18 februari 2013  Schijndel D3 – Blauw Geel D2, 4e Ronde Beker: 2-4

Geplaatst op 18 februari 2013 • 23:19 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Blauw Geel D2 behaalt zwaar bevochten zege in de 4e ronde beker tegen Schijndel D3 en plaatst zich voor de kwartfinale!

Op maandagavond 18 februari is in Schijndel de 4e ronde beker gespeeld tussen Schijndel D3 en Blauw Geel D2. Schijndel D3 is een fysiek sterke tegenstander, dat wisten we nog van een eerdere wedstrijd. Voetballend zouden we ze de baas moeten kunnen zijn. We konden compleet aantreden tegen Schijndel, nadeel was dat er 5 jongens net terug waren van vakantie en we ca. 1,5 wk niets gedaan hadden ivm Carnaval en de weersomstandigheden. Helaas was dat ook te merken aan het spel van D2…. We begonnen veel te slap en liepen achter de feiten aan. In plaats van de gemaakte afspraken op te volgen en Schijndel achter ons aan te laten lopen waren de rollen in de eerste helft omgedraaid. Schijndel was feller en had meer balbezit. We moesten dan ook binnen 10 min. De eerste tegentreffer incasseren door veel te slap ingrijpen bij de achterlijn, waardoor Schijndel vrij in kon schieten en de 1-0 kon scoren. Keije wist 5 minuten later na een knappe solo de 1-1 binnen de schieten. Op dat moment zo’n beetje onze eerste kans. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. De scheidsrechter vond het nodig bijna 5 min. Blessuretijd (?) bij te tellen, waarin Schijndel in de laatste seconde van de eerste helft nog op 2-1 kwam.

Na in de rust de boel op scherp gezet te hebben met elkaar en goede afspraken gemaakt te hebben starten we met 3 wissels aan de 2e helft. We speelden feller, verzorgder, met meer overtuiging en begonnen de duels te winnen en de bal te laten lopen. Schijndel kreeg nauwelijks meer kansen en als de bal bij het doel in de buurt kwam stond de goed keepende Rafke op de goed plek. 10 minuten in de 2e helft wisten we door een goed genomen corner van Keije en een knap ingekopte bal van Daan Jonker op 2-2 te komen. Daarna was het vrijwel eenrichtingsverkeer richting het doel van Schijndel. We wisten er diverse malen gevaarlijk uit te komen en creëerden diverse kansen. 10 minuten voor tijd was het Hazar die met een prima actie, verwoestend uithaalde en de bal bovenin de goal wist te schieten. Eindelijk de op dat moment verdiende voorsprong! In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist wederom Hazar na weer een goed genomen corner van Keije de bal in het doel te koppen. De 2-4 was verdiend en de overwinning was binnen!

Jongens allemaal gefeliciteerd met de uiteindelijk verdiende overwinning! Op naar de volgende tegenstander voor de beker!