23 augustus 2018  KNVB Beker TWEEDE VOORONDE METEEN EINDSTATION

Geplaatst op 23 augustus 2018 • 7:33 • NieuwsClubnieuws

KNVB Beker TWEEDE VOORONDE METEEN EINDSTATION

sv Blauw Geel’38/JUMBO — sv Urk (0-0) 0-1. Als derde divisie club was Blauw Geel verzekerd van voorronde voetbal voor de KNVB beker. Voor de eerste voorronde vrijgeloot, in de tweede voorronde gekoppeld aan sv Urk, zaterdag hoofdklasser, die SDO uit Bussum hadden geëlimineerd na penalty’s. Blauw Geel had inmiddels vier vriendschappelijke duels gespeeld en weliswaar allen gewonnen maar daarmee was dan ook alles gezegd. Vele toeschouwers hadden de weg naar het Prins Willem Alexander Sportpark weten te vinden en waren uiteraard benieuwd naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Zij zagen in de basisopstelling zeven vertrouwde namen vanuit het vorige seizoen. Trainer Niels van Casteren kon geen beroep doen op de geblesseerde Desley Schilders en ook niet op Edwin Huibers. Edwin Huibers was deze morgen trotse vader geworden van een zoon, Luca. Uiteraard de felicitaties voor Edwin en zijn vrouw en de Opa’s en Oma’s!!!!

Blauw Geel begon nog wel aardig aan het duel en had in de tweede minuut zomaar een penalty kunnen krijgen als scheidsrechter Raven de sliding van doelman Richard Strijker bij Danny Verbakel als overtreding had beoordeeld. Hij deed dit niet en Urk moest slechts een corner incasseren. Uit de corner had ook nog gescoord kunnen worden maar de geheel vrijstaande Erik van Loon zag zijn schot geblokkeerd door een Urker verdediger. Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Blauw Geel kreeg via Tim Rerimassie nog een kans vanuit een corner maar zijn kopbal ging naast. In de 14e minuut is het Joey Hellstern die een Urker voorzet tot corner kopt en uit die corner krijgen de gasten een prima kans mar de inzet is te slap en kan vlak voor het doel niet genoeg van richting worden veranderd om Brahim Zaari te verrassen. In de 26e minuut volgt dan de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Een voorzet vanaf de flank wordt ter hoogte van de tweede paal door een Urker aanvaller ingeschoten maar Brahim Zaari is natuurlijk niet de minste en red ten koste van een corner. Ook de corner is nog gevaarlijk en nu gaat de inzet voorlangs tot wederom een corner die overigens niets dreigends oplevert. Tien minuten later de grootste kans van de wedstrijd voor Blauw Geel nadat Mark Dobbelsteen Sander Egmond de diepte instuurt. De inzet van Sander gaat ook voorbij doelman Richard Strijker maar ook voorbij de verkeerde kant van de paal en Danny Verbakel kwam net te laat om de bal nog binnen te tikken. In de 43e minuut snelt Danny Verbakel weg over de flank. De bal wordt vanaf de achterlijn terug getrokken maar kan door Sander Eg mond niet worden geraakt. Achter hem stond echter Hidde van Dijk maar hij schiet de bal recht op de doelman. Iets meer gericht op de hoeken en het was raak geweest. Slechts een minuutje later is het aan de ander kant een Urker inzet die recht in de handen gaat van doelman Brahim Zaari. Een logische 0-0 ruststand is het gevolg.

Trainer Niels van Casteren zal zeker niet tevreden geweest zijn over de matige tot slechte eerste helft van zijn team. Urk bleef namelijk zeer eenvoudig op de been mede ook door het te lage tempo en te weinig beweging. Blauw Geel nam meer initiatief na de rust en dat leidde in de 47e minuut dan ook meteen tot gevaar. Een voorzet na een prima snelle gecombineerde aanval wordt door Urk tot corner gewerkt. Uit de corner legt Joey Hellstern al koppend de bal terug op Hidde van Dijk maar helaas schiet hij de bal hoog voer het doel. Vier minuten later wordt Joey Hellstern binnen het zestienmeter gebied aangespeeld en met een sterke individuele actie kan hij zich vrij spelen. Helaas gaat de inzet recht in de handen van de Urker doelman. In de 59e minuut een counter van Urk waarbij Blauw Geel een overtreding maakt maar de vrije trap slim en snel wordt genomen. Hessel Snoek kan weg over de rechterflank maar helaas voor hem en Urk gaat de inzet bij de tweede paal achter. Blauw Geel blijft nu het spel dicteren zonder echt gevaarlijk te worden en aanval in de 61e minuut wordt na afronding afgefloten maar de inzet van Danny ging over en hij zou hands hebben gemaakt. In de 64e minuut gaat trainer Niels van Casteren wisselen en hij vervangt verdediger Tom Beissel voor aanvaller Yevghenni Marcelli. In diezelfde minuut gaat een inzet van Joey Hellstern net naast het Urker doel. Urk loert nu nadrukkelijker dan voor de rust op de counter. In de 73e minuut een eerste waarschuwing als knullig balverlies zo’n counter inluid. De gezette maar ooh zo snelle William de Boer schiet vanaf de flank snoeihard in het zijnet. De waarschuwing was niet aan Blauw Geel besteed want een minuut later wordt wederom dom balverlies op het middenveld geleden zonder snel om te schakelen. Vanaf de flank kan probleemloos de bal worden bezorgd op de ander flank bij Gerrit Tol en hij rond beheerst af: 0-1. Nu gaat het een hele klus worden om de compact en goed georganiseerde gasten op zijn minst te evenaren. In de 77e minuut probeert Mustafa Guler het van afstand maar de bal daalt net niet snel genoeg en gaat net over de lat. Trainer Niels van Casteren probeert middels wissels het tij nog te keren en brengt met Rick Polman en Koen vd Zanden nog twee aanvallers. Urk blijft gemakkelijk op de been, slechts twee hachelijke momenten doorstaan zij nog, en probeert met counters nog verder uit te lopen. In blessuretijd ontsnapt men nog aan een gelijkmaker en gaat een inzet van Blauw Geel rakelings voorlangs.

Blauw Geel verliest in de tweede voorronde van de KNVB beker van Urk en gaat dus niet mee loten voor het hoofdtoernooi. Weliswaar wordt aan een slechte eerste helft een beter vervolg gegeven maar al met al was het gewoonweg te mager wat men liet zien. Een teleurstellende avond voor de Veghelse getrouwen die hopelijk zondag een betere eigen ploeg te zien krijgen.

Zondag de competitie ouverture in eigen huis tegen HSC’21 uit Haaksbergen. Ook zij beleefden een teleurstellend bekeravontuur en verloren, na verlenging, in Staphorst van de plaatselijke zaterdag hoofdklasser vv Staphorst met 2-1. Ook zij zullen een goede competitiestart willen maken en na de nederlagen vorig seizoen iets willen rechtzetten want in Veghel was Blauw Geel met 4-2 de baas geweest en in Haaksbergen had Blauw Geel na een 2-0 achterstand nog met 2-3 gewonnen. Voor Blauw Geel geen garantie op de drie punten maar winst in eigen huis bij start van het seizoen is eigenlijk een must……

Doel: Brahim Zaari
Achterhoede: Jean-Claude van Aanholt (86e min. Koen van der Zanden), Tom Beissel (64e min. Yevghenny Marcelli), Erik van Loon, Tim Rerimassie,
Middenveld: Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (78e min. Rick Polman), Sander Egmond,
Voorhoede: Danny Verbakel, Joey Hellstern, Hidde van Dijk,

Scheidsrechter: Dhr. P. Raven
Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. van Hout en Dhr. D. IJpelaar