8 december 2015  Blauw Geel E4 (Mede) kampioen na ware thriller . . .

Geplaatst op 8 december 2015 • 14:15 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Afgelopen zaterdag stond er voor Blauw Geel E4 een belangrijke wedstrijd op het programma. Het was de laatste wedstrijd voor de najaarscompetitie in de 1e klasse 203. Op bezoek op het Prins Willem Alexandersportpark kwam Koploper en reeds Kampioen WEC E1. Veel belangstelling langs de lijn waaronder trainers van het Rhode F1, tegenstander van vorig seizoen, die met belangstelling kwamen voor beide teams omdat WEC hun volgende bekertegenstander is en ze ons kenden van afgelopen seizoen. De Wijbosch Eerde combinatie had nog alle wedstrijden gewonnen en met 21 punten uit 7 wedstrijden koploper gelijk met het al uitgespeelde Venhorst E1 dat 21 punten uit 8 wedstrijden had. Blauw Geel E4 stond derde met 18 punten uit 7 wedstrijden. Winst was dus noodzakelijk om (mede) Kampioen te worden en tegelijkertijd ook Venhorst E1, de ploeg die Blauw Geel in de eerste competitiewedstrijd met een nederlaag (5-3) naar huis stuurde, ook mede Kampioen te maken. Blauw Geel leed dus alleen in Venhorst een nederlaag en had het weliswaar in Schijndel tegen Schijndel E3 nog lastig gehad maar kwam daar wel tot winst op inzet, felheid, beleving en samenspel. In de andere wedstrijden was de ploeg oppermachtig geweest en was men na de nederlaag steeds beter gaan spelen.

Koploper WEC had aan een puntje genoeg om alleen met het kampioenschap te gaan strijken…… Blauw Geel begon fel en dwong WEC terug. Met een paar mooie aanvallen liet men zien dat winnen de intentie was en men dus WEC niet ongeslagen het kampioenschap alleen wilde geven. De mannen kwamen dan ook verdiend op een 1-0 en niet veel later op een 2-0 voorsprong. De spanning kwam terug toen het middenveld te veel ruimte liet en een WEC speler vrij van afstand mocht uithalen: 2-1. WEC rook nu de kans op de gelijkmaker maar Pelle had een fantastische redding in huis op wederom een afstandsschot. De mannen moesten weer even op scherp gezet worden door de trainers en mede daardoor kon men met een voorsprong gaan rusten.

Na rust een aandringend WEC maar Blauw Geel bleef op de been. Een prima uitgevoerde aanval betekende een 3-1 voorsprong maar weer kwam WEC dichterbij en werd het 3-2. De tijd leek nu vooruit te kruipen en WEC was meer en meer op de helft van Blauw Geel te vinden. Het kreeg enkele kansjes maar die waren er aan de overzijde ook nog een paar hele riante. Het bleef 3-2 voor Blauw Geel en zo stonden na afloop van dit enerverende duel twee van de drie kampioenen uit deze klasse op het veld. Een puike prestatie voor team en begeleiding na de twee F seizoenen!!!

Volgende week nog een bekerduel in Beek en Donk tegen Sparta’25 E5 dat in de onder 10 competitie speelt waarin ook het oude Rhode F1 en Deurne F1 (tegenstander uit de vorige bekerronde) in spelen. Spelers en leiders PROFICIAT met dit mooie resultaat!!!! Succes in de Beker en in de voorjaarsreeks!!!!!

E4_kamp2015Bovenste rij: Luuk vd Voet, Roan van Deursen, Rami Miataf, Daan de Groot, Joris van de Burgt, Martijn van Cleef Onderste rij: Marc v den Broek, Teun van der Cammen, Cas Maas, Pelle van den Broek, Jirky van Dooren, Jesse Beem, Jari Vervoort

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO