25 april 2015  JG1 had de kampioens wedstrijd, maar . . . . .

Geplaatst op 25 april 2015 • 21:16 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

De stand was al bekent maar de uitslag nog niet, een bekende spreuk van PSV. Met dit weetje gingen wij vandaag het veld op. Blauw Geel (8 gespeeld en 19 punten), MULO (8 gespeeld 21 punten). Vandaag hadden wij de kampioenswedstrijd waar alle spelers al de hele week druk mee waren en natuurlijk moest er gewonnen worden. Helaas voor Blauw Geel JG1 hebben we gelijk gespeeld 1-1, waar een overwinning nodig was om het kampioenschap te vieren. Voor het in grootte getalen opgekomen publiek begonnen twee elftallen nerveus aan de wedstrijd  maar al snel maakte het nerveus zijn plaats voor een flink portie werklust. Er waren de eerste helft kansen aan beide zijde maar toch was het Mulo die op 0-1 kwam dankzij een goed uitgespeelde aanval. In het verloop van de eerste helft werd Mulo sterker en hadden zelfs wel kansen op 0-2 maar gelukkig bleef ons een grotere achterstand bespaart. Langzaam herpakte Blauw Geel zich en er kwamen kansjes die helaas niet tot goals leidden. In de tweede helft een nog gemotiveerder en scherper Blauw Geel. We kregen kans op kans en Mulo kwam er bijna niet meer aan te pas.

Halverwege de tweede helft kopte spits Michel van den Heuvel de bal achter de keeper van Mulo en werd het 1-1. Na de 1-1 kwam het besef bij de spelers van Blauw Geel dat er meer is zat en gingen ze op zoek naar de 2-1. Langzaam liep de wedstrijd naar het einde en er kwamen kansen voor Ron, Boris, Michel en Rick. Helaas gingen deze ballen net over, naast, redding keeper of door spelers van Mulo weg getrapt. Toen Blauw Geel de laatste 5 minuten nog meer ging aanvallen om de 2-1 te forceren kwamen er kansjes op een counter van Mulo. De wedstrijd bleef echter spannend tot de laatste minuut, de scheidrechter  floot af en helaas spatte de droom om kampioen te worden uit elkaar. Spelers van Blauw Geel waren teleurgesteld en hadden uiteraard meer verwacht. Deze teleurstelling maakte al snel plaats voor tevredenheid. Tevredenheid omdat wij de beste wedstrijd van de competitie hebben gespeeld, er hard gewerkt is door de spelers en tot het laatste seconde mee doen op het kampioenschap kan niet iedere ploeg zeggen. Als Blauw Geel hebben wij vandaag maar ook de laatste weken laten zien dat G voetbal staat voor Genieten. Genieten dat hebben de spelers van Blauw Geel JG1 vandaag echt gedaan. Publiek bedankt voor jullie steun en graag tot volgend seizoen. Komende weken staan in het teken van trainen, toernooien in Rosmalen, Schijndel, Weert en Wijchen. Daar gaan wij lekker voetballen en genieten van het fantastische voetbalspel. Groeten, Maurice Bissels