2 april 2024  MOEIZAAM…MOEIZAAM…. EN DAN MITCHEL!!!

Geplaatst op 2 april 2024 • 10:27 • NieuwsClubnieuws

MOEIZAAM…MOEIZAAM…. EN DAN MITCHEL!!!

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  –  OJC Rosmalen  (0-1)  2-1. Na drie wedstrijden in acht dagen tijd was het nu een week geleden dat Blauw Geel weer het veld op mocht. Paaszaterdag 30 maart, aanvangstijdstip van 14.00 uur. Blauw Geel was de gastheer voor regiogenoot OJC Rosmalen. Eerder deze competitie was Blauw Geel heer en meester geweest in Rosmalen en kreeg OJC in eigenhuis een vette 1-4 nederlaag getrakteerd. Afgelopen weekend verloren de rood/zwarten met slechts 0-2 in eigen huis van koploper Barendrecht. Daarvoor was er een nederlaag tegen sv Meerssen, een gelijkspel in Kloetinge en nederlagen tegen SteDoCo en Quick. Gevolg van deze zeer mager resultaten was een 15e plaats op de ranglijst en deze heeft tot gevolg promotie/degradatie wedstrijden spelen voor klasse behoud op het einde van de rit. Een overwinning zou dus zeer wenselijk zijn. Blauw Geel haalde in de laatste drie duels, alle uitwedstrijden tegen niet de minste clubs, twee gelijke spelen en afgelopen week een mooie 1-2 0verwinning in het verre Hoek. Een derde plaats is nog steeds mogelijk en ook in de derde en laatste periode maakt men nog kans op dit prijsje om nacompetitie te mogen spelen voor promotie naar de tweede divisie. Ook voor Blauw Geel is dan winst een must om de kansen levend en/of in eigen hand te krijgen/houden.

Trainer Maurice Verbunt kon vandaag geen beroep doen Robin Voets als gevolg van de zoveelste gele kaart afgelopen weekend in de uitwedstrijd in Hoek.

Het duel is nog in de eerste minuut als Blauw Geel al een vrije trap krijgt. De bal wort goed doorgekopt, maar de bal beland op het dak van het doel. Twee minuten later kopt Migiel Zeller de uitgenomen trap van de doelman in de loop van Ben van den Nieuwenhof. Ben lobt de bal over de uitkomende doelman, maar ook deze bal beland op het dak van het doel. Een minuutje later weer een vrije trap voor Blauw Geel. Bram Eltink zorgt voor een mooie bal maar Wouter op den Camp kan de bal niet goed koppen en de bal verdwijnt naast het doel. In de vijfde minuut de eerste Rosmalense dreiging maar de voorzet Mouad Hassan kan door Jordy Zielschot met een uiterste inspanning worden weg gebokst. In de 15e minuut volgt na een corner van Blauw Geel een bal in de diepte van OJC. Jordy Zielschot komt goed uit en de aanval wordt onschadelijk gemaakt maar hij botst daarbij frontaal op de terug gesnelde Jay van Boxtel die even groggy blijft liggen. Het duel verzand vervolgens in weinig hoogstaand voetbal. Pas in de 29e minuut is er weer eens iets noemenswaardigs te melden. Uit een corner van OJC kopt Job Viellevoye prima op doel maar ziet hij ook dat op de doellijn Jordy Zielschot een prima redding in huis heeft waarbij hij de bal goed weg bokst. Vier minuten later moet Blauw Geel gewoon op voorsprong komen maar dit wordt verzuimd. De bal komt bij Koen van der Zanden die vervolgens alleen kan opduiken voor de OJC doelman. Helaas krijgt hij de bal echter niet voorbij de doelman en daarmee verprutst hij voor Blauw Geel de grootste kans tot dan toe. In de 43e minuut is het wel raak aan de andere kant. Uit een ingooi kan aanvoerder Tom Wijkmans ongehinderd aannemen en doorlopen om vervolgens snoeihard de bal in het doel te schieten: 0-1. Pijnlijk hoe eenvoudig dit gebeurt zeker ook op en tijdstip zo kort voor de rust. De rust wordt dan ook bereikt met een 0-1 achterstand. Veel slechte passes, onnauwkeurig, weinig beweging en een te laag tempo wat OJC in de kaart speelde. Het was van een bedenkelijk niveau maar gelukkig was het niveau van OJC niet beter.

Dave de Meij bleef achter in het kleedlokaal en voor hem in de plaats kwam Yassin Nasser. Trainer Maurice Verbunt had ongetwijfeld zijn ongezouten zegje gedaan en er ook op gewezen dat als men nog een prijsje zal willen halen het in de tweede helft uit een ander vaatje getapt zal moeten worden. In de 47e minuut weet Yassin Nasser de bal op eigen helft te heroveren waardoor Blauw Geel plots in een vier tegen drie situatie komt. De bal gaat naar de flank naar Koen van der Zanden en zijn voorzet bereikt Ben van den Nieuwenhof. Hij schiet op doel maar op het lichaam van een verdediger waarbij hands lijkt te worden gemaakt. Scheidsrechter Krop is gedecideerd en geeft aan door te spelen. OJC zakt met de 0-1 voorsprong nu bij tijd en wijle massaal in op eigen helft, uiteraard gezien de stand en eigen situatie waarbij punten gehaald moeten worden, niet onlogisch. In de 54e minuut dan een snelle uitbraak van de gasten maar Wouter op den Camp kopt de inzet goed weg. In de 67e minuut weer en snelle aanval met goede voorzet van flankspeler Mouad Hassan. De kopbal van Rick Wels vanuit vrije positie gaat over het Blauw Geel doel. Ondanks dat Blauw Geel iets beter speelt lijkt het zo’n dag dat er gespeeld kan worden tot men een ons weegt maar een score uit blijft. Niets is gelukkig minder waar. In de 73e minuut is het goed doorzetten van Koen van der Zanden die vervolgens de bal op de achterlijn binnen houd en zelfs nog kan voorzetten waarbij de bal enkele centimeters voor de doellijn blijft maar Yassin Nasser het alertst is en de bal het beslissende zetje geeft: 1-1. Menig Blauw Geel supporter zal al blij geweest zijn dat een nederlaag in eigen huis nu lijkt afgewend. Maar Blauw Geel lijkt nu te beseffen dat er meer gehaald moet worden. Drie minuten later uit een corner van Ben van den Nieuwenhof kopt Migiel Zeller op de lat en ontsnapt OJC. De bal komt vervolgens weer bij Ben terecht maar de nieuwe voorzet gaat over de zijlijn. In de 79e minuut is het wederom Mouad Hassan namens OJC met een gevaarlijke voorzet maar de inzet die volgt wordt afdoende geblokt. In de 85e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap vlak voor het strafschopgebied maar de ingevallen Emre Gurcuoglu ziet zijn inzet door de OJC doelman gekeerd worden en de rebound komt bij Mitchel van Rosmalen waarbij vervolgens geen enkele Blauw Geler alert genoeg is op zijn voorzet. In de 89e minuut komt namens OJC Yamani el Aharchagou quasi alleen voor Jordy Zielschot maar gaat de bal naast het doel. Het lijkt een gelijkspel te worden en of beide daar zo gelukkig mee zullen zijn is maar de vraag. MAAR… de klok staat al zeker twee minuten op 90 als het sportpark alsnog ontploft. Het is Mitchel van Rosmalen die, zo lijkt, de bal uit een voorzet en buitenkant voet in het doelschiet: 2-1. Een prachtig doelpunt en daarmee een niet meer verwachte winst.

Blauw Geel wint in eigen huis van OJC Rosmalen. Een zeer slechte eerste helft wordt gevolgd door een iets betere tweede helft. Maar overal gezien was het zeer, zeer matig.

Samenvattend in drie M’s:
Eerste helft: Moeizaam
Tweede Helft: Moeizaam;
Blessuretijd: Mitchel van Rosmalen

Niemand aan Blauw Geel zijde die er om maalt en over enige tijd is alleen de uitslag nog zichtbaar. Daarbij tellen de drie punten. Het zal echter de komende wedstrijden wel veel beter moeten wil men de eigen doelstellingen, een prijsje, binnen halen. Te beginnen volgende week in Gemert waar vv Gemert niets cadeau zal doen. Gemert is wat onvoorspelbaar maar altijd een lastige opponent en ze wonnen dan ook dit paasweekend met 0-2 in Barendrecht van koploper BVV. Het eigen moraal daarmee flink versterkend voor de derby met Blauw Geel. En Blauw Geel dat heeft eigenlijk nog iets recht te zetten want in eigenhuis heeft men al met 2-3 verloren van de zwartwitten.