23 april 2018  OOK NUMMER VOORLAATSTE IS BLAUW GEEL DE BAAS

Geplaatst op 23 april 2018 • 11:03 • NieuwsClubnieuwsSenioren

Be Quick 1887 – Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-1) 3-1

OOK NUMMER VOORLAATSTE IS BLAUW GEEL DE BAAS

Zondag 22 April, zomers warm, moest Blauw Geel voor een lange reis de bus in naar Haren in Groningen waar “Good Old” Be Quick 1887 de gastheer was. De Groningers moeten vrezen voor klassebehoud en staan voorlaatste. Afgelopen weekend verloor men liefst met 5-1 in Den Haag bij HBS. Het water staat ze aan de lippen, maar ze zijn niet de enige en ontsnappen is nog steeds mogelijk. Blauw Geel worstelt vooral met zichzelf en leed afgelopen week een 0-1 nederlaag in eigen huis tegen OFC. Het inmiddels grote aantal blessures begint zich te wreken en trainer Niels van Casteren moet wekelijks noodgedwongen zijn opstelling aanpassen. Het siert hem dat hij zich er niet achter wil verschuilen maar het levert ook geen punten op. De veilige middenmoot was inmiddels bereikt en theoretisch kan het nog fout gaan. Maar het seizoen afsluiten met nederlaag op nederlaag lijkt me nu ook geen pretje. Vooral niet voor technische staf en spelers maar ook niet voor de supporters. Eerder dit seizoen was Blauw Geel in eigen huis de Groningers nog met 2-0 de baas geweest. Trainer Niels v Casteren kon weer een beroep doen op Edwin Huibers na een wedstrijd schorsing, Alexander Mols was afwezig vanwege ziekte en Joey Hellstern was geblesseerd, de spoeling wordt dus dun, zeker voorin, Erik van Loon ontbreek i.v.m. werkverplichtingen. Nadat twee weken op een rij JO19 speler Martijn van Kessel op de bank zat mocht nu JO17 speler Stef van Berlo mee met ’t urste.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten. Het was Be Quick dat de eerste corner mocht nemen en dat was in de 5e minuut. De zevende minuut volgde het eerst doelpunt van de wedstrijd. Een snelle Blauw Geel aanval werd afgerond door Serkan Ordu. De doelman kon zijn schot keren maar de bal kwam per ongeluk tegen de verraste Danny Verbakel aan en de bal lag in het net: 0-1. Een hel mooie opsteker voor het team. En ze gingen door want twee minuten later moet de Be Quick doelman handelend optreden bij een inzet van Danny Verbakel en daarmee voorkomt hij een grotere achterstand. In de 11e minuut het eerste gevaar van de gastheren maar de inzet gaat huizen hoog over. In de 13e minuut ie het Sjaak Egmond die de doelman van Be Quick tot handelen dwingt en in de tegen aanval is het Brahim Zaari die oog in oog komt met een Be Quick speler maar ook ziet dat de inzet op hem stuit en er een vlagsignaal voor buitenspel was. In de 16e minuut is er op de punt van het strafschopgebied een vrije trap voor Blauw Geel. Desley Schilders stuurt de bal naar de verre paal maar de doelman kan redden en de bal komt net voorbij Sten v Vessem zodat hij ook niet kan binnen schieten. Blauw Geel ontsnapt een minuut later aan de gelijkmaker als een inzet via de kruising over het doel gaat. In de 19e minuut eindigt een solo van Sander Egmond in het strafschopgebied en had hij misschien beter de bal breed kunne leggen op zijn broer Sjaak die links van hem helemaal vrij stond. In de 26e minuut een dreigende Be Quick aanval maar de inzet wordt door Mustafa Guler geblokt waarna Sten v Vessem voor verder opruiming kan zorgen. In de 27e minuut is het weer aan de ander kant gevaarlijk. Danny Verbakel is in bal bezit gekomen en dreigt gevaarlijk te worden in het strafschopgebied. Niet alleen wacht hij te lang met afdrukken hij wordt middels een overtreding van de bal gewerkt. Helaas ziet scheidsrechter Vos het compleet anders en hij laat eigenlijk onbegrijpelijk door spelen. In de 28e minuut twee mogelijkheidjes voor Blauw Geel. Eerst legt Sander Egmond goed breed op zijn broer Sjaak maar die hangt te ver achterover en de inzet gaat hoog over, daarna krijgt hij zelf een kans maar de lob is niet goed genoeg om de doelman te verschalken. In de 32e minuut een drink pauze vanwege de warmte. Trainer Niels van Casteren ziet de blessurelijst groter worden want de laatste weken sterk optredende Mustafa Guler kan niet verder. Coen van Zutven is zijn vervanger, Edwin Huibers schuift door naar het middenveld. Dan valt het levendige duel toch enigszins stil en is alleen een kopbal van Be Quick in de 45e minuut nog noemenswaardig maar Brahim Zaari red bekwaam. Een leuke aantrekkelijk 1e helft met hoog tempo eindigt met een 0-1 ruststand. Dat is schamel want de vele kansen waren aan Blauw Geel niet besteed, als dat maar niet opbreekt.

Na de rust een feller Be Quick dat gaat strijden voor de broodnodige punten, ze kunnen ook niet veel anders. Blauw Geel komt vanaf de aftrap onder druk. In de 48e minuut een eerste waarschuwing als een voorzet voorbij de uitkomende Brahim Zaari komt maar Martijn van Loon eerder is als een tegenstander en hij de bal voor hem kan weg tikken tot corner. In de 50e minuut een prima pass van Edwin Huibers op Danny Verbakel. Danny kan afronden maar de inzet gaat naast. In de 53 minuut helpt Coen van Zutven de tegenstander onbedoeld bij een aanval want hij speelt een bal in de voeten van een aanvaller die gelukkig het lege doel niet kan treffen. De inzet gaat tot ontsteltenis van alle Groningers hoog over. In de 55e minuut valt dan de gelijkmaker. Het is Daan Driever die de bal het laatste zetje kan geven en de bal hobbelt over de doellijn: 1-1. In de 59e en 60e minuut is het aan Brahim Zaari te danken dat de gastheren al niet op voorsprong kan komen maar het lijkt wachten op het onvermijdelijke. In de 63e minuut komen de Be Quick aanvallers niet tot de gewenste afronding. In de 65e minuut is er een blessurebehandeling van een Be Quick aanvaller en mag er meteen een drinkpauze worden genomen. Wederom valt het duel even stil qua noemenswaardig heden. In de 74e minuut red de Be Quick doelman zijn ploeg voor een hernieuwde achterstand. Serkan Ordu ziet zijn harde inzet gestopt, de rebound wordt door Sjaak Egmond ingekopt maar door de doelman over de lat getikt. In de 75e minuut lijkt een nieuwe Blauw Geel voorsprong toch te komen. Desley Schilders heft weer een pass op maat in huis voor Danny Verbakel. Hij lobt buitenkantje voet de bal over de uit gekomen doelman maar de paal red Be Quick. De bal komt namelijk op de binnen kant van de paal en weer terug het veld in. Quasi in de tegenaanval is het Brahim Zaari die met twee acties een voorsprong voro de gastheren voorkomt. In de 77e minuut moet ook hij capituleren. Te veel ruimte wordt voor hem weggegeven en het is uiteindelijk Martijn Belger die de 2-1 laat aantekenen. Twee minuten later gaat een inzet van de ingevallen Emiel vd Sanden rakelings voorlangs nadat hij door Brahim Zaari op zijn wenken was bediend. In de 83e minuut valt de beslissing. Desley Schilders verspeeld voor het strafschopgebied de bal en Be Quick profiteert optimaal want Daan Driever tikt kort daarna een voorzet vanaf de flank eenvoudig binnen: 3-1. Edwin Huibers valt daarna uit met een blessure en Blawu Gel moet nog even verder met zijn tienen. In blessuretijd blijft een smadelijke 4-1 nederlaag de Blauw Gelen bespaart omdat wederom Brahim Zaari zijn kunde kan tonen.

Blauw Geel verliest van nummer voorlaatste Be Quick 1887. Tot aan de rust leek er niets aan de hand, Blauw Geel speelde fris en in hoog tempo, maar achteraf kan misschien worden gesteld dat het missen van vele mogelijkheden en a.g.v. krachtverlies in de tweede helft, weer een nederlaag is geleden. Natuurlijk is het ook zo dat de gastheren streden om het zicht op klasse behoud levend te houden. Daar komt nog een portie pech bij een 1-1 stand en de nederlaag lijkt verklaart. Jammer niet allen voor het team maar ook voor de trouwe supporters die vele kilometers hadden gemaakt.

Hopelijk vallen de blessures van Mustafa Guler en Edwin Huibers mee want anders worden de kopzorgen voor de technische staf nog groter. Het behalen van punten in de resterende vijf wedstrijden wordt dan nog een hele toer. Het zou toch zonde zijn als dit seizoen, dat ondanks de vele nederlagen van de afgelopen rondes, als succesvol mag worden genoemd maar beëindigd zou worden met nog eens vijf wedstrijden zonder punten. Wat niet ondenkbaar is want de laatste vijf tegenstanders zijn namelijk niet de minste….
Blauw Geel blijft op 41 punten en op de plaatsen 15, 16 en 17, plaatsen die zorgen voor degradatie of verplicht nacompetitie moeten gaan spelen voor klassebehoud, staan ploegen met 26 punten. Theoretisch kunnen die ploegen dus nog op 41 punten komen en zou er minimaal nog 1 punt gewonnen moeten worden.

Volgende week komt nummer drie van de ranglijst Quick uit Den Haag naar het Prins Willem Alexander Sportpark. Zij verloren deze competitieronde in eigen huis van koploper Jong Vitesse met 0-2. Een paar weken geleden waren zij in eigen huis met 3-1 te sterk voor Blauw Geel na een goede eerste helft van Blauw Geel en een matige tweede helft.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon (81e min. Stef van Berlo), Sten v Vessem
Middenveld: Yoeri Vissers (69e min. Emiel vd Sanden), Sander Egmond, Mustafa Guler (33e min. Coen van Zutven), Serkan Ordu
Voorhoede: Sjaak Egmond, Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. Vos
Ass. Scheidsrechters: Dhr. Miedema en Dhr. Vuvu
sv Blauw Geel’ 38: 51e min. Coen van Zutven, 69e min. Sten van Vessem, 88e min. Desley Schilders