14 mei 2018  OOK DONGEN WINT VAN BLAUW GEEL.

Geplaatst op 14 mei 2018 • 9:39 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – vv Dongen (1-2) 1-2

OOK DONGEN WINT VAN BLAUW GEEL.

Zondag 13 mei, nog drie speelrondes te gaan en voor Blauw Geel niet echt meer van belang. Behalve dan om te proberen het seizoen “prettig en waardig” af te sluiten. De spelers werken hard, maar meer zit er momenteel even niet in maar daarbij mag absoluut niet vergeten worden dat men zich keurig heeft gehandhaafd met bij tijd en wijle hele mooie wedstrijden. Vandaag kwam Dongen op bezoek. Zevende op de ranglijst met inmiddels zeven punten meer. Uit werd in Dongen in de seizoen opening met 3-2 verloren van het team van scheidende trainer Ron Timmers. Dongen blijft bij winst nog op het vinkentouw voor eventueel een hoge klassering die recht zou kunnen geven op nacompetitie. Trainer Niels v Casteren had weer een gewijzigde basisopstelling. Sten v Vessem speelde op het midden veld, Sjaak Egmond in de defensie en Emiel vd Sanden mocht ion de basis beginnen ten kosten van nieuwbakken papa Danny Verbakel ( Proficiat met de geboorte van jullie zoontje).

Blauw Geel wilde zoals in de programmablaadje door de trainer was geschreven fris spel spelen en zo begon men ook daadwerkelijk. In de 4e minuut werd de Dongense defensie al uit elkaar gespeeld. Alexander Mols speelt de bal vanaf de flank naar Joey Hellstern die de bal vervolgens terug legt op de geheel vrij inkomende Sander Egmond. Helaas hangt hij te ver achterover waardoor deze enorme kans niet wordt benut. De inzet zeilt over de lat. Een minuutje later onderschept aanvoerder Sten van Vessem de bal vlak bij het zestienmeter gebied van Dongen. Hij schiet vervolgens direct op doel waarbij de Dongense doelman handelend moet optreden om een doelpunt te voorkomen. De bal wordt tot corner verwerkt. Uit de corner ontwikkeld zich een dreigende counter maar de terug gesnelde Sjaak Egmond kan op tijd ingrijpen en de bal terug spelen op zijn doelman. In de 9e minuut een kans voor Alexander Mols als hij vanaf de flank naar binnen komt. Zijn doelpoging gaat helaas net naast de verkeerde kant van de paal. I n de 11e minuut het eerste gevaar van de gasten maar de bal van Daan Poelmans houd het midden tussen een schot op doel en een voorzet en gaat daarom ook snoeihard voor het doel van Brahim Zaari langs. Toch komen de gasten op een voorsprong. In de 14e minuut is het Moustafa Mohammad die de bal vanuit een voorzet vanaf de flank binnen kopt. Edwin Huibers springt maar halfbakken mee en in de actie daaraan voorafgaand leek Remon Koenen buitenspel maar gaat hij geweldig goed door zodat hij de bal nog voor de achterlijn kan binnen houden. Sjaak Egmond schakelt te laat richting de man met de bal zodat Remon Koenen ook geheel ongehinderd kan voorzetten. Dongen lijkt nu de overhand te hebben en trok even daarvoor het spel al meer naar zich toe. De Kanaries gaan nu door zonder direct weer gevaarlijk te worden. Pas in de 33e minuut valt dan de 0-2. Een voorzet vanaf de flank wordt door Edwin Huibers in eigen doel geschoven. Had hij de bal niet geraakt dan was achter hem een Dongense aanvaller die dat doelpunt ook wel had gemaakt. In de 44e minuut veert alles en iedereen van Dongen al op bij een kopbal van wederom Moustafa Mohammad. Helaas hadden zij niet gerekend op de reflex en daarmee de geweldige redding van Brahim Zaari. De rebound van die zelfde Moustafa gaat vervolgens naast omdat hij ook genoeg werd gehinderd door Edwin Huibers, die hem daarbij per ongeluk aan het hoofd raakt. Na de blessurebehandeling kan Moustafa gelukkig verder. Het is inmiddels in de blessuretijd van de eerste helft als Joey Hellstern van afstand uithaalt en hij dit keer het geluk wel aan zijn zijde heeft, geluk dat hij dit seizoen al zo vaak miste in andere wedstrijden, en de bal via een tegenstander in het Dongense doel verdwijnt: 1-2.

Trainer Niels van Casteren wil zich niet bij en nederlaag neer leggen en wisselt in de rust gelijk drie spelers: Erik van Loon komt voor Martijn van Loon, Danny Verbakel komt voor Emiel vd Sanden en Serkan Ordu komt voor Yoeri Vissers. Sten v Vessem en Edwin Huibers gaan daardoor weer op de backpositie spelen. Mustafa Guler verhuist naar het hart van de defensie naast Erik van Loon. Veel omschakelingen maar Blauw Geel begint nu Dongen onder druk te zetten. In de 56e minuut speelt Sjaak Egmond buitenkantje voet de bal op Alexander Mols die naar binnen komt en uithaalt. De Dongense doelman verwerkt de bal tot corner. Uit de corner is het uiteindelijk Mustafa Guler die uithaalt en de bal op het hoofd van Giovanni Henskens ziet belanden die dan ook even een behandeling nodig heeft. In de 61e minuut een verre uittrap van Brahim Zaari die door Danny Verbakel prima wordt opgevangen. Hij speelt de bal door op Joey Hellstern die hem vervolgens voorzet binnen het strafschopgebied. Helaas mist Danny Verbakel in kansrijke positie de bal volkomen en ontsnapt Dongen. Blauw Geel komt echter in dezelfde aanval nog in balbezit en het is Edwin Huibers die nu kan uithalen. Deze inzet gaat over het doel. In de 66e minuut is het Serkan Ordu die met zijn werklust de bal snel kan onderscheppen en meteen meegeeft aan Alexander Mols. Die komt oog in oog met de Dongense doelman maar mist de scherpe om doeltreffend af te ronden en de bal gaat via de doelman tot corner. Bij de corner gaat de doelman onder de bal door maar Sten v Vessem volley’d de bal over het lege doel. Wederom weer een prima kans voor de Blauw Gelen. Dongen weet vervolgens iets onder de druk uit te komen maar blijft aangewezen op de counter. In de 78e minuut dan een gevaarlijke counter maar de ingevallen Tom Kolkert krijgt de bal niet voorbij wederom een geweldige Brahim zaari. De rebound is daarna weliswaar ook voor Dongen maar tot grote hilariteit van het aanwezige publiek mist Thomas Schilders voor open doel. In de 78e minuut een ziedend afstandsschot van Sjaak Egmond maar helaas recht op de Dongense doelman. Prima samenspel met Serkan Ordu en Alexander Mols ging hier aan vooraf. Een minuutje later komt een voorzet van Joey Hellstern dan wel aan bij Alexander Mols maar hij krijgt de bal niet voorbij een kluwe van Dongense verdedigers. In de 88e minuut is het Erik van Loon die het eens van afstand probeert. De Dongense doelman kan de bal niet pakken maar is wel net op tijd om een intikker van Sten v Vessem, en daarmee een gelijkmaker, te voorkomen. In de 89e minuut is het aan de andere kant Tom Kolkert die in vrije positie de bal naast mikt.

Blauw Geel verliest in eigen huis met 1-2 van Dongen en had net als in de uitwedstrijd niet hoeven te verliezen. Iets meer scherpte had al voldoende kunnen zijn om niet weer te hoeven verliezen. Jammer dat het einde van het seizoen zo loopt met zoveel nederlagen c.q. met zo weinig punt gewin. Hard gewerkt is er zeker wel weer maar dat is in de derde divisie alleen niet voldoende.

Volgende week reist Blauw Geel naar Arnhem, sportcomplex Papendal, waar koploper Jong Vitesse zijn thuisduels afwerkt. Zij wonnen dit weekend met 0-2 in Haaksbergen bij HSC’21 en hebben dan aan een punt genoeg om kampioen te worden en na een seizoen weer terug te keren naar de Tweede Divisie. Ongetwijfeld zullen zij een kampioenschap willen bekronen middels een winst partij, zeker ook omdat men thuis speelt. Eens kijken of Blauw Geel kan stunten met de wetenschap dat eerder in dit seizoen Blauw Geel met 2-2 gelijkspeelde omdat de jonge talenten uit Arnhem destijds in de slotseconde de gelijkmaker produceerde…..

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Yoeri Vissers (46e min. Serkan Ordu), Edwin Huibers, Martijn van Loon (46e min. Erik van Loon), Sjaak Egmond
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Sten v Vessem,
Voorhoede: Emiel vd Sanden (46e min. Danny Verbakel), Joey Hellstern, Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. R. van der Werff
Ass. Scheidsrechters: Dhr. C. van der Hul en Mevr. B. Bussem – Scheffers
sv Blauw Geel’ 38: 62e min. Danny Verbakel