14 juni 2015  D1 sluit seizoen fantastisch af met de Omroep Brabant Cup 2015!

Geplaatst op 14 juni 2015 • 18:39 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Blauw Geel’38 D1 – Unitas’30 D1  3-1. Een lang en zwaar seizoen werd gisteren succesvol afgesloten. D1 wist zich het afgelopen jaar kranig te weren (en te handhaven) in de 1e Divisie, maar moest behoorlijk wat nederlagen verwerken in de competitie met de vele BVO’s (o.a. PSV, NAC, Willem II, MVV, Roda JC, Fortuna Sittard, Helmond Sport, etc.). Zaterdag 13 juni hebben de jongens van Patrick Cissen en Sjef Kanters echter op een geweldige manier een punt gezet achter dit voetbaljaar. 2 weken geleden wisten ze het D1-top toernooi in Rosmalen al te winnen en gisteren zou dan het hoogtepunt moeten volgen in de finale van de Omroep Brabant Cup (OBC).

D1_brabantcup6

Tegenstander vandaag was hoofdklasser Unitas’30 uit Etten Leur. D1 begon sterk en zette vanaf de 1e minuut veel druk. Dit leidde in de 10e minuut tot een voorsprong. De sterk spelende Jeroen v.d. Veen werd de diepte ingestuurd op rechts, speelde zijn tegenstander uit en gaf op het juiste moment goed voor. De inkomende Sammy El Meliani wist dit buitenkansje op de juiste waarde in te schatten en knalde de 1-0 tegen de touwen. Vervolgens glipte de wedstrijd uit handen van Blauw Geel. We gingen de duels minder fel aan en lieten de tegenstander terug in de wedstrijd komen. Slordig spel en teveel naar achteren lopen leidde vlak voor rust tot de onvermijdelijke gelijkmaker. De eerste en enige echt grote kans voor Unitas werd meteen omgezet in een doelpunt, waardoor we met 1-1 de rust in gingen. Na de pauze werd duidelijk dat D1 goed begrepen had waar het vandaag om ging. Er werd opportunistischer gespeeld met weer de nodige druk naar voren. Blauw Geel kreeg kansen en uiteindelijk was het Talip  Arslan die goed reageerde op een diepe bal en de bevrijdende 2-1 wist te scoren. Unitas gaf niet op, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Aan de andere kant gebeurde dit wel, maar D1 vergat om de wedstrijd in het slot te gooien door enkele grote mogelijkheden om zeep te helpen. Totdat Talip zijn afscheidswedstrijd extra kleur gaf door nummer 3 achter de Etten Leurse goalie te knallen: 3-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en mochten onze jongens zich kronen tot Kampioen van Brabant, proficiat! Het werd vervolgens nog een heerlijke dag met ’s middags een wedstrijd ouders – kinderen (4-6 voor de kids) en ’s avonds afgesloten met een gezellige BBQ bij de Slotboompjes. Hierbij wil ik Raymond en Hildegard bedankten hun gastvrijheid en iedereen van D1 voor het mooie jaar.