12 juni 2015  Emiel en Mieke vanuit Nicaragua: Blauw Geel’38 ook ‘overseas’

Geplaatst op 12 juni 2015 • 16:31 • SeniorenJuniorenPupillenDames

Tijdens de laatste competitiewedstrijd van ons vaandelteam, werd uw aandacht gevraagd voor de stichting Marijn. Een project in Nicaragua waar veel nodig is voor de kinderen maar ook zou worden uitgezien naar de komt van het stel, want….. zij zouden ook Blauwgeel-voetbalkleding meenemen. Het vertrek van Emiel van de Sanden en zijn Mieke werd op 5 juni een feit. Vanaf Schiphol, via Houston naar Managua, wat ook al weer zo’n 3 vliegen is. Het stel werd daar opgewacht door een ‘driver’ …..keurig met een bordje waarop Martinus van der Sanden stond geschreven. Die eerste nacht werd het stel naar een hotel gebracht om vervolgens op 6 juni door te vliegen naar Puerto Cabezas te vliegen. Daar aangekomen vallen al direct de mindere omstandigheden op….. meer stroomuitval dan stroom, zo leek het. Een wandeling door de omgeving daar maakt al snel duidelijk dat hulp, een noodzakelijk iets is. Een dag later werd het koppel bij de foundation Marijn verwacht.

emielen mieke7

Kennis maken en veel vertellen was een eerste zet maar toen we aansluitend de prima voetbaloutfit vanuit BlauwGeel konden overhandigen, was het enthousiasme bij de kinderen van de gezichten te lezen.

emielen mieke1

emielen mieke2

Ook de bijdrage, d.m.v. een cheque, dankzij de collectie bij de laatste competitiestrijd en de bijdrage van de hoofdselectie, t.w.v. €. 600,00 was een belangrijke aanvulling op de kleine eigen budgetten.

De BG-kleding werd direct door kinderen aangetrokken en graag wilde ze hiermee op de foto.

emielen mieke3

emielen mieke4

emielen mieke6

Overige dagen heeft Mieke o.a. een stel bijzondere situaties meegemaakt in het meelopen tijdens een spreekuur op een ‘polikliniek-achtige’ omgeving maar heeft zij met stomheid en verslagenheid meegemaakt hoe moeders van hoe jong ook, de bevalling hadden of de borst gaven. Hoe bijzonder kan het leven elders op de wereld zijn. Maar ook met een enige lessen te geven voor de kinderen. We zijn er van overtuigd dat Emiel en Mieke daar een prachtige bijdrage leveren en geleverd hebben, waarmee de stichtingmarijn.nl weer stap kan maken in het goede werk wat daar wordt verricht! Dank dus aan BlauwGeel en alle supporters! Meer verhalen van Emiel en Mieke? Spreek ze aan als ze terug zijn en laat je nu wijzer maken op stichtingmarijn.nl

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO