1 mei 2016  Ook Blauw Geel/Jumbo MC1 Kampioen!!

Geplaatst op 1 mei 2016 • 9:14 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Vandaag was het zover, het was warm, erg warm, niet vanwege het weer, maar wegens kampioenskoorts! Bij winst op Ulysses zou het zover zijn. Ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s waren in groten getale naar het pittoreske Megen afgereisd om dit te gaan aanschouwen. Na een pittige warming-up was de voltallige selectie klaar voor de aftrap. Blauwgeel trapte af en liet zien snel vooruit te willen voetballen, dat liep niet altijd even goed hetgeen zeker de verdienste was van enkele vaardige speelsters van Ulysses die in eerste instantie niet wilde wijken. Langzaam maar zeker bouwde Blauwgeel aan een overwicht en ontstonden steeds meer kansen. Het vroege drukzetten werd na een half uur spelen beloond, de bal kwam bij Mabel terecht die het leder goed meenam en richting goal trok. Oog in oog met de Megense doelvrouw plaatste ze de bal heel mooi in het zijnet, 0-1!. De ban was gebroken, nu zou het goed komen was de verwachting. Voor rust werd er geen goals meer gemaakt. De Blauwgeel-defensie had geen krimp gegeven.

MC1 kampioen foto 1

In de tweede helft trapte Ulysses af maar Blauwgeel had binnen 5 seconden de bal heroverd en reeg de kansen aaneen, de toeschouwers werden er bijkans wanhopig van. Een kans voor Gina na een vrije trap, een kans van Mabel die stuk liep op de goed uitgekomen keepster van Ulysses, een kans voor Lynn R, nog een kans voor Mabel…..Een voetbalwet schrijft, als je zelf de goals niet maakt valt er een goal aan de andere zijde. Ulysses bleef hard werken en kreeg een aantal vrije trappen, deze werden knap door Tara uit de lucht geplukt. Nog meer kansen werden door Blauwgeel gemist, totdat een schot keihard op de hand van een Megense speelster belande dat anders mogelijk een doelpunt had opgeleverd, de scheidrechter kende een penalty toe. Denise nestelde zich achter de bal, nog tien minuten te spelen, en jawel!!! een mooie rustig ingeschoten penalty betekende de bevrijdende 0-2. Vanaf dat moment leek het hele elftal te ontspannen en begon het ineens lekker te draaien. Direct na de aftrap veroverde Blauwgeel de bal, Mabel speelde Denise vrij die beheerst de lange hoe opzocht 0-3!!.

En nogmaals direct na de aftrap, vol de druk erop, Noortje lijkt te gaan scoren, de keepster keert en Lynn R. is er als de kippen bij om de 0-4 binnen te schieten. Blauwgeel MC1 is kampioen!!!! Een heel seizoen ongeslagen en ein-de-lijk een welverdiende prijs. Direct werd de champagne ontkurkt, Familie Ottenhof had twee prachtige spandoeken gemaakt en champagne geregeld, familie Beks had kampioensshirts beschikbaar gesteld waarvoor dank!! De shirts zijn weer van belettering voorzien door de volledig herstelde heer Ottenhof. De beste grensrechter van het Noordelijk halfrond en adequaat vervangen door de vader van Noortje de afgelopen weken. “We are the champions” schalde door Megen heen. Onroerende taferelen en eenieder was blij. Gezamenlijk toog de Blauwgeel karavaan naar het PWA-sportpark om verder te feesten.

MC1 Kampioen foto 2

Pa Beks stond klaar met de platte kar en de meiden en technische staf werden naar de kantine gereden, hoffotograaf Carl-Peter wierp zich zelfs even op als bosjesman om dit tafereel op de gevoelige plaat vast te leggen. In de kantine stond weer mooie en heerlijke taart klaar, bereid door Ma Sigmans. De friet, sportdrank en het bier vloeide rijkelijk. Het harde (conditionele) werken door het seizoen heen, met de tomeloze inzet van de technische staf en bovenal de spelersgroep die er hard voor werkt en de wil om te winnen en beter te worden meermaals heeft laten zien, heeft zijn vruchten afgeworpen. Dit seizoen is Noortje ingestroomd die is op een hele fijne manier in de groep opgevangen. Ziggie, Lynn R., Tara, Yara, Indy, Sarah, Romy, Fleur, Ingrid, Daniëlle, Syrenca, Mabel, Noortje, Sanne, Denise, Gina en Julia, allemaal zijn jullie een stuk vooruit gegaan, klasse meiden!!!. En (ik spreek even namens de voltallige technische staf) wij denken dat er nog veel rek in zit en nog veel moois te bereiken is.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO