7 december 2015  Trio Tiny, Ivo en Emiel met een BlauwGeel-hart heerst in Kuussegat

Geplaatst op 7 december 2015 • 7:41 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Het spreekt voor zich dat BlauwGeel super trots is met het Trio, zoals dit jaar door cv De Kuussegatters, is uitgebracht. Voor geheel Kuussegat op zich al een fantastische promotie maar ook voor onze club is het drietal natuurlijk en grandioze BlauwGeel vertegenwoordiging. Bewust kozen we voor een gesprekje met het trio nadat de eerste 2 weken al waren verstreken en zij die operationele ervaring met ons konden delen. Plaats van handelen was, hoe kon het ook anders, bij cafe-zaal De Stapperij….de thuishaven van het trio onder aanvoering van natuurlijk Prins Tinus d’n Twidde. Ook beide adjudanten, Ivo en Emiel waren aangeschoven en met hen was er een kleine evaluatie van de eerste dagen.

Prins Tinus d'n twidde-4Bij Adjudant Ivo, werd duidelijk dat ook die ‘benoeming’ niet echt vanzelf ging. De voorzitter , Berry Tomas, was al een aantal keren aan de deur geweest maar of het was te druk binnen, of rond het huis stonden ook mensen voor wie het nog geen nieuws mocht zijn. Uiteindelijk koos de preaces voor de weg via de partner. Carla is werkzaam in het zwembad en zo werd het eerste contact gelegd. Ivo diende, op voorspraak van Carla, perse op een bepaalde dag thuis te zijn voor de lunch. Ineens staat die voorzitter ook op de stoep…. het gevolg is bekend; de rollercoaster komt op gang. In het gezin Van Berlo is carnaval een veelbesproken periode. Zoon Bjorn was al een jeugdprins en ook de ouders van Ivo waren in vroeger jaren actief in de carnavalswereld. Zelf is Ivo ook al weer 4 jaar lid van de Raad van II. Dochter Daphne haakte aan bij een kapel-muzikant in St Oedenrode. Op de bekende vrijdag was er nog een pracht-aktie. Zoon Bjorn, die ook zitting heeft in de hofzittingscie., sprak nog met zijn pa dat Patrick (de piloot in de act) dus de adjudant zou worden. Toen vader Ivo, luttele seconden voor zijn presentatie zei: “kijk, jongen, waarvoor denk je dat deze witte strik is”, viel zoon Bjorn bijna om van verbazing. Partner Carla zat in de zaal te genieten en genoot met volle teugen terwijl dochter Daphne, met aangename verbazing en gepaste trots, het schouwspel op zich af liet komen.

Ivo is als persoon en met zijn eigen onderneming, Van Berlo Security, geen onbekende binnen de BlauwGeel-familie. Dat hij ook ooit nog tegen de bal bij onze club heeft getrapt, zal niet iedereen weten. Eerst als junior tot de a-jeugd maar toen gestopt omdat fietsen belangrijker leek te zijn. Maar ook, na jaren, het toenmalig 8e en 13e hebben waarin hij zijn voetbalkwaliteiten op de mat legde, zijn getuige van zijn directe Blauwgeel-hart.. Toen een structurele blessure het voetbal onmogelijk maakte, koos hij voor zijn andere hobby’s zoals gezin, werk en zo af en toe eens een lekker weekend uitwaaien ergens aan de kust. Dat uitwaaien zal na dagen van heftig carnaval in februari wellicht weer aan de orde zijn…… hoe mooi ook, en ondanks het enorme genieten, is het een ‘zwaar beroep…. als Adjudant Ivo van Kuussegat.

Boegbeeld  2015-2015 is Adjudant Emiel

Een meer dan bekend gezicht aan de tafel is Emiel van der Sanden. Natuurlijk op de eerste plaats als ‘zoon van…’ maar binnen de grote BlauwGeel-familie zeker ook als de hardwerkende spits van ons eerste elftal. Hij was nog maar net terug, samen met zijn Mieke, uit midden-Amerika, van een reis naar zijn nicht met ook veel BlauwGeel-bagage. Diverse overgebleven teamkleding vond daar door Emiel en Mieke een nieuwe bestemming. Even bij terugkomst de dag door komen, en dan lekker gaan rusten….zo was het programma. Na een goede nachtrust was voorzitter CVK, bij Emiel en Mieke aan de deur. Zonder toen nog te weten wie de Prins zou worden, was het antwoord van Emiel direct en volmondig JA en dat werd door Mieke ook zo ondersteund. Gek genoeg staan de Prins en adjudant van nu samen op de bouw…. Soms zelfs naast elkaar, maar nooit is er een toespeling gemaakt om te weten of de een wist wat de ander wist, te ontdekken. Emiel was er toch aanvankelijk van overtuigd dat vader Tiny de nieuwe heerser zou zijn. Dat werd anders toen dezelfde Tiny een stukje begon in te studeren om tijdens de hofzitting te doen. Emiel kon zich niet voorstellen dat het nog zou zijn. Het gissen duurde nog voort. Natuurlijk heeft Berry veel relaties in de basketbal-wereld maar daar kende Emiel eigenlijk niemand van….

Toen zo’n 12 dagen later duidelijk werd dat het wél vader Tiny was de scepter zou zwaaien, viel er enigszins ‘een last’ van zijn schouders, maar tegelijk werd het binnen de familie van der Sanden, nog lastiger. Nu waren er inmiddels 2 en partners, in het complot en beide partijen wisten dat er in de familie niet over gesproken kon worden. Bleef over….. op de bouw, samen met vader Tiny werden er nieuwe verhalen gemaakt en genoot het tweetal van het stilzwijgen.

Prins Tinus d'n twidde-1Binnen BlauwGeel is Emiel dit jaar het Boegbeeld. Jaarlijks worden op de posters, pasjes en alles wat daarmee van doen heeft, een speler van het jaar voor geselecteerd. Dit jaar was de eer aan spits Emiel. Toevallig of een voorgevoel is niet van belang, maar het geeft Adjudant Emiel nog meer status, zowel binnen onze mooie club als ook binnen en voor Kuussegat. Dat er met trainer Erwin van Breugel daardoor afspraken gemaakt moesten worden, spreekt voor zich. Onze BlauwGeel-Adjudant, zal er alles aan doen om te blijven trainen, bij de wedstrijden te zijn en zo mogelijk te spelen, maar bovenal is binnen het team ook een waar en oprecht team-lid. Emiel is, zoals bekend, liefhebber van een feestje en heeft daar ook altijd prima bij weten te presteren…. Dat zal nu met zijn Kuussegat-titel en de titel van Boegbeeld van het Jaar van zijn Blauwgeel, zeker niet anders zijn.

Prins Tinus d’n Twidde…..

Een man die wel al jaren kennen. Tiny van der Sanden, bij veel Blauwgelers bekend als Tiny-Kantinie, runde met succes vele jaren het clubhuis van onze vereniging. Samen met vrouw Jolanda, genieten al vanaf juni jl. Uiteraard was ook daar een bezoek van de voorzitter voor nodig. Samen met bestuursleden, oud-prins Peer en andere hoogwaardigheidsbekleders, kwamen zij –in het holst van de nacht- naar de Hazelberg gereden. Tiny, die doorgaans al uit bed moet, terwijl vele andere zich nog eens omdraaien, hoorde het gestommel rond zijn huis aan en bij de blik van Berry aan de voordeur….. begon het kwartje gelijk te dalen. Apetrots werd, was en is hij om de Heerser van Kuussegat te mogen zijn. En zoals bij het stukje van Emiel al beschreven, was het vooral in de eerste dagen na de benoeming verduveld lastig om zijn mond te houden. Het duurde 12 dagen voordat ook Emiel wist dat Tiny de nieuwe prins zou zijn. Het overdenken na de vraag van Berry was nauwelijks aan de orde.

Prins Tinus d'n twidde-2De vraag alleen al, dat juist hij werd uitgekozen was voor Tiny, en natuurlijk ook voor Jolanda, al een feest op zich. Dat dit nog extra mooi mocht worden door ook zijn oudste in het heersend trio te mogen hebben, maakt het meer bijzonder. Wel moeilijk was het voor Tiny, om zijn bekende eerlijkheid en oprechtheid, een andere invulling te geven. Het kon ook niet anders…. Hoezeer het ook afwijkt van zijn opvoedingsregels. Toen de kogel zowel met Ivo en Emiel door de kerk was, werd het per week eigenlijk mooier voor Tiny. Reisjes naar België om wat te shoppen en wat te eten en drinken verstevigde de band met elkaar van een groot Kuussegat-geheim. Een geheim wat ook consequenties had. Om reden van een ‘drukke december maand voor de boeg’ –tenslotte heeft Tiny samen met dochter Lesley en Jolanda ook nog de handen vol aan zijn Cafe-zaal de Stapperij- diende het gezinsfeest van Sint maar ‘gemakshalve’ verplaatst te worden naar de eerste dag dat de heiligman in Nederland was, zo half november al. Iedereen begreep dat…. Wat Pa zou druk zijn, en dus een oplossing om toch bij en met elkaar te zijn.

Dat werd de rest van de Van der Sandens’ wel duidelijk toen nauwelijks een week later, vrijdag de 21e november jl. De familie geacht werd in hofzittingszaal aanwezig te zijn…… Pa zou tenslotte zijn ingestudeerde sketch laten zien. Niet alleen de ontlading bij Prins Tinus d’n Twidde en zijn adjudanten Emiel en Ivo, waren reden voor emoties aan de familietafels….. vooral de verrassing was een feest op zich voor hen. Prins Tiny d’n Twidde is nog steeds voetballend bij de BlauwGeel veteranen maar ook is hij op zondag vaak in de Businessruimte (met de Stapperij is hij tenslotte lid) en langs te lijn te zien. De verrichtingen van zijn oudste adjudant, zeker nu als Boegbeeld, wil hij graag zo veel als mogelijk volgen. Dat hij Emiel voor de BlauwGeel-verplichting af en toe als adjudant moet missen, vind hij wel jammer maar heeft er vooral alle begrip voor. Vader Tiny, en zijn gehele gezin, met ook Emiel voorop, hebben tenslotte een BlauwGeel-hart wat onverstoorbaar lijkt. BlauwGeel’38/Jumbo en al haar leden, haar begunstigers en sympathisanten , wensen Prins Tinus Tinus d’n Twidde, Adjudant Ivo en Adjudant Emiel een fantastisch en onvergetelijk carnaval toe. Geniet met volle……teugen, Alaaf!

Prins Tinus d'n twidde-3

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO