen.

In de 13e minuut een vrije trap voor Blauw Geel die door Mustafa Guler van af 25 meter de bal net over het doel mikt. In de 28e minuut een goede Blauw Geel aanval waarbij Joey Hellstern de bal speelt op Sjaak Egmond die hem vervolgens meteen breed schuift op zijn broer Sander. Sander komt vrijwel geheel vrij voor de doelman maar hij raakt de bal niet goed, te slap en recht op de doelman waardoor er nog steeds geen doelpunt te noteren valt. In de 32e minuut kopt Alexander Mols een bal vanuit een corner over het doel. In de 38e minuut wederom een Blauw Geel aanval die niet alleen een doelpunt had moeten opleveren, nee had moeten zijn. Joey Hellstern wordt de diepte ingestuurd en hij legt de bal vervolgens prima breed op Alexander Mols. Helaas heeft Alexander te veel tijd nodig voor de afronding iets wat hem een minuutje later nog een keer overkomt. In de 40e minuut is het Alexander Mols die vanaf de achterlijn prima terug legt op de inkomende Sander Egmond. Helaas hangt hij te ver achterover en gaat de inzet over de kruising. In de 43e minuut moet aan de ander kant Sten v Vessem een voorzet verwerken en hij kopt de bal tot corner alvorens en speler van De Meern er iets me had kunnen doen. Niet veel later het fluitsignaal voor de rust en dan weet Blauw Geel dat het toch een paar heel riante mogelijkheden op een voorsprong onbenut heeft gelaten.

Trainer Niels van Casteren laat het team nog ongewijzigd, Danny Verbakel, gaat wel al vrij snel warm lopen. Direct na rust weer een goede kans voor de Veghelaren. Mark Dobbelsteen passt prima op Sander Egmond maar helaas stand zijn voorzet op een verdediger. In de 59e minuut weer een enorme kans. Joey Hellstern legt een balletje terug op Sander Egmond die met een subtiele steekbal de bal geeft op Mark Dobbelsteen en hem daarmee vrijwel geheel vrij voor de doelman zet. Helaas weet Mark niet goed te raken en dus gaat de bal niet voorbij de doelman. Blauw Geel weet in de 63e minuut de bal naar voren te spelen en de bal gaat richting Joey Hellstern en de inmiddels ingevallen Danny Verbakel. Danny kopt die bal breed op Joey die uit wil halen maar vol in de rug wordt geduwd binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Sahiner laat doorspelen daar waar er zeker een penalty gegeven had kunnen worden, ze worden wel eens voor minder gegeven. Joey raakt dus de bal niet goed en deze gaat via een verdediger tot corner die vervolgens niets meer oplevert. In de 66e minuut werkt Danny Verbakel een voorzet vanaf de flank met buitenkant voet snoeihard over het doel. Vijf minuten later is het aan de ander kant wel raak. Een voorzet van de linkerflank, waar kort daarvoor Edwin Huibers met een overtreding lijkt te worden uitgeschakeld, wordt door Zakaria El Bennay binnen geschoten: 1-0. Protesten van Blauw Geel over de vermeende overtreding op Edwin halen uiteraard niets meer uit. Het wordt nu pompen of verzuipen. De Meern krijgt daardoor uiteraard nu meer counter ruimte en daarmee dus de grootste kansen op nog en doelpunt. In de 74e minuut is het Erik van Loon die een gevaarlijke voorzet onschadelijk maakt. In de 82e minuut kopt Sten v Vessem een vrije trap bij de tweede paal recht in de handen van de doelman daar waar zeven minuten later de ingevallen Martijn van Loon een bal niet goed lijkt te raken zodat een aanvaller van De Meern de bal snoeihard op de paal weet te schieten en een minuutje later is het Brahim Zaari die de ploeg voor een onterecht grotere achterstand behoed. De defensie lag compleet open a.g.v. het alles of niets offensief.

De blessuretijd levert niet meer op en zo lijd Blauw Geel zijn tweede nederlaag op rij en zijn tweede nederlaag tegen De Meern. Zes punten is de balans in het voordeel van de nummer 17 van de ranglijst die daarmee ook weer wat stijgt. Blauw Geel doet zichzelf te kort en De Meern is de gelukkige en wordt ruim beloond. Het aantal grote kansen dat Blauw Geel onbenut liet heeft ze opgebroken waarbij ook niet iedereen zin niveau heeft gehaald wat ze kunnen halen. Jammer maar nog geen man overboord.

Het verschil met de vierde plaats van onderen, na vandaag in handen van De Meern, is weliswaar nog negen punten maar het zou toch wel heel prettig zijn als er nu snel een overwinning wordt gehaald. Aankomend weekend mag men thuis aantreden tegen usv Hercules uit Utrecht. De ploeg van trainer Erik Speelziek had sinds oktober niet meer gewonnen maar won dit weekend met 2-1 in eigen huis van HSC’21. En deze overwinning zal men een goed vervolg willen geven daar waar Blauw Geel de eerste winst van 2018 wil pakken, belangrijker, de winst in eigen huis wil houden.

Een belangrijke wedstrijd dus toch want opnieuw verlies kan de ploeg zomaar wel eens zorgen bezorgen.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers (80e min. Yoeri Vissers), Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sjaak Egmond (85e min. Martijn van Loon), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,
Voorhoede: Alexander Mols (61e min. Danny Verbakel), Joey Hellstern, Sander Egmond,

Scheidsrechter: Dhr. B. Sahiner