9 december 2012  Samenkomst bij Blauw Geel’38/Jumbo succesvol

Geplaatst op 9 december 2012 • 10:01 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Zaterdag 8 december was er een bijeenkomst blij Blauw Geel in het eigen clubhuis. Reden was natuurlijk het geweld op en rond de voetbalvelden. Vooral leiders en coaches vanuit de jeugd hadden gehoor gegeven aan deze oproep, waarbij ook nog enkele scheidsrechters aanwezig waren. Na de opening door voorzitter Frank Pulles, ontstond er een levendige discussie. Natuurlijk werd ook in directe zin stil gestaan bij de tragische dood van Richard uit Almere. Vervolgens waren er veel gedachten en ideeën die een aanzet kunnen geven ter voorkoming van het geweld op en rond de velden. Met alle voorstellen zal door het bestuur een samenvatting worden gemaakt die uiteindelijk moet leiden tot een stel extra gedragsregels. Het mag voor zich spreken dat de vereniging dit ook graag in een breder perspectief gedragen wenst te zien.

Dat er meer overleg zal volgen en met diverse gespecialiseerde deskundige zal worden gesproken, ligt dan ook voor de hand. Het gaat volgens Blauw Geel’38/Jumbo dan ook niet om een ‘voetbalprobleem’. Zoals wel duidelijk is voor de clubs, de KNVB en natuurlijk ook de diverse overheidsinstanties, is het een breder en maatschappelijk probleem hetgeen ook nog om veel en langdurige begeleiding zal vragen. Blauw Geel’38/Jumbo ziet het dan ook als taak om dit nader te bespreken en uiteindelijk hierop een structurele en daarmee een bepalende visie op los te laten dioe in de breedte van zowel de club als daar buiten, gedragen kan en zal worden.

Voor verdere vragen en opmerkingen kunt u terecht bij algemeen voorzitter Frank Pulles en/of bij, Vincent van Liempt pr&communicatie.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO